reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Kate- powodenia ze stazem, zobaczysz, ze wysilek sie oplaci i bedziesz zadowolona!
Andula- napisz jeszcze jak sie czujesz w PL, jakie macie plany?
Tosika- makijaz permanentny? Super! Chcesz zrobic cala twarz?

Mala zrobila mega kupsko wiec wlozylam ja do wanny i umylam letnia woda- chyba pomoglo bo juz temperatura spadla. M wlasnie kupil elektrolity, wiec bede ja nimi poic. Nie wiedzialam, ze cala ta choroba bedzie mnie kosztowala tyle nerwow, a to dopiero poczatek macierzynstwa.

reklama
beaa grunt, że temperatura spadła i macie te elektrolity
oby maleńka wracała szybko do zdrowia i formy
no i współczuję tych nerwów i zmartwień ale mam nadzieję, że już na prostą:tak:
kacha bidulo też się nastresowałas z tym poparzeniem Kalrolci - dobrze, że macie to za sobą
Tosika ja dawałam żelazo w syropku, miało smak spalonego karmelu ale nazwy nie pamiętam ( na pewno coś na "F") zreszta było na receptę bo to pani dr wypisała
a ja dzis po wizycie u gina - wsio charaszo:tak:
Tymi musiał zostać położony juz o 18.30 i o dziwo usnął bo akurat dziś w ciągu dnia może 40 min uzbierało się spanka
2 razy zrobił alarm mężowi inwalidzie ale dali sobie radę - dzielne chłopaki:-D

Witamy się o poranku...jak tak dalej pójdzie, przestaniemy się żegnać, bo w ogóle spać nie będziemy:-p M miał mnie obudzić jak będzie szedł do pracy, tylko że nie raczył poinformować, że idzie na 6, a jakoś mu się dziwne nie wydało, że chcę wstać przed piątą:wściekła/y::wściekła/y: A że wczoraj nie mogłam zasnąć i poszłam spać po północy no to się czuję jakbym w ogóle nie spała:-( No nic może po lekarzu stres Młodą uśpi i odeśpimy....

Beaa, mam nadzieję, ze dziś będzie lepiej! Skoro mała wyrzuciła z siebie truciznę, to gorączka nie powinna już wracać:tak:

Kate, ale masz latania! Ale może to i lepiej nie siedzisz w domu i nie stresujesz się pójściem do pracy. A jaka by ona nie była to uczucie po otrzymaniu pierwszej wypłaty - bezcenne:-)

Tosika, koniecznie zdjecia zrobionej twarzy wrzuć! Ty co prawda, moim zdaniem, żadnych dodatkowych upiększeń nie potrzebujesz, no ale skoro musisz...:-D:-D

Andula mi się też zdaje, że te marudy to z charakteru paskudnego:-p Niby wolę mieć dziecko z konkretnym charakterem, ale czasem zastanawiam się czy o zdrowych zmysłach jej dorosłości dotrwam i zobaczenia jak mocny charakter przynosi korzyści:-D:-D

Nic to skoro wstałam z kurami, a kur do oporządzenia nie ma, to choć swoją robotę skończę:tak: Miłego dnia!

Zuzu, sto lat z okazji kolejnej miesięcznicy! Życzymy nadal apetytu - na jedzenie i na życie:-)

Ech, zła karma nas ściga... znowu z pobierania moczu nici, owszem mała zrobiła jak trzeba, ale ja, jak się okazało źle kubeczek przystawiłam i d*** blada:baffled: Cóż na tym chyba skończymy beznadziejne próby wstrzelenia się w godziny pracy państwowego laboratorium i grzecznie pójdziemy zrobić badanie prywatnie:-p
Idziemy coś zjeść i podrepczemy na rehabilitację no i do apteki złożyć hurtowe zamówienie na pojemniczki:-):-)

Florcai,Zu Wszystkiego najcudowniejszego !!!!!!!!!!!!!!!!!
Witamy sie i my:tak:
Nocka Ok Mis spal 11h wiec jest coraz lepiej usypia szybko bo po 7 wiec chociaz wieczor mam dla siebie:tak:Okolo 21,22 przebudzal sie ale sam zasypial dalej.Mam nadzieje ze dzisiejszy dzien bedzie latwiejszy..Licze ze moj syn nie wstal kolejny raz lewa noga;-):tak:
Beaa czuje sie w Pl naprawde super nawet z sasiadkami mam ochote porozmawiac:-p;-)Wczoraj dowiedzialam sie ze kolejna kumpela w ciazy wiec towarzystwo spacerkowe coraz wieksze.Meczy mnie ze balagan w domu szmat nie mam gdzie chowac ale to tylko maly minus.Plany:confused:Jeszcze jakis sprecyzowanych nie ma..Mysle aby do szpitala wrocic ,ale glebiej sie nad tym zastanowie jak M wroci.M bedzie konczyl prawko i pojezdzi troche na tirach a co dalej czas pokaze:tak::tak:Super ze Zainab ma sie lepiej:tak:
Kate wysilek sie oplaci na stazu jest super :tak:Fakt czasami stazystow sie wykorzystuje ale jak sie fajne towarzysto to zadna praca nie straszna i posiadanie wlasnych pieniadzy satysfakconujace bardzo:tak:
Surv trzymam kciuki za kolejne pobieranie oby Florcia z okazji miesiecznicy wykazala troche litosci dla Mamy:tak:
Renia dobrze ze u ginka ok i ze chlopy zdaly egzamin;-)
Milego dzionka

