reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

surv no to gratuluje udanego weseliska :) A R niech ma za swoje, że dietujących się denerwuje:-p
kasia będzie się, łqdnie goić i już! Patryk nadal nie śpi, uparł się, że czeka na tatę.
Izabelka gratuluje nowej pasji i zapędu do samodoskonalenia :-D Też mi sie te kijki podobają. Zdróówka.
kamu kaszel może się jeszcze utrzymywać i to jest ok, nie martw się. A że jakieś małe nasilenie- może pyłki...trzymajcie się i się nie dołuj.
Madzia no brw hmmm...znam ich zapotrzebowanie materiałowe i cóż...nie nastraja optymistycznie. Ale pewnie wykonanie różni się w zależności od modelu, można też dobrze trafić czasem. Co innego Ikea, ci to biorą dobre półprodukty.. Ja już nie wiem, już m miał jednak robić kuchnie, ale wiadomo jak to ze sponsorowanym :baffled: okazuje się, że mamy z góry narzuconego wykonawce a facet mnie wkurza bo robi problemy jakby to on płacił:baffled: A bo mu pasuje bardziej 1,5 komorowy zlewozmywak,:crazy: a bo cargo to pn wolał by zamontować a chcemy kupić sami.:angry: Gdyby to ode mnie zależało to bym w d kopnęła.

Ja dzisiaj padnięta- małego usypiałam 2 h i nie zasnął, na zakupach zachowywał sie jak hm...wyobraźcie sobie dziecko które w obuwniczym (kupowałam starszemu pantofle) z złowieszczym chichotem ucieka mamie pomiędzy regałami zwalając po drodze pudełka i porywając buty. Zwłaszcza różowe z brokatem...ma jakąś słabość... No...W domu miał podobny humor.

reklama
dobry wieczier:-)

Haszi dziękować bardzo, super stronka:tak: jak masz inne to tyż poproszę;-)
Iza, Kic zdrowka dla dzieciaczków!!!:tak: Iza powiem Tobie, że też chodzilam za kijkami;-) chodziłam, chodziłam i niewychodziłam:-p ja to zawsze taki słomiany zapal mam;-)
Surv ja też czekam na fotki:-) i co się dziwić R? sama pisałaś, że te torty to istne arcydzieła:tak::-D a co do zawyżania wieku to ja dosyć niedawno podobną miała sytuację (nie pamiętam czy pisałam) ale mi panie w recepcji w spa (w tym hotelu gdzie bylismy na feriach) powiedzialy przecież, że "teraz to chyba pani córka ma kosmetykę twarzy:baffled::crazy:, a corką miałą byc rzekoma narzeczona M brata i dodam, ze 26letnia:szok::dry::wściekła/y: i jak tu o botoksie nie myśleć:-p
Kasiu no to Mama już ma za sobą operację i z nią związany stres:tak: a goić ma się dobrze i tyle i innej opcji nie ma!!:tak: no i mialaś dzisiaj wolna chatę?:-p ja też tak nie raz lubię - sama z dzieciaczkami:tak: i jak do tego jeszcze mala na drzemkę padnie to taka błoga cisza w domciu jest;-)
Kamu nie martw się podobno kaszel po chorobie baardzo dlugo się utrzymuje:tak: aczkolwiek rozzumiem Ciebie, ponieważ przecież moja Tosia dwa dni temu przestała antybiotyk brać i dzisiaj w nocy miala taki strasznie suchy kaszel:baffled::-( i za raz wyrzuty mnie dopadly, że to przez moje za szybkie spacerowanie:-( moze lepiej nie wychodzić, tak szybko po chorobie? u nas fakt, faktem sloneczko bylo przez te dni ale starsznie mocno wiało:-(
Madziu tez Ciebie nie pocieszę, ale my mamy w "salun" komodę i rzeczywiscie ladnie wygląda ale to tandeta jedna jest, normalnie jakbym w ramach wyżycia się na M lekko (zaznaczam lekko;-)) uderzyła w nią to pewnie by się rozpadła w kawalki:-D:-D:-D:-D:-D
Fredka zdrówka kochana!!!
Julia oj to biedacy trzymajcie się mocno!! :tak: ja w środę kochana będę w Gdańsku i do tego niedaleko Ciebie na spotkaniu, ale będę z M i do tego będziemy musieli wszystkie biznesa pozalatwiać i wracać na szybciora, bo niby mama będzie ale ma szynę wlożoną na palca wskazującego i trochę będzie miała problemy z ogarnięciem dzieciorków:tak: a tak po cichaczu planowalam się z Tobą spotkać:-(
Kic no to super:tak:
Kate powiadasz teletubisie:-p mojej Tosi to też najfajniejsza baja:-D:-D:-D:-D:-D

