Witajcie dziewczyny! Ja mam termin na 9 lipca i wciąż czekam na termin na badanie USG kiedy będę mogła maluszka zobaczyć.Już się nie mogę doczekać.A tak naprawdę to wciąż jestem w szoku i nie mogę uwierzyć,że wkrótce będę mamą,ale to już pewne zwłaszcza ,że wyszło aż na 4 testach :-)
reklama
Jotemka
Fanka BB :)
Witaj Maggie!Mam pytanko, czy jest jakas strona, gdzie mozna doczytac czego nie powinno sie jesc i np. jakich ziolek pic etc. Probuje sie przestawic na herbatki owocowe, kupilam zestaw roznych smakow (jablkowa, zurawinowa, jagodowa, etc), ale one maja domieszki np. imbiru czy hisbiskusa, skorki pomaranczowej. A jak z kakao?
Stronki nie znam, ale na bank nie powinno sie jesc: serow plesniowych, surowego miesa i ryb, salami, frankfurterek. Przy czym sery typu camamber po obrobce termicznej mozna (tak mowil mi lekarz).
Imbir jest wskazany przy mdlosciah, hbiskus tez jest ok. Nie martw sie. Kakao jak najbardziej mozna. o moze byprobem (ale wcale nie musi) w okresie laktacji.
Pozdrawiam
Joanna
No cześć dziewczęta. Wiecie co ja chyba też jestem w ciąży, około niedzieli mam dostać okres ale robiłam sobie już test i wyszła mi lichuteńka kreseczka więc gdyby co to załapie się na końcówkę lipca a konkretnie 29. Powiedzcie czy test powiedział mi prawde bo boje sie rozczarować, to byloby moje trzecie dzieciątko, niby wszystko powinnam wiedzieć a jednak...
Maggie2412
Dzieki Joas! To moje pierwsze malenstwo wiec chodze lekko oglupialaWitaj Maggie!
Stronki nie znam, ale na bank nie powinno sie jesc: serow plesniowych, surowego miesa i ryb, salami, frankfurterek. Przy czym sery typu camamber po obrobce termicznej mozna (tak mowil mi lekarz).
Imbir jest wskazany przy mdlosciah, hbiskus tez jest ok. Nie martw sie. Kakao jak najbardziej mozna. o moze byprobem (ale wcale nie musi) w okresie laktacji.
Pozdrawiam
Joanna
Cyprysiowa
MamciaCypiska i Ksawerka
Hej lipcóweczki. Jeny ale rozwinięty wątek już macie.
Mam na imie Kamila i narazie tylko Was podglądam. Mam nadzieje, że niedługo do Was dołącze i że przyjmiecie mnie do grona
Mam na imie Kamila i narazie tylko Was podglądam. Mam nadzieje, że niedługo do Was dołącze i że przyjmiecie mnie do grona
pabla27
No i mdłości trwają cały dzień...zerwałam się z pracy po 4 godz bo nie byłam w stanie tam dłużej siedzieć i wróciłam do domu. Pierwszy raz dziś tak cały dzień męczą mnie te mdłości...a wczoraj było tak dobrze:-(
Maggie2412 ja też szukam sposobu na te mdłości, mąż kupił sucharki...Tobie na początku pomagały? Ten imbir podobno pomaga, chyba będę musiała wypróbować.
Ja do lekarza idę w poniedziałek, może się podpytam co by mi poradziła ginka...
A jutro idę do teatru, ciekawe czy wytrzymam cały spektakl....;-)
Maggie2412 ja też szukam sposobu na te mdłości, mąż kupił sucharki...Tobie na początku pomagały? Ten imbir podobno pomaga, chyba będę musiała wypróbować.
Ja do lekarza idę w poniedziałek, może się podpytam co by mi poradziła ginka...
A jutro idę do teatru, ciekawe czy wytrzymam cały spektakl....;-)
renek
Mamy lipcowe'08
Ja chcialam wspomiec o niejedzeniu to znaczy czego nie mozna w czasie ciazy.
Mysle ze tu znajdziesz Malgosiu ciekawe rzeczy i zdjecia naszych fasolek. A swoja droga gdzies czytalam, ze nie mozna watroby i pasztetu oprocz serow plesniowych itd. tak jak pisala Joas i orzeszkow zwlaszcza ziemnych bo moga uczulac dzieciatka juz w brzuszku.
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.html
Mysle ze tu znajdziesz Malgosiu ciekawe rzeczy i zdjecia naszych fasolek. A swoja droga gdzies czytalam, ze nie mozna watroby i pasztetu oprocz serow plesniowych itd. tak jak pisala Joas i orzeszkow zwlaszcza ziemnych bo moga uczulac dzieciatka juz w brzuszku.
http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.html
renek
Mamy lipcowe'08
Cos nie umiem tego adresu dobrze wpisac mam go w swoich ulubionych i.... ((
to ten adres tylko czemu on nie jest aktywny jak sie na niego najedzie?
to ten adres tylko czemu on nie jest aktywny jak sie na niego najedzie?
karola2007
Mamy styczniowe 2007 majowe mamy'08
EWA-KRYSTYNA GRATULUJE FASOLKI:-)
reklama
karola2007
Mamy styczniowe 2007 majowe mamy'08
wszystkim lipcoweczkom gratulacje i spokojnej ciazy oraz latwego rozwiazania:-);-)