reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Uff usiadłam:-pwcinam kolacje bo miałam jeść do 19,ale jak to dotrzymac jak dzisiaj o tej 19 wróciałm z warszatów:cool2:nie powiem sama sobie takie wyjścia funduje no ale kręci mnie to więc mam:-p
Liwus czyli jednym słowem interes sie rozkręca, oby tak dalej!:tak:
Izabelka no to szampańskiej zabawy starszakowi zyczę:tak:
KATE oszczędzanie, oszczędzaniem ale raz na ruski rok trzeba gdzies wyjść;-):tak:
mysmy dzisiaj w przedszkolu mieli bal, powiem szczerze że impreza przednia. Pani dr zamówiła wodzireja i na prawde klimat super, a jak puścił Dode "nie daj się" to myslałam że sie zesikam ze smiechu, dzieciaki tak tańcowały i spiewały normalnie dyskoteka jak dla nastolatków:-D
Kubus juz o wiele lepiej, ale do końca tygodnia posiedzi w domku (moje pierwsze L4:tak:)
spokojnej nocki

reklama
Dzien doberek!
A co tu taka cisza?

Kicrym super,ze bal udany i dzieciaki sie świetnie bawiły:tak: Zdrówka dla Kubusia! A i pytałaś o tabletki na innym watku,ja miałam meridie,ostatni raz brałam w maju,schudłam 5 kg w miesiąc i do tej pory efekt sie trzyma:tak:Wiadomo nie każdemu pasują i oprócz tabletek trzeba też się trochę od jedzenia powstrzymywać,ale u mnie przynajmniej było duzo łatwiej niż bez tych tablet.Moja mama np nic nie schudła,bo jadła nawet jak jej sie nie chciało,ot tak z przyzwyczajenia:sorry2:Także to nie jest tak,że kompletnie tracisz apetyt,za to jestes jakby bardziej pobudzona (to akurat mi pasowało,bo nie było,że cos mi się nie chce,wszystko w domu porobiłam:-D).Sa na receptę i kosztuja ok 50-60 zł. Ja nikogo nie namawiam,bo słyszałam,że niektórzy sie źle po nich czują,ale to zalezy juz od organizmu,bo każdy jest inny.

Izabelka koniecznie wklej fotki Spidermana:tak:

Liwus super,że interes się kręci.Gratulacje! No a sprzedawca na allegro zaszalał:wściekła/y:

Kate super,że sie odezwałaś.Powiem ci,że ja też mam ochotę na kino i juz od września sie wybieramy i jakoś dojść nie możemy:zawstydzona/y::baffled: I leczo powiadasz...mmmm:-p zjadłoby się.

Tosika do 9.50:szok::szok::szok::szok: Ludzie ,to ja sie chyba doczekam takiej pory pobudki jak młody pójdzie do gimnazjum. Toż to jakieś anomalia;-):-D:-D

Maciek dzisiaj do żłoba nie poszedł:no: Wczoraj pod wieczór miał gorączkę,przeszło mu po nurofenie i rano już ok,ale ,że teściowa w domu,bo na chorobowym,to Macio tez został,chociaz nie ukrywam,że wolałabym,żeby poszedł do żłobka:sorry2:Wczoraj też był nie wyraźny,ale w żłobku ładnie jadł,spał i się bawił.
No a teściowa ma półpasiec:szok: i mówi ,że już nie zaraża,ale ja i tak się obawiam ospy,bo to ten sam wirus:baffled: Oby nie:no:
a i musze powiedzieć,ze jestem dumna z mojego K,bo wczoraj zaczęłam tłumaczyc teściówce co i jak i K sie też zaczął udzielać,a ona na to,że sobie poradzi,że przecież też dzieci miała,a teściu palnął,że przeciez mama (czyli teściowa) wie najlepiej:baffled:,a K do niego,że owszem mama Maćka wie najlepiej:-D I teściu karpia zaliczył:-D:-D:-D:-D

Mykam cos popracować.Miłego dnia!

