reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Witajcie Kobitki!
Wczorajszy dzień był zakręcony strasznie. Najpierwsz rzeźnia w pracy, szybki powrót do domu, zabawa z dziecierkami, potem fitness (o jezusie, za jakie grzechy!), usypianie łobuzów (ciężko było, bo nie współpracowali) i padłam jak mucha.

Magdzik, brawa dla M. za cudowną niespodziankę:tak:
Pabla, Tosika fajnie, że nianie udane:tak:
Andula, ale ten Twój ma pomysły:crazy:
Brawo dla dzielnej Florentynki! Surv, mój Miki z tych co mieszkanie roznoszą i nie słuchają rodziców, a w przedszkolu aniołek:sorry: (albo panie cos ściemniają:-p)
Liwus, super, że to tylko zęby:tak:
Izabelka, zdrówka dla Werci. Ja dziś idę z Mikim do lekarki, bo pokszluje i wydaje mi się, że coraz gorzej. A w piątek wigilia w przedszkolu i moc atrakcji...
Renia, ale kicha z tym fotelikiem:no:I z samochodami też:confused2:

I nie wiem co miałam jeszcze pisać:zawstydzona/y:

reklama
ja w biegu ale domowym
uziemiona przez autko robię co mogę
właśnie zupka się gotuje dla syna, który wrócił ze spaceru i spać nie chce,
a nad nami tupot i wiertarki
już mnie wkurrrr.,... ten remont - ileż to może trwać????
ja normalnie wysiadam a wiem, że to moje
a co mają inni powiedzieć????:sorry::zawstydzona/y:

Witam i ja:happy:
Madzia oj nic nadzwyczajnego nie robiłam, paróweczki zapiekane z cebulką i żółtym serem:tak::-)
Renia oj ja bym sie chyba załamała z tym fotelikiem:szok:tyle kasy a tu bubel :confused2:
Kasia no ja mam taką dziewczynke w przedszkolu, mamam mówi że wdomu łobuz okropny a w przedszkolu jest jak aniołek:tak:
Haszi zdrówka dla Was!
Tosika jak jesteś na wychowawczym to ci sie bon i paczka dla małej należą:tak::tak:
Izabelka tulę mocnooooo!:tak::happy:

Ja sie dzisiaj zdenerwowałam na moją dyrektorke ale napisze jak będę miała więcej czasu bo długa historia a jescze mnie krew zalewa:wściekła/y::confused2:

Ja znowu przemykam w charakterze upiora wieczornego, ale nie wyrabiam.. rano żłobek, potem zakupy świąteczne....skończyło się na bieliźnie dla siebie, bo Marks&Spoencers otworzyli i nie dało rady przejść obojętnie...:-) A teraz obrabiam wysyłki sklepowe, bo ruch się przedświąteczny zrobił...widać sam fakt zamówienia reklamy już zrobił swoje, bo jeszcze reklamy nigdzie nie zdążyły się ukazać:-p

Renia, cierpliwości do remontów życzę! Grunt, że efekt na pewno będzie powalający...to zawsze łatwiej wytrzymać;-) Nas to czeka częściowo w styczniu, ale już się cieszę, bo w końcu może zapanujemy nad chaosem w mieszkaniu;-)

Izabelka, jak nastroje? lepiej nieco? Trzymam kciuki, żeby się poukładało...no na święta przynajmniej:tak:

Heksa, dużo zdrówka!

I lecę dalej, bo trzeba szycie świąteczne nadgonić (no może tak pilnie nie trzeba, ale już nie mogę się powstrzymać:-D) Miłego wieczoru!

witam wieczorkiem
Heksa zdrówka dla Was
Surv jak dzis Flo w przedszkolu??

moje zasypia - dzis tatuś ma dyżur:-)
ja kreślę listę rzeczy do załatwienia
jutro mam w palnach podjechać po fotelik, ale jeszcze w sklepie porozmawiam o tym bublu, który mi się trafił, bo jak o tym myślę, to serio coś nie tak, przecież ten plastik powinien nie jedno wytrzymać więc chyba ewidetnie coś nie tak z tym egzemplarzem (ale pewnie to mój punkt widzenia powiedzą "eksperci")

Kasiu jak tam prasowanko?? wszystko wygładzone?? Ja dzis mam dzień walki z żelazkiem:confused2: jak ta sterta szybko rośnie:rofl2:
dobrej nocki

Renia, prasowanko odbębnione, ufff:tak:
Heksa, zdrówka dla Was wszystkich
Surv, na pewno fajne zakupy i super, że biznesy idą pełna parą:tak:

Mąż był z Mikim u lekarki i osłuchowo czysty, ufff

Madzia oj nic nadzwyczajnego nie robiłam, paróweczki zapiekane z cebulką i żółtym serem:tak::-)
Mniam:-p
Renia, prasowanko odbębnione, ufff:tak:
U mnie też ,uffff:-D:tak:

Jeszcze teraz dokańczałam podusie dla Maciunia do żłobka i jest taka handmade fajna:tak::-D

Mały dzisiaj w złobku rewelka:tak:Pomimo,że od rana był nieziemsko jęczący,w żłobku humor mu sie poprawił:tak: Cieszył sie tam z kazdej nowej rzeczy,mnie to też strasznie cieszy:-D Jutro zawiozę go na godzinkę,może troszkę dłużej i zostawie go samego,bo dzisiaj jeszcze byliśmy całą brygadą.

Survivor a jak tam u was? No i super,że w sklepie ruch,a zakupy świąteczne widać udane,bo w M&S świetną bieliznę mają:tak:

Renia już niedługo i po remoncie zostanie tylko oszałamiające wrażenie:tak:Z tym fotelkiem to skandal normalnie:szok:A niby taka porządna firma:crazy:

Heksa zdrówka dla całej rodzinki!

