reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Hej. Juz o normalnej porze:tak:
Haszi przesylam pozytywne fluidy. No to Zinka bedzie:tak:
Pabla super ze jedziecie:tak:Milej zabawy zycze w podrozy i na miejscu:tak:
Survi fajna taka mala przylepa. Misia tez jest niedotykalska a buzi to daje jak sobie ktos zasluzy:eek:
Post oj biedulko, Cinek koncz z tymi kolkami:tak:
Kasia oby szkolenie szybko zlecialo i bedziesz miala wekeend:tak:
Madzia super ze juz macie wybrane kafelki. Faktycznie kuchnia na wymiar moze byc tansza:tak:
Kic trzymam kciuki zeby udalo sie siostrze wyladowac:tak: Moje siostry przylatuja w przyszlym tyg. jedna w srode druga w czwartek:tak:
Zaraz musze isc na zakupy, jakas rybke kupie na obiad.
Misia wlasnie wziela swoja pieluche(do wycierania nosa) i myje okno:baffled:i sciera kurze:eek:

reklama
Dorka, toś się błyskiem z drzemką uwinęła:tak:

Julia pisze, że Zu nie ma jednak mononukleozy, natomiast gorączke ma nadal i szukają...do tego sama Julia ma już wymioty i ogólny spadek formy, bo cały czas przy małej siedzi:-(

U nas sajgon przedślubny sięga zenitu...Niemcy się obrazili na wulkan, i choć zamiast samolotami mogliby autami przyjechać, to nie zamierzają...w związku z tym świadka jednego nie będzie - jak to mówi moja siostra "Z tymi Niemcami to zawsze kłopoty, w Breslau zwłaszcza":-p Teściowie natomiast wszystkie plany w p***u wywalili i ciasta będą robić wieczorem, a teraz zażyczyli sobie pilnego zwiedzania ogrodu botanicznego.... ech, zaczynam współczuć swojej siostrze tego, w co się pakuje...

Kic, czytałam, że w Katowicach podobno lotnisko działa, więc jeśli tylko siostra uwinie się przed nalotem koronowanych głów, to chyba jest nadzieja, że przyleci?:tak:

W związku z powyższym wrzucam na luz, tłukę sobie zlecenie i czekam co się jeszcze zdarzy...:-)

Survivor To teściowie widzę na lajcie do zameszania weselnego podchodzą:eek::-p To ile osób bedzie?
dzięki za info o Zu!
Biedna Julia w sumie sama z tym wszystkim ,bo pisała ,że m w delegacji:-(
trzymam kciuki za obie (albo trzy;-)) babeczki!

Survi to macie sajgon z tym weselem:tak: A ja tak krodko spalam bo mi dluzej nie dala Misia, teraz czekam az sie zmeczy to pojde razem z nia spac:tak:
Biedna Zu, Julia tez trzymajcie sie, tule mocno:tak:
Bylysmy na szybkich zakupach, bo G wzial klucze do piwnicy i bylysmy na pieszo. Kupilam paluszki rybne, mala cala droge szla na pieszo:tak:Teraz zajada sie ciastkami. Kurcze mala ma jakas wysypke na plecach:eek:moze to ospa,poczekamy zobaczymy:tak:

Cześć!!!
Fatalnie , że w dalszym ciągu nie wiedzą co jest Zuzi, mam nadzieję,że szybko dojdą o co chodzi.
Surv no to się siostra na stresuje w związku z tym przyjęciem.
Pabla spokojnej podróży i udanego wypoczynku.
Madzia po drodze z Częstochowy do Opola (już bliżej Opola) jest taka miejscowość samych stolarzy Dobrodzień i tam można kupić super meble w dobrych cenach, sporo moich znajomych specjalnie tam jeździło.
Kasia fajne takie szkolenie, każdy z nas powinien minimum raz do roku przejść szkolenie z pierwszej pomocy.
Mój D już mnie wkurza od wczoraj "studiuje" filmik z youtube który był nagrany bezpośrednio po katastrofie, że niby jakieś strzały słychać itp, już mnie tym męczy.
Maks już ok, mamy skierowanie do alergologa, ponieważ przy tym zapaleniu płuc miał na samym początku takie duszności jak przy astmie, a takie coś jest u alergików więc trzeba to sprawdzić, testy mu zrobię prywatnie bo będziemy czekać i czekać. Faktycznie skórę od dawna na rączkach i na polczkach ma taką suchą, byliśy u dermatologa to powiedziała , że to zapalenie mieszkowe i z czesem minie. O alergologu nikt nic nie mówił.