aaa Survivor jak tam regał? Super,że Flora coraz lepiej w żłobku:tak: Pewnie i ty sie już mniej stresujesz,nie?

ooo witam pierwsza:happy2:
Mysmy jak na "chorych" przystało wstali 6.20:sorry2:nocka do bani, a na drzemnięcie się podczas drzemki małego nie mam co liczyc bo mam tyle roboty na studia że szkoda gadac, a tylko wtedy mam szanse w ciszy popracowac i sie skupić:cool2:
Kuba juz o wiele lepiej, rano juz kupka ok, apetyt wrócił (czyli od rana wołanie mama am:-p)teoretycznie by mógł isc do żłobka ale niech posiedzi w domu do końca tygodnia, dobrze mu to zrobi:happy2:
dzisiaj zamierzam jechać do sklepu po spozywcze i wejśc do cocodrillo, bo widziałam fajne przeceny może upoluje kombinezon na nastepna zimę:-)oby po w tamtym roku zapłacilismy gorsze a jest super:tak:
miłego dnia!

Widzę, że wszyscy żłobkowicze chorzy...nasz też:baffled: Zaraz idzie z R do lekarza, bo katar przeszedł w kaszel i chyba gorzej się czuje - maruda nieprzecietna, ale może to też od tego, że musi z rodzicami siedzieć, zamiast w żłobku:-p

Regał wyszedł bosko, ale czegoś tam zabrakło co R dowiezie dopiero w weekend, więc na razie stoi wszystko totalnie rozgrzebane, a ja próbuję jakoś ogarnąć chaos... dlatego odezwę się potem, bo właśnie Flo grzebie w firmowych dokumentach:-p Miłego dnia!

witam się i ja:-)

Madziu ja nie chcę Ciebie za bardzo denerwować, ale jest godz. 10.10 a moja gwiazda jeszcze śpi:baffled::-p;-):-) no i mężuś spisal sie na medal:tak: i tak powinno być!! a jak tam w pracy? już oswojona?
Surv zdróweczka dla Flo i prosimy zdjęcia regalu:tak:
Kic i masz racje - lepiej posiedzieć z małym pare dni i mieć pewnosc, ze choróbsko poszlo precz:tak: aaa wysłałam Tobie dietkę;-) natomiast co do tabletek to ja brałam Alli, i powiem Tobie, ze żadna rewelacja:no: nic nie schudlam:-(
Kate ale bym sobie lecza zjadła;-) wyslesz?:-p

a my dzisiaj z M rano rundkę zaliczyliśmy po jednej dzielnicy Olsztyna, szukając dzialek albo fajnego domu i d*** blada nic nie ma ciekawego, po południu zrobimy nalot na następną;-) a dzisiaj mam zebranie u malego i w sumie ide dumna jak paw, bo średnią ma 5.0 (jak nic zdolny po mamusi:-p :cool2:)
a wiecie, ze dzisiaj moge z M dzialać bo mam owulację:-p ( w poniedziałek bylam u ginka, bo ostatnio wyszlo mi, ze albo mam polipa albo za duzo estrogenów) no i końcowy wynik- duuuuzio estrogenow, a co oznacza, ze mogę bez problemu zaskoczyc:baffled: wręcz powinnam uważać, bo wystarczy jeden malutki i szybciutki a już moja komoreczka pachhhh:dry::sorry2:;-) i tak sie tym zestresowałam, że w następnym miesiacy zakladam sobie wkladkę:-p no i oczywiscie teraz M ma celibat:cool2:

oooo niunia wstała;-) tak szybko?:-p:-p:-p to na razicho;-)

Witam, troche mam zaleglosci, ale ciut przeczytalam.

