reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2008

Witam, wczoraj troszkę poczytałam, ale nie miałam weny na pisanie bo jakaś taka bez życia jestem:zawstydzona/y: nic mi się nie chce, a ciągle coś:zawstydzona/y:
Tosika gratuluję sprzedaży mieszkanka:-) i życzę szybkiej przeprowadzki do wymarzonego domku;-) a i zdrówka:-)
Surv to Florka szaleje:-) u nas nie ma z tym problemu bo Antek z płaskiej powierzchni sam nie usiądzie na jawie, więc przez sen nic takiego nie robi:-)
Andula zrób tak jak radzi Pabla;-) powodzenia z pracą:-)
Agnik i Fredka ja na widok motoru dostaje zawału:-p tak więc nie widzę się, że macie jakieś wątpliwości:tak:
Beaa ale Ty to masz przeboje:-):-):-)
mój M wczoraj był w OBI ze swoim tatuńciem i ten miał gest i kupił M jakąs wypasioną spawarkę i piłę spalinową - jakby nie było ważniejszych rzeczy np. szafa do domu:szok::wściekła/y: ale dzidzia się cieszyła, że ma takie full wypas zabaweczki:-p a wracając do tematu oszczędności to u nas sytuacja wygląda tak M zarabia niecałe 1500zł, na szczęście opłaty na wsi nie są wysokie, nie płacimy czynszu, więc jakoś żyjemy z miesiąca na miesiąc, ale o przyjemnościach nie ma mowy:zawstydzona/y: o kino żebrałam z miesiąc bo to dwa bilety po 18 zł plus dojazd no i trzeba kupić coś do żarcia:baffled: a tam:no: a jeszcze teraz podarły mi się jedne z moich DWÓCH par wyjściowych dzinsów i musze na gwał kupić nowe bo jak ja do pracy pójdę:wściekła/y::szok::-( dobra nie stękam, za pierwszą wypłatę zaszalę, a co muszę się odchamić:-p;-) miłego dnia:-)

reklama
Czesc Dziewczyny
och jaka ja jestem zla na siebie:wściekła/y:nie mam poprostu sily walczyc z tym cyckiem nocnym:wściekła/y:zawsze sie obudze jak maly zaczyna koledowac biore go na rece, przytulam, chodze daje wode i juz nie mam sily i daje cycka:wściekła/y:glupia jestem jak nie wiem co:wściekła/y:dzis juz w nocy basta z cyckiem:no:spi tak do 3-4 a pozniej to co godzine czy dwie sie budzi i ryczy:wściekła/y:
Tosika gratulacje Kochana!!! czekamy na zdjecia nowych domkuow, my Ci pomozemy cos wybrac:tak:My bedziemy budowac ale juz mam projekt upatrzony, tzn nie bedzie dokladnie taki ale cos poodbnego
http://www.dezeen.com/2009/03/26/6x11-alpine-hut-by-ofis-arhitekti/

Ostatnia edycja:
oooo nooo:wściekła/y:pol posta mi zjadllo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Andula powodzenia ze zlobkiem i praca!:tak:znajdziecie na pewno:tak:
Surv niestety z dzieckiem tak juz jest ze ciagle trzeba czegos uczyc, jak nie spania w lozeczku to spania na lezaco;-)Dacie rade:tak:
Bea och dobrze ze tak sie dkonczylo, az mlotkiem trzeba bylo walic w cos:szok:
Agnik Fredka ja bym na motor nie wsiadla przenigdy, boje sie jak nie wiem co:no:
Kate dobzre ze juz nie dlugo bedziesz miala swoja kaske i bedziesz mogla z nia robic co Ci sie podoba:tak:

Witam, wczoraj troszkę poczytałam, ale nie miałam weny na pisanie bo jakaś taka bez życia jestem:zawstydzona/y: nic mi się nie chce, a ciągle coś:zawstydzona/y:
Tosika gratuluję sprzedaży mieszkanka:-) i życzę szybkiej przeprowadzki do wymarzonego domku;-) a i zdrówka:-)
Surv to Florka szaleje:-) u nas nie ma z tym problemu bo Antek z płaskiej powierzchni sam nie usiądzie na jawie, więc przez sen nic takiego nie robi:-)
Andula zrób tak jak radzi Pabla;-) powodzenia z pracą:-)
Agnik i Fredka ja na widok motoru dostaje zawału:-p tak więc nie widzę się, że macie jakieś wątpliwości:tak:
Beaa ale Ty to masz przeboje:-):-):-)
mój M wczoraj był w OBI ze swoim tatuńciem i ten miał gest i kupił M jakąs wypasioną spawarkę i piłę spalinową - jakby nie było ważniejszych rzeczy np. szafa do domu:szok::wściekła/y: ale dzidzia się cieszyła, że ma takie full wypas zabaweczki:-p a wracając do tematu oszczędności to u nas sytuacja wygląda tak M zarabia niecałe 1500zł, na szczęście opłaty na wsi nie są wysokie, nie płacimy czynszu, więc jakoś żyjemy z miesiąca na miesiąc, ale o przyjemnościach nie ma mowy:zawstydzona/y: o kino żebrałam z miesiąc bo to dwa bilety po 18 zł plus dojazd no i trzeba kupić coś do żarcia:baffled: a tam:no: a jeszcze teraz podarły mi się jedne z moich DWÓCH par wyjściowych dzinsów i musze na gwał kupić nowe bo jak ja do pracy pójdę:wściekła/y::szok::-( dobra nie stękam, za pierwszą wypłatę zaszalę, a co muszę się odchamić:-p;-) miłego dnia:-)
Kate ja tez mam 2 pary wyjsciowych dzinsow, ktore dostalam od kumpeli.