Ja myślę, że gin widząc nadzieje w oczach na słodkie, spokojne żeńskie maleństwo nie chce walnąć głupoty jakby coś miało się zmienić. Oj na 3d chyba się za jakiś czas kopsniemy jak kasa się znajdzie bo tu usg niby ok ale NIE WIDAC DOKLADNIE!!!aaaa.
Ale ja czuje, że to dziewczynka. jestem praktycznie pewna! Tylko boje się, że będe rozczarowana jakby co. EEE tam, 3 chłopaków też fajnie.

Julia
uściski. Bidula, zaraz ma być zdrowa, już. Czary-mary.az przejdzie, ma przejść szybko.
post taak potem będziesz tęsknie spoglądać na nie- raczkującą Ikę. No przesyłam życzenia przespanych nocy.
Kic no niezła akcja z tą chmurą. Może się jednak uda?
surv u ciebie jak zwykle hardcore!!! Niemcy sa na weselach nuuudni, będzie super i już.
Dorka no to pozytywna pomyłka wyszła:-D
tosika
nam zniknęła, pewnie w Krakowie
kamu
odczulanie może zdziałać cuda
pabla
super!!!Ehh jaki fajny wyjazd się szykuje. Miej zabawy
kasia oj takie szkolenie może się przydać. Mój m w zeszłym roku 3 razy korzystał z tych umiejętnośći. Raz dobrze, że doadł chłoppaka po wypadku bo lludzie dziecko z ukszzkodzonym kręgosłupem chcieli na poduszkach układać i do domu przenosić oO
Madzia
poszukaj, powysyłaj zapytania do kilki firm- niech ci kosztorys zrobią.
My mamy teraz mieć zasponsorowane (u nas niestety z kasa jeszcze nie tak jak byśmy chcieli)przenosiny kuchni. W końcu będziemy mieć ją na tym samym poziomie ufff.
Mieliśmy robiony projekt- za kuchnie 3,6 m w jednym ciągu, bez fajerwerków, jedyny "luksus" to wysokie cargo wychodzi 5 tyś netto. Miał mój m robić to taniej by wyszło ale on teraz ledwo na żarełko wpada więc nie wiem kiedy...I tak ma podpiąć elektrykę, światło, wentylację, zrobić malowanie ehhh.
Teraz jeszcze myślimy też co na ścianę, malowanie albo jakieś płyty pleksiglasowe. Mi się fototapety podobają:-D i nawet po znajomości mielibyśmy tanio ale mamy też parkiet na podłodze o trzeba ścianę "szczelna" zrobić. Ojjjjjjj
Strasznie nam się podobała taka modna teraz szklana płyta meblowa (pomarańczowa albo czerwona) ale to oznacza koszty 2 x:eek:.
Najdroższe są te wszystkie koszyki, cargo, organizery więc sobie to odpuszczamy na razie.
Nic wracam do poszukiwań. Dzięki za fluidki:-) ooo burza u nas się zaczyna.
Tymi śpi, Pysia zwinęła babcia, ehhh fajnie by było tak się kimnąć.

Ostatnia edycja:
Witam ja przelotem:sorry:
Wróciłam własnie z pracy, ufff:baffled:
No moja sis nie przyleci:wściekła/y:ale zawzięła się i przyjedzie...autobusem...30godzin:szok::szok::szok:bilet 3 razy droższy niz samolot bo firmy ciągną z powodu tego pogrzebu:wściekła/y:a ona nie na pogrzeb tylko na urodzinymojej mamy chciała dojechać:-(
Madzia to chodzi głownie o lotniska w UK bo Kraków i Katowice są otwarte, tylko tam wszystko pozamykane:baffled:
Haszi fajnie z tą kuchnią:tak:
Surv no lekko nie bedzie z teściówką:-p
Pabla udanego wyjazdu!zazdroszczę
ok muszę lecieć do marudy...

cześć kochane!!
wybaczcie, ze nie pisałam ale miałam od cholery biegania:no: wieczorami padałam na pyszczek, a to wszystko przez to, że statystyki kłamią:angry:;-)....z bezrobociem;-) wyobrazcie sobie, ze szukam pracowników do dwoch sklepów i nie mogę znaleźć:baffled: dałam ogłoszenie do gazety lokalnej, wywwiessiłam karteczki i co? pracownica powiedziała, ze może w sumie 10 osób dzwonilo (w tym 6 meżczyzn:baffled:) - a wyraźnie do sklepu odzieżowego było, tylko, że w jednym dodane było- na stanowisko- kierownik sklepu;-) ot widzicie jaki to chłopy ambitne:-p normalnie zalamka:-( do tego jeszcze nie mam odpowiedzi co z kredytem na dom (a już duzy zadatek wpłacony:-() mieszkanie ciąg dalszy nie chce się sprzedać:-( wyjdzie mi na to, ze pod latarnie trza będzie się ustawiać, a co by na domek uzbierać:-p się cenię co?:-D:-D:-D:-D:-D

