reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Witajcie dziewczyny! Ja mam termin na 9 lipca i wciąż czekam na termin na badanie USG kiedy będę mogła maluszka zobaczyć.Już się nie mogę doczekać.A tak naprawdę to wciąż jestem w szoku i nie mogę uwierzyć,że wkrótce będę mamą,ale to już pewne zwłaszcza ,że wyszło aż na 4 testach :-)

reklama
Mam pytanko, czy jest jakas strona, gdzie mozna doczytac czego nie powinno sie jesc i np. jakich ziolek pic etc. Probuje sie przestawic na herbatki owocowe, kupilam zestaw roznych smakow (jablkowa, zurawinowa, jagodowa, etc), ale one maja domieszki np. imbiru czy hisbiskusa, skorki pomaranczowej. A jak z kakao?
Witaj Maggie!
Stronki nie znam, ale na bank nie powinno sie jesc: serow plesniowych, surowego miesa i ryb, salami, frankfurterek. Przy czym sery typu camamber po obrobce termicznej mozna (tak mowil mi lekarz).
Imbir jest wskazany przy mdlosciah, hbiskus tez jest ok. Nie martw sie. Kakao jak najbardziej mozna. o moze byprobem (ale wcale nie musi) w okresie laktacji.
Pozdrawiam

Joanna

No cześć dziewczęta. Wiecie co ja chyba też jestem w ciąży, około niedzieli mam dostać okres ale robiłam sobie już test i wyszła mi lichuteńka kreseczka:tak: więc gdyby co to załapie się na końcówkę lipca a konkretnie 29. Powiedzcie czy test powiedział mi prawde bo boje sie rozczarować, to byloby moje trzecie dzieciątko, niby wszystko powinnam wiedzieć a jednak...

Witaj Maggie!
Stronki nie znam, ale na bank nie powinno sie jesc: serow plesniowych, surowego miesa i ryb, salami, frankfurterek. Przy czym sery typu camamber po obrobce termicznej mozna (tak mowil mi lekarz).
Imbir jest wskazany przy mdlosciah, hbiskus tez jest ok. Nie martw sie. Kakao jak najbardziej mozna. o moze byprobem (ale wcale nie musi) w okresie laktacji.
Pozdrawiam

Joanna
Dzieki Joas! To moje pierwsze malenstwo wiec chodze lekko oglupiala :szok:

Hej lipcóweczki. Jeny ale rozwinięty wątek już macie.
Mam na imie Kamila i narazie tylko Was podglądam. Mam nadzieje, że niedługo do Was dołącze i że przyjmiecie mnie do grona :-p

No i mdłości trwają cały dzień:no:...zerwałam się z pracy po 4 godz bo nie byłam w stanie tam dłużej siedzieć i wróciłam do domu. Pierwszy raz dziś tak cały dzień męczą mnie te mdłości...a wczoraj było tak dobrze:-(
Maggie2412 ja też szukam sposobu na te mdłości, mąż kupił sucharki...Tobie na początku pomagały? Ten imbir podobno pomaga, chyba będę musiała wypróbować.
Ja do lekarza idę w poniedziałek, może się podpytam co by mi poradziła ginka...
A jutro idę do teatru, ciekawe czy wytrzymam cały spektakl....;-)

Ja chcialam wspomiec o niejedzeniu to znaczy czego nie mozna w czasie ciazy.
Mysle ze tu znajdziesz Malgosiu ciekawe rzeczy i zdjecia naszych fasolek. A swoja droga gdzies czytalam, ze nie mozna watroby i pasztetu oprocz serow plesniowych itd. tak jak pisala Joas i orzeszkow zwlaszcza ziemnych bo moga uczulac dzieciatka juz w brzuszku.

http://twoja-ciaza.com.pl/czlowiek1.html

reklama
Do góry