Z kasa u na stez krucho. Ja zamiast zarabiac wiecej dostaje coraz mniej wyplaty:sorry2:
Wczoraj sie wkurzylam na maksa dostalam wyplaty 1300zl i tylko ja dostalam bo nikt inny z pracy nie dostal. Wkurzam sie bo tyle godzin w tej pracy,nocki a tu taka wyplata(lepiej taka niz zadna). Moj m dostal wyplaty 1700zl i prawie wszystko na rachunki:angry::wściekła/y::angry::wściekła/y:Ale od czerwca odejdzie nam jeden kredyt bedzie lepej.
kaja mi do konca miesiaca zostalo ok 300zl. Oby wyjazd sie udal:tak:
Andula powodzenia z praca.
Beaa ale mialas przygode:-)
Survi niezla jest ta Twoja Florka:-DMisia przez sen wstaje w lozeczku.
Tosika super. W koncu bedziecie mieli wymarzony domek:tak:
Pearl trzymam kciuki zeby wszystko bylo ok.

Tosika, ale super wieści! Bardzo się cieszę, że kupcy się zdecydowali i życzę owocnego szukania domu:tak:
Kate, koniecznie wydaj całą pierwszą pensję na siebie! Masz tak trudną pracę, że tym bardziej Ci się należy:tak:
Beaa, no niezłe emocje miałaś! Ja też się zawsze boję zatrzaśnięcia kluczyków w aucie
Andula, no to powodzenia w szukaniu pracy i załatwieniu żłobka!
Pearl, śliczny projekt domu! W PL chcecie taki stawiać? wycieczki się będą zjeżdżać, bo mocno nieszablonowy jak na nasze przaśne warunki:-) Trzymam kciuki za przekonanie Szymonka, że noc jest do spania! Najtrudniejsze są pierwsze dni, potem już idzie z górki:tak:
Dorka, tak bez uprzedzenia Ci pensję obcięli?? Może powinnaś się upomnieć o swoje? U nas finansowo, jak u wszystkich w zasadzie, M zarabia tak sobie, ja raz świetnie, raz nic, więc mamy na zmianę szaleństwo zakupowe, albo dietę irlandzką, z wyraźnym wskazaniem na to drugie:-p:-p

Myśmy dziś 5 h w sumie w tym Zoo byli, bo w ramach udawania, że prowadzimy zdrowy styl życia, poszliśmy piechotą tyłami, dobre 3 km + chodzenie po ogromnym zoo, tak że nóg nie czuję, ale mam nadzieję, że może choć z 500 kalorii spalone:-) Mała Zoo generalnei olała, podobało jej się tylko to co zna, czyli króliki (bo spasione i tłuste, prawie jak jej kotek) i rybki, które u wujka widziała. W mini-Zoo zrobiła ciężką podkówkę na widok kozy, osiołek prawie o zawał ją przytrafił:-p Trzeba nam się na tę wieś wynosić, bo wielkomiejskie dziecko spazmów na widok kury dostanie:-):-) Ja jak zwykle rozrywałam się obserwacją i podsłuchiwaniem innych ludzi:-p I stwierdzam, że trzeba się szybko edukować, bo jak słyszę jakie głupstwa ludzie dzieciom wygadują (elegancka pani pokazuje córeczce owcę i mówi "Zobacz, jaki ładny kucyk", bo pomyliła tabliczki informacyjne, a mózgu nie używa w weekendy najwyraźniej:-p) to nie chcę dołączyć do tego grona:tak:

Po południu udało mi się popracować trochę, a teraz szykujemy się do batalii z wybyczonym dzidziusiem, ktory nie przejawia najmniejszych oznak senności i właśnie poguje przy pianinku śpiewając basem "edziałałajajaoje":-D:-D
Miłego wieczoru!;-)