Izableka ściskam mocno! lepiej już?

Tosika super z ta nianią wyszło,w końcu:tak:

To lecę do wyrka,nocka pewnie nieciekawa,aczkolwiek co wieczór mam nadzieję na dobry sen:sorry:Młody z nosem zatkanym non stop pobudki urządza,a i K w nocy z roboty wróci to mnie obudzi,bo po cichu to on nie umie:crazy:
Pa

witajcie :-)
dotarlam wreszcie uffff;-) a dzień zabiegany miałam przeokropniei na dobrą sprawę bardzo mało załatwiłam:-( ale co najważniejsze małej kupiłam już prezenty (bo oprócz mikołaja od rodziców, miałam przykaz zakupić też od dziedków ;-)) jeszcze został nam Kornel (ale on precyzyjnie napisał nam listęco chce;-) więc to pójdzie szybko (same gry na kompa;-)) ale my z tych ambitnych rodziców i wymyśliliśmy a co by dziecku kupić teleskop:-p ale taki profesjonalny:tak: a co by sąsiadow podglądać:rofl2::-D:-D:-D:-D:-D i tak się cieszę bo zamówiłam śpiworek zimowy do wózka i wreszcie przyszedł i jest taki cieplusiński i zarazem ładniutki:-p:tak:no to teraz nam -20 nie groźne będzie:tak::-p no i wyposażyłam się dodatkowo we włóczkę i napaliłam się tą torebkę udziergać (Haszi jak Ciebie dorwę to zamorduję:rofl2::-p:-p)
no a teraz wieczorem zaleciałam do koleżanki bo w szpitalu wylądowala (kamienie:no:)
Magdzik zapomniałam ostatnio napisać, ze zazdroszczę Ci takich fajoskich koleżanek i przy okazji pytanie mam do Post czy aby nie planuja przenieśc się na Mazury?:-p no i mężuś na medal się spisał:tak: oj za dobrze Ci koleżanko, za dobrze:rofl2:
Kic no właśnie nie wiedziałam, ze mi coś takiego przysluguje:tak: bo sądziłam, ze każdy zakład pracy sam sobie ustala socjal:tak: no i jak Ci przejdzie to pisz, a my Ci doradzimy jak np. zneutralizować panią d.:cool2::cool2::cool2::-p:-p:-p
Kasia to mialaś wczoraj okropny dzionek:no: ale jeszcze pare dni i święta i sobie wypoczniecie:tak:i całe szczęście, że Miki zdrowiutki:tak:
Renia to przekichane masz z samochodami:no: o foteliku to juz w ogole nie wspomnę:confused2: ale ja na Twoim miejscu bym tego tak nie zostawila:no: i wiesz co, w każdym urzędzie miasta jest rzecznik ds. konsumenta, może warto z nim się spotkać i doradzić co można zrobić, szczegolnie, ze to nie jest para skarpetek:no: a w razie czego jakbyś chciała kupić niedrogi fotelik to muszę jutro tylko sprawdzić nazwę, bo zapomniałam:zawstydzona/y:(ale kupiliśmy go za 200 zł do drugiego auta i prawdę powiedziawszy niczym nie różni się od maxi cosi tobi - też jest stabilnie umocowany i dobrze wyprofilowany i malo tego, Tosia woli w nim siedzieć niż w maxi cosi:tak:) a nam doradzał kupno tego fotelika znajomy, który jest niezaprzeczalnie ekspertem w tej dziedzinie:tak:
Heksa zdróweczka dla Waszej rodzinki:tak:
Surv doszła do mnie przesylka i tam są takie pięknosci, że dech zapiera:szok::tak:;-)no i ja też muszę bieliznę sobie zakupić, a tak przy okazji, czy pisałam Wam jak byłam na konsultacjach u tego chirurga plastycznego z kliniki u sankowskiego z W-wy?;-) otóż, poszlam tam z określeniem co i jak z tym moimi pieprzykami na buzialce no i wykorzystując jego światową wiedzę spyatlam się czy może moj nosek można bylo lekko zmniejszyć:-p:-D oczywiście w tym momencie dostałam od lekarza lekki opierdziel, ze co ja chcę od nosa, bo jest proporcjonalny (ciekawe z ktorej strony:sorry:) no ale dobrze to oduściłam, ale nie darowalam i spytalam ile kosztują cycuszki:rofl2: a on mi, żebym pokazała (więc ja burak od ucha do ucha, odpowiadam, ze się nie nastwiałam psychicznie na takie pokazy:sorry: niewiem jak Wy macie ale ja jak mam iść do ginka, to pare dni wcześniej mam psychiczne nastwianie się na takie ceregiele:sorry:) no i jak w końcu podciągnęłam nieśmiało bluzkę (największy ubaw z tej mojej konwersacji z lekarzem to pewnie pielęgniarka miala:-p) to on mi na dzień dobry - ma pani teraz miseczki rozmiaru C:szok::szok::szok: czaicie?? chłop jedno spojrzenie i proszę od razu wymiar wie:-D:-D:-D:-D:-D no kończąc moj wywód to wyobraźcie sobie, ze powiększenie cyców kosztuje 15tys...nieźle co?:sorry: no ja raczej taką desperatką nie będę:-D:-D:-D:-D:-D
no dobra już Was nie męczę:-p

reklama
Witam!
Tosika, ale sie uśmiałam:-D:-D:-DStraszna z Ciebie agenciara:-D:-D:-D
Madzia, brawa dla Maciusia za udany debiut w żłobku:tak:Zuch chłopczyk:tak:

A u nas sypie...

Do góry