Tosika to dawaj dawaj:-D Gratulacje dla Kornelcia, Seba ma srednia ok 4,20
Misi sie przestawilo (dwa razy musiala wstac o 7) i dzis pobutka o 7.30.
Madziu masz m na medal super:tak:
Survi super ze Flo tak dobrze czuje sie w zlobku a Ty masz chwile spokoju:tak:
Kic dobrze ze Kubus lepiej sie czuje:tak:
Haszi zycze Ci zeby fasolka zdrowo rosla:tak:Moja siostra ma termin na 3 wrzesnia:tak:
Liwus fajnie ze interes sie kreci, trzymam kciuki zeby bylo tak dalej:tak:
I reszty zapomialam:zawstydzona/y:
W niedziele poodwiedzalismy rodzine, brodzilismy w sniegu, wozkiem to masakra:no: W sobote bylismy u znajomych maja psa labradora i on bal sie Misi:-) Mala terrorystka nam rosnie;-)Poniedzialek i wtorek w pracy, po pacy padnieta nie chcialo mi sie nic:no:Ale teraz dopiero w piatek na noc i znowu 4 dni wolnego:-D

Tosika ty mnie tu nie denerwuj z tym wstawaniem:eek: To o której Tosia chodzi spać?
Survivor mam nadzieję,że Florka w porządku,a katar szybko minie.U nas tez jest kaszel i katar,ale na płuckack i oskrzelach czysto.Czyli lekkie przeziębienie ,ale portfel przez to też lekki:sorry:

Ja tu z nadmiaru pracy;-)czytam różne dzieciowe artykuły w necie i doszłam do pieluch,a raczej do ich porzucenia. Duzo ludzi pisze,ze ok 18 m-ca dzieci juz sa świadome do czego służy nocnik i dużo dzieci juz bez pieluch gania.Ja sobie tego jakoś nie wyobrażam:baffled: A może czas zacząć bardziej męczyc młodego nocnikiem? Bez pieluchy go puścić,to zaraz by był mokry,abo jeszcze gorzej...Hmmm co tu robić?

Madzia, ja właśnie też powolutku doczytuję, jak tu się pieluchy pozbyć, ale na razie jakoś nie jestem gotowa psychicznie na wieczne sprzątanie...Flo na razie na nocniku grzecznie siada...pod warunkiem, że nie usiłuję jej gatek zdjać, bo wtedy jest wrzask. Przyszło mi do głowy, że należałoby prezentację wykonać, ale na samą myśl o swoim pokazowym używaniu tego sprzętu dostaję ataku śmiechu:-D Więc chyba poczekamy do wiosny, choćby i z tego względu, że mniej do przebierania będzie na wypadek awarii.

Flo po lekarzu, też wszędzie czysto, dostała tylko syropek, więc jak się poprawi to jutro a najdalej w piątek z powrotem do żłobka. Porozmawiałam z panią i mówi, że mała świetnie daje radę: je i śpi bez problemów, z dziećmi się bawi....normalnie nie moje dziecko:szok: Za to teraz w domu masakra marudowa, bo nudno tylko starzy, żadnych dzieciaków:-p

Dobra, wracam do beznadziejnych prób sprzątania...zdjęcia regału zrobione, wkleje wieczorem:tak:

Cześć!
Surv, super, że z Flo nic poważnego. Podkuruj dzieciorka i do żłobka:tak:Dzielna mała księżniczka:tak:
Kubus też wrócił do formy? Świetnie!
Tosika, daje Tosia czadu:szok: Olga o tej porze szła spać:-DŚpi 1,5 godzinki i wieczorem po 20 nie można jej do łóżka zagonić:baffled:Cyborg jakiś
Dorka, co to za labrador?!:-DMój jest wytrzymały;-) i pała miłością do każdego. No chyba, że Misia wkładała pieskowi np. kredke w oko;-)

Oj, musze lecieć

reklama
Survivor to super,że u Flory czysto:tak:,a jaki syropek macie? Bo my mamy 3: stodal,elofen i mucosolvan. A z tym żłobkiem to u nas identiko - pani chwali,ze cudowne dziecko,takie grzeczne,spokojne,wszystko je ,ładnie śpi ,tylko ciekawe czemu w domu szatan?:confused:
A co do braku pieluch,to mam też cichą nadzieję,że młody conieco potpatrzy u kolegów/koleżanek w żlobku,bo dużo dzieci mówi,że chce siku czy kupę.

Do góry