Post wspólczuję nie dość, ze intensywnego dnia, to jeszcze burzliwych nocek:-( ale tak poza tym, to widzę, że Cienk jest niezwykłym akrobatą:-D:-D:-D:-D

Surv oj zamieszanie u Was na calego:-D:-D:-D lecę szukać kreacji Twojej ksieżniczki:-)

Julia zdrowka dla Was dziewczynki!! biedulki..:-(

Haszi nawet nie wiesz jak mocno trzymam kciuki za Zinkę:-) a co do Krakowa, to serdecznie wspólczuję tego weekendu naszym dziwewczynom- krakowiankom, bo cięzki będzie ich żywot w tych dniach:no: ja ogolnie do tej pory zastanawiam się kto wymyślił tą całą ceremonie w Krakowie?:eek: szkoda gadać...:no: mialam jechać we wtorek do W-wy na pogrzeb, ale chyba sobie daruję:no:
a powiedz mi Haszi o co chodzi z tą kolorową szklaną taflą do kuchni? bo wiesz, ze ja bardzo zainteresowana wszelkimi cudenkami meblowymi;-)

Pabla oj to szykuja sie Wam wojaże:-) juz Wam zazdroszczę!!;-)

Kic graaaatki wielkaśne!!! Zuch dziewczyna:tak: ja też lecę pomalutku w dól;-) dziś nawet ubralam sukieneczkę sprzed ciąży:szok: fakt, że chodzilam na wdechu:-p ale coż się nie robi dla efektu:-p

Kasia ja zaraz wskakuję na zamknięty zobaczyc co Olga zbroiła:-p

Kamu my tez mamy iść do alergologa:tak: ale najpierw musimy przez dwa miesiące robić inhalacje:tak:

Madzia oj to najfajniejsze przed Wami:tak: no my też kuchnię robiliśmy na zamowienie bo taniej było:tak: a w jakim kolorze chcesz sypialnie? bo ja w uziu:-D:-D:-D:-D pewnie będę miała protesty;-) nie wiem czy bez strajku głodowego się nie obędzie:-p ale będę twarda:-p

a mojej małej coś się poprzestawialo (oby tak dalej:-p) i je za trzy Tosie:-D:-D:-D:-D jak dzisiaj M dawał jej kotleta schabowego, to normalnie pakowala do buzialki jak szalona, miala calą buzialę upchaną jak chomik i dalej krzyczała "mniam" i robiła podkówkę jak M nie dawał:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D normalnie raj:-)

Powiem Wam, że szkolenie było bardzo fajne. Mam nadzieję, że nie trzeba będzie z wiedzy korzystać albo że jej nie zapomnę, bo wiadomo ucieka z głowy bardzo...
Kic, z tego co słyszałam, to cała przestrzeń powietrzna nad Polską zamknięta. Nasza koleżanka pracująca na Balicach wkurza się, bo potem wszystkie loty się skumulują i ludzia będzie full. Siostra zuch, że jednak przyjedzie!
Surv, niesamowicie co chwilkę pod górkę. Jeszcze tego wulkanu Wam brakowało... Ciekawi przyszli teście ;-)
Madzia, moja mam robiła kuchnię na wymiar, ale nie wiem ile zapłaciła :-/ Haszi ma rację te cargo są bardzo drogie... ale świetne rozwiązania
Cineeeek, odpuść Rodzicom!!!
Post, późno do pracy masz... No i przez to późno wracasz... Daleko masz od miejsca zamieszkania?
Zuziu zdrówka... Kurczę a juz myślałam, że jest diagnoza... Julia, trzymaj się!
Kiwaczka będzie miała drugiego chłopaka? Czekamy na potwierdzenie!
Pabla, super, że z Lenka już dobrze!
Tosika, to Ci się Tosia jedzeniowo rozszalała :-) Oby tak dalej, to odłączy od grona kurcackowych dziewczynek ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja się odmeldowuję na weekend...teściowa siostry przed chwilą dopiero pojechała...8 godzin te torty robiła (ale wypas że hej wyszedł:szok:)...a mnie się mózg na węgielek przepalił od komunikowania w języku, którego praktycznie nie znam - bo zostawili mnie z nią samą:no:

No nic jeszcze jutro wesele, pojutrze wycieczka z teściami, w poniedziałek wyprawianie siostry do Niemiec....i potem występuję o rentę z powodu upierdliwego życia:-D

Miłego weekendu!:tak:

Do góry