reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Beaa oby Zainab szybciutko wrocila do formy ,wspolczuje nocki ale teraz juz musi byc lepiej:tak:
Surv,Fredka,Pearl lacze sie w bolu Misiek ostatnio tez dokazuje choc dzis minimalna poprawa ale to raczej dzieki towarzystwu mojej siostrzenicy..;-):tak:
Tosika a moze to juz ten moment ze Malutka cycusia nie chce posmakowaly jej kabanoski a moze rzeczywiscie cosik zjadlas lub leki.Nie martw sie prawie 10 miesiecy cycowania to swietny wynik:tak:
Kasiu zdrowka dla Was:tak:
Kacha o rany bidulo sie nacierpieliscie najwazniejsze ze malutka ma sie Ok i napewno juz o niczym nie pamieta dobrze ze jestescie z nami:tak::-)
Misiek juz spi oby do rana :tak::-)nocki troszke lepsze maksymalnie jedna pobudka i wstaje o 7 wiec jest oki:tak:Ja nie wiem co sie ze mna dzieje pomimo tego ze dobrze spie to nie ma dnia abym nie miala ochoty na drzemke :confused::tak:

reklama
Kacha dobrze ze juz wszytsko w porzadku, ale przezylas sporo:baffled:
Andula nie martw sie kochana, to normalne, ja tez chectnie bym w dzien drzemala...no tylko ja mam te noce przewalone. chociaz ostatnia byla cala przespana:szok:
Pabla mezusia Ci zazdrosze, nawet nie wiesz jaki to skarb jak facet posprzata...moj to...hmmm wolami ciagnac a i to strsznie duzo marudzenia:baffled:
Surv oczywiscie zycze Ci aby dzidzius sie naprawil, ale najpierw moze niech pokarze tacie na co ja stac;-)u nas podobnie, tez przy tacie aniolek:wściekła/y:

moja dzidzia wlasnie walczy z pierwsza drzemka:baffled:ciezkie ryki odchodza:no:

Surv- dzieki za sms z zapytaniem o nas, bardzo milo mnie zaskoczyl, no i wiem, ze bb ciotki o nas pamietaja:tak:.
Kacha- ale okropny mialyscie wypadek, dobrze, ze juz lepiej.

Mala ma temperature 38,4 no i nie wiem co robic. Paracetamol mam dawac co 4 godziny, ostatnia dawka byla 2 godz. temu. Probuje robic zimne oklady, ale mala sie buntuje. Mala wyglada jak piecyk.

Bea - może czymś chłodnym obłożyć? 38 po lekach zbijających to chyba sporo? Jestem trochę w szoku, ze nie macie możliwości wezwania pogotowia! W poczekalni z takim chorutkim maluszkiem to masakra:no: Mój bratanek często miewał wysokie temperatury czy grypę jelitową i zawsze wzywaliśmy pogotowie (a czasem to smiesznie wyglądało, bo przyjechali a mały nagle dostawał powera:tak: i nie było widać, że ciężko chory). Zdrówka dla malutkiej!
Kacha- ale przykra historia:no: Dobrze, że juz wszystko dobrze!
Zosia jest raczej pogodna, choc czasem tez miewa cieżkie dni... Ale z reguły jak marudzi to sygnał, że bardzo śpiąca:tak: Może wasze dzieciaczki poptrzebują więcej snu?

dzięki dziewczyny za pocieszenie:tak: też brałam pod uwagę, czy to może Bioparox który biorę teraz?? teraz też poszla spać bez cyca:baffled: czyli ostatne karmionko miała w nocy (te tajniackie;-)) i najgorsze jest, że czuje jak mi się mleko w jedym cycu zbiera:-( a co by mi nieeksploadowało:szok:
Beaa dobrze dziewczyny piszą musisz teraz dawać małej elektrolity, bo przy tak małym bąbelasiu do odwodnienia chwila moment jest:no: Całuski dla Zainab!!
Izabelka współczuję tego porannego wstawanka:szok: szczególnie, że Ty matka pracująca:tak:
Kacha bardzo, bardzo współczuję:tak: ważne, że już wszystko jest dobrze:tak:
Pabla wypożyczysz męża?:-p

A u nas tato wrócił wcześniej, pobawił się 15 minut z dziewczynką i ta mu po 30 sekundach płaczu zasnęła:szok: Ja się tak nie bawię! Zero sprawiedliwości na tym świecie:-p M oczywiście z pewnym powątpiewaniem przyjął moją opowieść o upiornym dniu, bo przecież dziecko grzeczne, zasypia w try miga...:wściekła/y::wściekła/y:

Surv powiem tak - mam wrażenie że nie tylko nasze córeczki mają wiele wspólnych cech ale zauważam też podobne charaktery naszych M:-p
Andula i jak tam klimatyzacja ? M już dojechał?
Pearl a u Was pada znowu śnieg?:-p
dziewczyny a ja jutro idę sobie zrobić makijaż pernamentny(mama mnie namówiła:-p) Bo tak sobie pomyślałam, że jak pojade na te we wczasy pod palemką:-p to pewnie będę chodzić soute i boję się a co by turyści w popłoch nie wpadli i z rwetesem z hotelu uciekali;-):-p Mam nadzieję, ze kosmetyczne nie umsknie łapka:-p

M bedzie za 2-3 tyg :-)Ciesze sie bo poskreca mi komody ciuchy juz musze w kartonach trzymac a pozbyc sie czegokolwiek trudno;-)Tosika ja tez chcialam pernamentny brwi ale jakos tak zawsze nie podrodze od razu zdaj nam relacje i fotki na zamkniety prosze napewno efekt bedzie powalajacy:tak:
Kaja chyba nie brak snu mysle ze zeby albo charakterek;-):tak:

reklama
Witam
Beaa ale miałaś noc:baffled: współczuję i życzę mnóstwo zdrówka dla Zainab;-)
Kacha o matko, ale przeżyłaś historię z Karolcią - najważniejsze, że już wszystko dobrze i oby Małą opuściły wszelkie choroby raz na zawsze;-)
Tosika zdrówka dla Ciebie i M;-) a Tosia pewnie nie chce cyca przez zęby, na bank Jej przejdzie:-D
Surv współczuje Marudy;-) ja jak Antek dostaje wścieku nie zwracam na Niego uwagi, ale inni ludzie tak i oczywiście od razu słyszę teksty podszyty aluzją - ale wyrodna matka:wściekła/y:
ja mam teraz zabiegany tydzień, czytam Was, ale niezawsze chce mi się pisać:zawstydzona/y: od piatku mam juz byc na stażu - jakieś szkolenia bhp itp, wobec czego dzisiaj łatwiłam badania, urząd pracy, bank itp. jutro znowu bieganie z papierkami i pojutrze także:baffled::baffled::baffled::baffled: ja pierdyle ile biurokracji z tym stażem:szok: padam z nóg bo zrobiłam dziś z 20 km pieszo:baffled:
poza tym Antek przemieszcza się pełną parą, ale jak dla mnie trudno to nazwać raczkowaniem bo jedną nóżką raczkuje, a na drugiej się ślizga:-p chyba musze zaprosić kumpelę rehabilitantkę niech obejrzy Małego bo zaczynam mieć wiry, że coś z Nim jest nie tak:zawstydzona/y: nic już w domu nie rządzi bo sam sobie otwiera szafki i szuflady, wszystko wyciąga:baffled: burdel niesamowity a tylko ja sprzątam:zawstydzona/y: praca jest coraz bliżej, ale mam pietra:zawstydzona/y: miłego wieczoru;-)

Do góry