a do nas przyszli dzisiaj oglądac mieszkanie - takie młode malżeństwo- i wstępnie powiedzieli, ze baaaardzo chcą kupić ale teraz muszą sprzedać swoje:baffled: fakt, ze mają małe i takie najszybciej się sprzedają i bardzo ładne (bo zdążylam już znaleźć naa gratce:-p) tylko cenę mają nieziemską:szok: to się teraz nie dziwię dlaczego chcą nasze kupic - dołożą 60 tys i mają prawie dwa razy większe:szok: no to teraz dziewczynki proszę trzymajcie kciuki a co by i ichne mieszkanko się szybko sprzedało:rofl2::-D
a ja jutro jestem w domciu z malutką to będę miala czas poklikac z Wami:-)
Haszi no po prostu uziowy jest piękny:-D:-D:-D:-D:-D a braciszek szukał bucikow już dla siostrzyczki:-p:-p:-p:-p a a pro po butów- dziecwzyny jakie buty dziisaj widziałam!!! normalnie cudo!! juz jestem zakochan:-D:-D:-D:-D opisze to tak - uziowe, w biale kropeczki, na środku kokardeczka i do tego zapinane na kosteczkę:-) po prostu są piękne i musze je kupić!! tylko jakoś muszę pieniadze skitrac przed M, bo mi sie dostanie bankowo jak się dowie:-p:-p:-p:-p:-p

Cześć laski! śpicie?;-)

Kicrym jak Kubuś? Maciek też taki niewyraźny był wczoraj,tak jak Kubus miał stan podgorączkowy,katar do pasa,kaszel i padł o 19.15:baffled: Boże a juz tak się cieszyłam,ze żeśm,y sie choróbska pozbyli,a tu znów coś,eh... już nie mam na to siły:no: Zdrówka dla Kubusia!

MamaBiN masz wolne to zglądaj do nas częściej!:tak:

Kasia super,że operacja przebviegła pomyslnie:tak: Teraz napewno mama szybko do siebie dojdzie.

Haszi oj siły musisz mieć sporo na tych swoich łobuziaków:sorry2:

Tosika zdrówka dla Tosi! Ja tez trzęsę portkami,zeby Macio już niczego nie podłapał:no: Trzymam kciuki za sprzedaż mieszkanka,no ale jak sprzedacie to gdzie bedziecie mieszkać póki dom nie bedzie gotowy:confused::confused: A butki z opisy wydają się być cudne:tak: także rób wszystko,zeby były twoje,ale coś mi się wydaje,że już i tak sobie ich nie odpuścisz:-p

No dałyście mi do myslenie z tym brw:baffled: Tak myslę,że tylko fronty u nich najwyżej zamówimy a podobają mi sie takie ,ale te drugie tez w kolorze jasnego drewna:

Załączniki

• modern_line_hedar_dab_milano_01.jpg
    modern_line_hedar_dab_milano_01.jpg
    24,7 KB · Wyświetleń: 33
  • 51st_vanilla_street_z_56th_cherry_street_02.jpg
    51st_vanilla_street_z_56th_cherry_street_02.jpg
    24,8 KB · Wyświetleń: 24
A co to? Ja pierwsza dzisiaj? Wstawaaaaać!:-D Ja dziś znowu cały dzień w robocie:-( Byle do długiego weekendu, biorę wolne...może nawet na tydzień:-p:-)

Tosika, no to kciuki zaciśnięte! A to mieszkanie może uda im się mimo wszystko sprzedać - u nas te małe, a popularne mają ceny neiwiele niższe od większych...i mam nadzieję, że tak zostanie, jeśli kiedyś w końcu uda nam się zamienić nasze na większe:tak:

Kamu, oby to nic poważnego...kaszel może mieć niekoniecznie od choroby, moze to alergia, albo mu tylko lekko gardełko przewiało? Flo znowu lekko zakatarzona, ale też mam nadzieję, że nic się z tego nie wykręci...

Hashi, no to mały postępuje zgodnie z genderowskimi zaleceniami i nie daje się ograniczać do typowo chłopakowatych gustów:-) Gorzej jak zacznie mowić i domagać sie kupna dla siebie tych brokatowanych butów:-) A ja własnie na Allegro wynalazłam małej dwie pary: baletki i adidaski po piątalu...strasznie się cieszę, bo jak się przeszłam po sklepach i zobaczyłam ceny, to już byłam gotowa ją całe lato w kozakach posiadanych puszczać:-p

U nas z bajek ostatnio króluje "Baranek Shaun":-) Nie bardzo to dla dzieci, ale młoda aż piszczy z radości na baranka i co ciekawe śmieje się we właściwych momentach - czyżby już miała absurdalne poczucie humoru? Jeśli tak to za parę miesięcy wchodzimy z Monthy Pythonem:-D

No to wracam do roboty....tylko jeszcze allegro, facebook, blogi, gazeta i parę innych:-p Miłego dnia!

Jestem i witam się
Maciuś, Kubuś, Maks - zdrówka chłopaki!
Pisałam Wam kiedyś o angielskim - zaczynam w przyszły wtorek. Z jednej strony nie mogę się doczekać a z drugiej jestem pełna obaw. Ale co tam - do odważnych świat należy ;-)

Cześć!
Jestem tak wściekła że lepiej nie mówić, byliśmy u lekarza prywatnie i od nowa to samo, zaczynało się zapalenie płuc, w ogóle ten lekarz dziwił się , że nic nam do domu nie przepisali i powiedział że jak bym do niego nie przyszła to dziś na oddział bym jechała. Na szczęście nie mamy antybiotyku i mam nadzieje, że tak zostanie, tylko inhalacje z pulmicortu , boredualu i soli. Do tego an allergie i taki jeszcze jeden lek. Jak tu ufać służbie zdrowia. Kaszlu na szczęście nie ma tak często apetyt też ma , mam nadzieję że ten lekarz szybko i skutecznie go z tego wyprowadzi.
Madzia tak jak Ci pisałam, ja mam same fronty z BRW, pamiętam że bardzo dużo za nie daliśmy ( tzn jak na nasz budżet) ale nic a nic się z nimi nie dzieje, ja mam łączoną kuchnię jasny taki jak zamieściłaś z ciemnym. Jak posprzatam kuchnie to może cykne fotkę. No i zdrówka dla Maciusia och tych naszych chłopaków nie chcą opuścić choroby, kiedy to się zakończy?
Kic i Iza dla waszych pociech też zdróweczka życzę.
Tosika no to nie źle przysoliła ci w tym SPA, mnie za to odwrotnie zawsze dają mniej niż mam, może dlatego że mam dosyć okrągłą buzię. Do tego ubieram się na sportowo. W szpitalu była 24-latka która miała 3 dzieci, ja myślałam że jest starsza ode mnie a ona myślała że ja mam 22-23 lata:-):-) a ja za pół roku 30.
Własnie mój D wczora miał 30 -tkę, ale jakoś kiepsko to wyszło, przez chorobę Maksia nie mieliśy ochoty na świętowanie. Może w maju zrobię impreze urodzinową to sobie odbijemy.
Haszi już sobie tymka wyobrażam biegającego w tym sklepie:-):-)
Kasia dobrze, że mama już po operacji, ma to za sobą.
MamaBiN jak mi się marzy żeby iść na działeczkę z Maksem ale cóż na razie musi mi wyzdrowieć