Witam!
u nas nocka jak nigdy bez pobudek do 6,a potem kasza i dziecko gotowe do harców.Ja mam strasznego stresa bo idę ze starszą do dentysty,żeby pokazać podwójny zgryz i pewnie mleczaki będzie trzeba wyrwać,skóra mi cierpnie jak to będzie.M chciał się wymiksować z tej wyprawy ale nie popuściłam.
Beaa mam nadzieję że jest już ok.
Pabla tylko pozazdrościć,mój z własnej woli to obiad zrobi lub zakupy.
Tosika też myślę o permamentnym tylko sponsora muszę namówić,napisz czy bolało?
Kate w domu może byś więcej myślała a tak głowa zajęta.
Surv oj te siuśki,ciężka sprawa.
Miłego dnia Dziewczynki!

witam i ja!!
Kate - ale masz załatwiania, ale już od jutra do pracy, dobrze będie!!
Surv - oj, cały cyrk z tym łapaniem moczu, oby kolejny raz się udało! i zdaj relację jak po lekarzach!
Beaa - jak nocka minęła? mam nadzieję że malutkiej jest już lepiej:sorry2:
Tosika - koniecznie fotki makijażu zrób i wstaw na zamknięty!
Fredka - mój za to do kuchni nie wejdzie, obiadu nie zrobi. Jedyne co to co niedziela jajecznice na śniadanie robi.

Moja wstała o 07:00, więc jest ok, nocki lepsze od ostatnich bo tylko jedna pobudka w okolicy 05:00 i jakby mniej wiercenia jest.
Teraz już rozwala sie po mieszkaniu, ja śniadanko podjadam....
FLORKA, ZU - 100 LATI MOC BUZIAKÓW OD CIOTKI PABLI!!!

Witam i ja:-)
uff wszystko przeczytałam, wy to macie dziewczyny powera z wieczornym pisaniem:shocked2::happy2:
Kacha no przeżyliście swoje, ale dobrze że z małą wszystko ok:tak:dla porównania ja też byłam poparzona tylko że górna częśc ciała- lewa ręka i bark, dzisiaj nie mam rzadnego śladu oprócz małej blizny w zgięciu łokcia, no i nic nie pamiętam a byłam w wieku Karolci:tak:
Beaa dobrze że wiecie co małęj jest, ja z gorączką bym jechała do lekarza:tak:
Toskia mam nadzieję że makijaż wyjdzie super:tak:no i u nas tak było z cycowaniem- jak chciałam Kubie dać to się prężył jak już złapał to possał i puszczał, ja się wkurzałam że nie chce i go odstawiłam, nie było żadnego problemu:tak:
Surv szkoda że moczu się nie udało pobrać, ale próbujcie dalej. M chyba kiełbasą dostanie za tą pobudkę:-D
Andula super że w PL czujecie się dobrze:tak:
KATE powodzenia w pracy:tak:
Pabla smaczego śniadanka:tak::-D
Florciu, Zuziu dużo uśmiechu!
U nas nocki znowu gorsze:dry:mały sie budził ze 3 razy, wstał o 7, mama twierdzi że mu dolne 2 idą ale ja nic nie widzę:sorry2:
Miłego dnia!

reklama
Witam!
U nas też nocka ciut lepsza. Koło północy młoda się obudziła i ryk nieziemski. Nic nie pomagało... do czasu. Kazałam zrobic mleczko, wypiła i poszła w kimę:sorry2: Dziecko głodne a matka jakieś sztuki robi, żeby zasnęło:shocked2:

Beaa, super że z córcią lepiej. Napisz jak noc minęła!
Tosika, fotki obowiązkowo!
Kate, takie zabieganie ma swoje plusy - nie myślisz za dużo. Dasz sobie radę, zobaczysz:tak:
Surv, będziesz miała co wspominać - permanentna walka z siuśkami;-)
Andula, fajnie czytać, że w PL jest Ci dobrze:tak:

Florcia, Zuzia, wszystkiego najpiękniejszego!!!

Do góry