reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Witam, mala wstala o 7 ale dostala mleczko i pospalysmy do 9.30:-):-):-)
Survi szkoda ze znowu sie nie udalo. Daj znac jak po wizycie:tak:

Pabla fajnie ze Lenka dostala sie do zlobka. Zdaj nam pozniej relacje z salay:tak:

Julia Zu tez idzie do zlobka Fajnie. A pepowine kiedys trzeba przeciac:-D W Tczeiw nie ma zlobkow:no: Zlikwidowali jak bylam w liceum, a do Gdanska nie bede wozic.

Iza dobrze ze to tylko katar:tak:Jezdzij jak najwiecej i to sama bez m. Mnie tylko m wkurza, a jak jade sama to wiem co robic i jestem spokojniejsza:tak: Zauwazylam ze odkad jezdze do pracy samochodem juz sie tak nie stresuje, ale zanim poszlam do pracy przed kazda jazda mialam stresa ze hej.

Kasia fajnie ze wybralas sie na fitnes:tak: Ja mam z pracy za darmo ale nie mam z kim chodzic:zawstydzona/y: Dzis moze uda mi sie isc na basen:tak: Powodzenia u dentysty

Kircym powodzenia u nefrologa:tak:
Dzis idziemy sprobowac zalatwic paszport Sebie. mam nadzieje ze sie uda:tak: Mala robi balagan w kuchni a ja mam lenia na sprzatanie:sorry2:

reklama
W normalnym państwowym nie było miejsca dla Suzi... niestety a może i stety idzie do prywarnego gdzie są dzieci od 1 roku do 4 lat... tak całkiem przyjaźnie tam jest...

Hej
Ale dziś kiepski dzień mam. M wyjechał w delegacje będzie wracał tylko na weekendy:-( pogoda kiepska, nic mi się nie chce:no:
Pabla – tak jak pisze beaa zwykly bebilon najtaniej jest w biedronce ale w marketach typu Real czy tesco tez dostaniesz:tak:
Surv – przydałby się taki kursik:-) ten i jeszcze pare innych :-p:-D
Izabelka – dobrze że to tylko katarek :tak:Przykro mi z powodu kolegi bo w sumie to rzadko się słyszy że to facet jest tym poszkodowanym:sorry2:
A co do jazdy samochodem to tak jak pisze dorka „Jezdzij jak najwiecej i to sama bez m” :tak:ja ostatno odkryłam że mam prawo jazdy już 7 lat :szok:tylko ze nie używane bo wygodniej mi było w roli pasażera a teraz to mam już cykora żeby sama jechać no i cały czas uzależniona od m :-(

Izabelka, super, że tylko katar:tak: Itak jak piszą dziewczyny, jeździj, nie zrażaj się i będzie git:tak:
Madzia, ja też będę balować 6-go i wypiję Wasze zdrówko:tak:
Julia, moja koleżanka dała kiedyś na miesiąc dziecko do prywatnego żłobka (w Warszawie), bo nie miała innej opcji i bardzo jej się podobało. Inny standard niż w państwowym. No ale ceny są kosmiczne niestety:sorry2:

a ja dzisiaj dziien załatwia mam ( w zwiazku z domem) kurcze co instytuacja to inne wymagania ma:szok: i po paru rozmowach muszę jeszcze raz stwierdzić, że te nasze państwo to chore przepisy posiada:no:
Kaja no wspolczuje ponownej walki z bakterią:-(
Kasia trzymam kciuki a co byś dentyscie z fotela nie uciekla;-)
Pabla powiadasz salsa:szok: zazdroszczę i kiedyś poproszę o pokazanie podstawowych kroków;-) no i daj znać co i jak tam było w żłobku:tak:
Julio dasz radę, początki będą ciężkie a później jak zobaczysz uśmiechniętą małą, bawiącą się z rówieśnikami to smutek odpłynie w siną dal:tak:
Surv współczuje tych porannych ekscesów:-( które cholercia klęską się kończą:no: a może wykorzystaj do pomocy męża (o ile jest w domu)
Izabelka no to dobrze, ze małej nic poważnego się nie przypałętalo:tak: i dziewczyny mają rację jak najczęściej jeździj sama, bo mając obok siebie "najmądrzejszych i najlepszych kierowców pod slońcem" to szybciej stresa zaliczysz niż urok jazdy samochodem:tak: no i wspólczuje sytuacji u kolegi, zauważylam, że my (czyt. ludzie) zrobiliśmy sie strasznie wygodni i do życia podchodzimy bez walki, teraz jak się komuś w zwiazku nie uklada, to egositycznie podchodzi do życia i mówi "no to sorry, ale już mi nie jest z tobą dobrze" nie patrzy się na uczucia dzieci, partnera tylko ważne jest moja Ja??:szok: Ja rozumiem jak zaiązek jest toksyczny, dzieci w nim cierpią, to wtedy i owszem ale tak bez niczego na samo slowo- bo już cię nie kocham....:baffled::confused:
Izabelka a ile jesteś starsza od brata - tak z ciekawości?? ;-) To sobie rodzice prezencik zroobili co?:-D:-D (prawie tak jak my:-p)
kurcze u Was pogoda nijaka, albo szaro-buro a u nas sloneczko;-) aż boję się pomyśleć co w takim razie jutro u nas będzie:baffled:

Liwka - Lena idzie do państwowego żłobka - koszt około 200 zł mcznie. Prywatne żłobki w wawie kosztują w okolicy 1000-2000 zł za mc.

1000-2000 zł :szok: Matko boska to chyba bardziej się opłaca zanleźć nianię do dziecka niż posyłać do prywatnego.
To masz szczęście że Lenka dostała się do państwowego.
Ja na szczęście mam teściową która chętnie bez opłat zajmie się Adasiem :happy2:

Co do żłobków - tam gdzie ja byłam ( w 3 państwowych i 2 prywatnych ) standard niczym się nie różnił, tak więc to nie reguła że państwowy gorszy od prywatnego. Mi się ten mój bardzo podoba, jest ogromny plac zabaw, dużo pań opiekunek i przed wszytskim obok przedszkole i Lenie łatwiej się będzie potem dostać. W wawie prywatne z reguły są znacznie mniejsze, często nie mają własnego placu zabaw tylko chodzą na ogólnodostępny.
Co do salsy - generalnie super, fantastycznie naprawdę. Babka super prowadzi, dużo mam z dzieciaczkami też takimi malutkimi 6-7 tygodniowymi.....tylko moja wiercidupa poprostu szoł odstawiła, bo najpierw była gwiazdą na sali, latała, zaczepiała wszystkich, pan ją wciąż nagrywał na kamerę a potem jak przyszło do tańczenia to odstawiała takie cyrki że szok. Wszystkie dzieci grzecznie zasnęły a ta się wierciła, kręciła,marudziła itp....i w końcu ewakuowałyśmy się wczesniej:baffled: nie wiem czy będziemy kontynuować bo nic z zajęć nie wyniosłam bo byłam zajęta uciszaniem wrednego dzieciocha:no::no::wściekła/y::wściekła/y::angry::angry:
u nas duchota ogromna, ja jestem cała mokra, młoda spała tylko 30 min więc jest nie do zniesienia. Zjemy zaraz obiad i pójdziemy na spacer, moze zaśnie:baffled:
ciekawe jak tam Surv:confused:

1000-2000 zł :szok: Matko boska to chyba bardziej się opłaca zanleźć nianię do dziecka niż posyłać do prywatnego.
To masz szczęście że Lenka dostała się do państwowego.
Ja na szczęście mam teściową która chętnie bez opłat zajmie się Adasiem :happy2:
Liwka - nianie w Wawie kosztują min około 1200 zł do 2000 tys dochodzi przy około 8 godz siedzieniu 5 dni w tygodniu, więc różnica żadna:baffled:
dlatego u nas tylko żłobek wchodził w grę, jak nie państwowy to prywatny, chociaż oglądając prywatne żłobki nie widziałam żadnej różnicy do państwowych, więc szlag by mnie trafił jakbym musiała co mc tyle płacić:szok::no:

reklama
Do góry