dzień doberek :-)
u nas pikne słoneczko ale zdeczka zimnawo jest :tak: ale slyszałam, ze Wroclaw dzisiaj najcieplejszym miastem jest:tak: Surv a moze jednak byś przyjęła pod swoj dach pewną rodzinę z Mazur, która zalicza sie do wielkich zmarźlakow (bynajmniej ta zeńska część:-p) w koncu jedną "podopieczą" pogoniłaś za Odrę, to może sie druga przypałętać, co?:-D:-D:-D:-D
Kasiu no to trzymam kciuki, aczkolwiek niewiem po co?;-) bi Ty mundra babeczka jesteś!:tak:
Kamu my też mieliśmy teraz berodual, aktualnie przez miesiąc robimy ventolin i do tego mamy też pulmicort (to jest alergiczny lek:tak:) czyli mamy podobnych dr:tak: i rzeczywiscie dziwne, ze wypisujac Was ze szpitala nic wam nie zapisali:crazy::baffled: poprostu oni robią na ilosć a nie na jakość:wściekła/y:zdrówcia dla Maksia:tak:
Madziu ja mam teraz podobną kuchnię :-) ale do tego domu chcę mi się jakiejś rustykalnej (wiek zobowiązuje:rofl2::-D:-D) i dla Macia też przesyłam zdroweczka wielkaśne:tak: czy pisalam Tobie kiedys, ze uwielbiam imię Maciek;-) moze dlatego, ze mój ukochany kuzyn ma tak na imię a on jak był maly to byl taki słodki zbój, a teraz jak jest dorosły to jest cudowny czlowiek;-)

a u nas cos sie ruszylo z mieszkaniem, bo przed chwilą dzownił M, ze dzisiaj też mają przyjsc ludzia i obglądać chalupkę:-) tylko, ze ja w zwiazku z tym, ze w domciu dzisiaj siedzę to wiąże sie, ze jestem przy garach i gotuje obiad z pięciu dań i wiadomym jest, ze pożądek był, ale wczoraj:-p i teraz znowu po obiedzie szybkim tempem upychanie wszystkiego w kąty, zapalanie świeczuszek (i to nic, ze widno i słonecznie jest:rofl2:) parzenie kawy (bo podobno aromat naturalnej kawy jest taki domowy i przyciągający:-D:-D:-D)
acha Madziu ja ogolnie już zarezerwowałam sobie karton na dworcu czyli spoczko będziemy mieli gdzie mieszkać:-D:-D:-D a tak na poważnie to chcemy sie dogadać z ewentualnymi kupcami, ze opuścimy lokum tak przed wakacjami- na wakacje wyprowadzimy sie do rodziców (maja duzy dom to damy radę;-)) a póxniej ewentualnie na 2-3 m-ce wynajmiemy jakieś male mieszkanko:tak: ważne a co by sprzedać:-)

reklama
Tosika to fajnie, że coś zaczęło się ruszać z mieszkaniem.
Madzia przesyła ci zdjęcia naszej kuchni, co prawda w rzeczywistości wyglądają trochę inaczej, ale ta płyta jest naprawdę mocna.
kuchniam.jpg

kuchnia1u.jpg
W całości to jakoś lepiej wygląda, jednak nie udało mi się zdjęcia zrobić całej kuchni

Do góry