reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

surv..ale przygoda:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
U nas młody śpi ale młoda dla odmiany nie chce:-(...ale daję jej szansę:-D:-D:-D znaczy nie wchodzę a ona sobie mruczy i gada do siebie...
Byliśmy z Cinkiem u okulisty. Mamy antybiotyk do oczka i masujemy coby kanaliki przetkać. a jak się nie uda to czeka nas zabieg przetykania:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Te masaże to hardcore bo za każdym razem mam wrażenie że mu oko wyskoczy:szok::szok::szok:
no nic
wybieram zdjęcia do druku bo muszę,,i normalnie w lesie jestem
ale musiałam do Was zaglądnąć :-):-):-):-):-)
buziaczki
wracam do pracy

reklama
Survi,Pabla niestety siostra nie zostaje do swiat w sobote wraca:-(Pracuje w restauracji i na swieta jest duzo pracy i nie daliby jej urlopu:no:
Pabla dobrze ze wiecie co malej dolega i juz sie nie bedziecie stresowac jej waga:tak:
Survi owocnej pracy i zdrowia dla R:tak:
Post i co Ika zasnela i dla mamie odpoczac?Biedny Cinek,mam nadzieje ze niedlugo bedzie oki z oczkiem:tak:
Justyna i Matt wlasnie pojechali po moja siostre Lucyne do pracy.
Ja pomalu szykuje sie do pracy.Zycze milego wieczoru do jutra papapapa

Czesc
Ja tylko zawieje i powiem ze u nas Ok.Zaraz wychodze na noc do pracy Dorka przybij piatke :tak:Jutro poczytam co u Was bo dzis czasu zbraklo,Milego wieczoru
Surv o ranyyy ale przygoda dobrze tylko ze stosunkowo lagodnie sie zakonczyla:tak::tak:

Witam:happy:
Surv zdrówka dla Flo, no i udanego pierwszego dnia w złobku!no a R to dużo szczęścia miał przy tym wypadku:tak:
Dorka super że sis doleciała :tak:szkoda że na tak krótko:tak:
Andula oby nocka była ok, mało rozwrzeszczanych noworodków życzę i panikujących rodzących:-p;-):-)
Pabla super że wiecie co z Lenką no i co to jest ta h.... nie pamietam nawet nazwy która pisałaś:zawstydzona/y:
Post czyzby Ika zbuntowała sie co do snu????;-)

Spokojnej nocki!

Jak tu się nie wku..c napisałam takiego długiego posta i mi skasowało:wściekła/y:
Surv szczęście w nieszczęściu , że to tak się zakończyło.
Pabla jak napisałaś o tej hipotrofii, to myślę że moja siostra to właśnie miała.
Teraz ma wiecznie problemy z wagą a urodziła się 1800g i była zawze bardzo chudziutka jako małe dziecko.Dobrze , że trafiłaś na tak dobrego lekarza.
Andula oby dyżur był spokojny.
Kicrym my mamy vw tourana, także duże auto,dziś też jeździłam, nawet pojechałam D załatwić sprawę za miasto i nawet zaparkowałam tyłem w garażu, a tam jest ciasno, jestem z siebie dumna.
Dorka szkoda, że siostra nie będzie z wami na święta
Post oby masaże pomogły.
A ja siedzę sama piję sobie piwko, D jest na piłce , Maks śpi od 19.30

Pabla - dobrze, że się wyjaśniło... I, tak intuicyjnie, to wszystko ma sens. Co jest rzadkością, jeśli chodzi o lekarzy:wściekła/y: Mój M. po prawie 2-miesięcznym zwolnieniu dostał w końcu skierowanie na zdjęcie i okazało się, że jednak miał złamaną rękę (kości nadgarstka), źle mu się zrosła i będzie miał ponownie łamane, brr. No i zastanawiałam się, skąd lekarka wie, co mu dolega i po co ta rehabilitacja... Brak słów:no: Tyle zwolnienia... Może fajnie, ale premii nie ma.. Niani płacimy mimo że nie przychodzi (tzn. czasem M. dzwoni, gdy ma coś załatwić, żeby mała się nie odzwyczaiła). Zgodnie z umową, za godzinę 5 zł, a jeśli nie wyrobi tylu godzin, to 250 zł. I
Jutro mam hospitację:szok::sorry: No i znów sterta sprawdzianów... Lecę do roboty!

witam
surv ale przygody i ręce opadają - co za kraj..................
Pabla super diagnoza, bynajmniej wiesz, że nie ma sie co martwic o apetyt
moje pojechało gdzieś w świat:confused2:

no i tak to jest - piszę tego psta od 4h i cały czas coś
teraz zmykam do jakiejś miłej lektury
dobrej nocki

Ja też robię wiatr...
Dzieciaki szaleją. Tzn, juz śpią:-pOlgi strupki odpadają, jeszcze od czasu do czasu zakaszle i jest mistrzynią w przetrzymywaniu antybiotyku w buzi i wypluwaniu tego co nie dało się cichaczem na bluzeczkę przemycić:eek:
Kamu, szacun takie manewry takim dużym VW robić:tak:
Post, będzie dobrze - masujcie i obejdzie się bez zabiegu:tak:
Nic to, zmykam. Jutro więcej popiszę:tak:
Pa!

Pewnie wiele nie popiszę, bo Jula mi tu łapki na monitor kładzie i próbuje kombinować, ale muszę...
Kamu, jestem pod wielkim wrażeniem Twojej odwagi. Ja odebrałam prawko w połowie października i wciąż nie mogę sobie wyobrazić tego dnia, w którym wezmę samochód i pojadę, gdziekolwiek, ale sama. Co więcej mój entuzjazm ogólnie coraz mniejszy w tym temacie, bo M ciągle o coś się przychrzania, nawet jak słusznie, to i tak mnie to :wściekła/y:. Potrafię nadal stanąć na środku skrzyżowania i trzy razy odpalać :zawstydzona/y: Zatem brawo!

Surv, ciężko mi sobie wyobrazić 60 szwów na uchu, ale dobrze, że to ucho, a nie inna część ciała. Decyzja żłobkowa bardzo "męska". Powodzenia!

Pabla, nie brzmi to wszystko najlepiej, ale ważne, że wiadomo o co chodzi.

W kwestii spania u nas względny spokój. Położona między 19.00 -20.00 śpi na ogół do czwartej, wypija mleko podane przez tatusia i zasypia ponownie. W tym czasie pod wpływem krzyków budzi się Tymi, idzie siku, po czym przychodzi do nas i hm... spaniem bym tego nie nazwała, gada coś sam do siebie, kombinuje pod kołdrą i wkurza mnie niezmiernie. Ale pamiętając co było kilka miesięcy temu z Julką, nie narzekam absolutnie ;-)
Zwłaszcza, że raz na ruski rok udaje im się dospać do jakiejś szóstej bez pobudek.

A Juli się tuli do matuli. To tak zamiast cyca chyba, bo znacznie częściej, niż dawniej. Kocham ją jak cholera, pisałam Wam o tym już kiedyś? ;-)

reklama
witam rankiem:-)
ja od rana zalatana - wreszcie jem śniadanie i zmykam dalej
mężyk wrócił z wojaży cały i zdrowy
dzis piękne słońce więc robię wiatr:-D:cool2:
miłego dnia

Do góry