Ostatnia edycja:
Kate dziewczyny maja racje pierwsza wyplata powinna byc przeznaczona tylko na Twoje potrzeby :tak:
Pearl domek cudoo :tak:
Tosika widac kolejny entuzjasta zebry;-)Super ze mieszkanko sprzedane:tak:
Surv owce z kucykiem pomylic olaboga to juz szczyt rozumiem zajaca z krolikiem ale..:-D:-D
Beaa to niezla numer z tymi kluczykami:tak:
Jezeli chodzi o zarobki to ja sie nie wypowiadam bo my obydwoje bez pracy ale kilka mieisecy z oszczednosci przezyjemy a pozniej cos sie znajdzie:tak:
U nas dzionek zlecial na malych zakupach i placu zabaw:-)Teraz Misiek spi a ja mam troszke czasu dla siebie i dla Was
Aha kapalam go drugi raz w duzej wannie i nie podoba mu sie :szok::szok:a jak leje go prysznicem placze chyba musi sie oswoic:tak:

Surv....no pięknie pięknie...ale fajny dzień:-):-):-)...a Florka to może jakieś undergroundowe dżwięki zapodaje i za kilkanaście lat będzie sławnym muzykiem:tak::tak::tak::tak:
Młoda się pluska radośnie :) właśnie a ja szybciutko sprawdzam co u Was

Potem szybciutko dokończyć pomidorówkę dla Iki, i zrobić ciasto...Surv...spróbuję Twojego Keksa bo nic nie ma w domu a jutro goście się zapowiedzieli..
A i korzystając z tego że mamy nie ma dzisiaj :-):-):-) troszkę zrobiłam selekcji na strychu (hi hi) ale tak żeby mama nie zauwazyła...czyli metoda małych wyrzutów:-)
Jeszcze musze m wysłać coby mi spalił wielką siatę papiórów co to potrzebne niesamowicie jak twierdzi mama:-):-):-):-)
oki
spadam bo mleczko trza szykować

Kate dziewczyny dobrze mówią,pora na przyjemności.
Andula moja znajoma też dla małej znalazła żłobek na jesieni więc bądź dobrej myśli.
Beaa to miałaś stresa.Mnie się przypomniało jak nas córka załatwiła,bawiła się kluczykami,a potem nie mogliśmy ich znaleźć,trzy dni poszukiwań przetrzepane wszystk i ani śladu M wściekły,bo oczywiście to moja wina,nawet szambo miał sprawdzać w desperacji,a znalazły się przypadkiem, siedziałam na podłodze i patrzę coś wystaje zza obudowy roweru treningowego pociągnęłam i to były kluczyki.
Surv taki spacerek to na pewno wyjdzie na zdrówko.
Ja już mam luzik,dziecie zaczyna odpływać,dom po takich porządkach,że teścowa może wpaść na inspekcje ale to do czasu póki starsz od miastowych dziadków nie wróci.M pali grilla i podlewa,siebie browarkiem,a trawkę wodą.
Spokojnej nocki.

wreszcie jestem
oj szalony dzień
surv, pabla u nas to wstawanie na śpiocha i wybudzanie to standard - zreszta stwierdzam że syn ma nocne adhd:baffled:
Tosika super, że transakcja dojdzie do skutku - owocnego poszukiwania własnego domku
Pearl fajny projekt domku - skandynawska prostota
mi zupełnie podcięto skrzydła w projektowaniu mieszkania - wszystkie pomysły mąż neguje (a miał się nie wtrącac) więc remont trwa ale żółwie sapanie u robotników bo jak na górze się spierają to oni nie muszą się spieszyć - aj szkoda gadać
za to dziś z wiertarką latałam i efekt jest - szafka na buty skręcona:-) i huśtawka Tymka też już buja:-) ależ dumna jestem z siebie
a jutro do Częstochowy - oczywiście ja driver i już patrzę na mapę jak tu jechać:confused: ale chcemy z rodzicami się spotkać więc wycieczka murowana
buziaki i dobrej nocki

reklama
hejka,
wszystkie chyba spędziłyśmy wczoraj pracowicie dzień:-)
do mnie przyjechała mama, M nie było cały dzień, bo rano do pracy a zaraz po pracy na mecz i wrócił około 19:30. Więc po obiadku z mamą na spacerek, mała oczywiście maruda, potem pospała 30 min i basta:sorry2:
jak M wrócił to wykąpałam małą i pojechałyśmy z mamą do galerii handlowej....ale cudne ciuchy są teraz, nowe kolekcje i wszystko w moim stylu - luźne tuniki, ściągane u dołu bluzki, luźne spodnie, no super!!! a jakie ceny:szok::no: chyba przyczaję się na przeceny.....
ale kupiłam sobie jakieś zwykłe bluzki na ramiączka z 2 i spodnie czarne materiałowe rybaczki. I wypatrzyłam super buty, ale brakło mojego rozmiaru więc dzis od 10:00 zaczynam obdzwaniać wszystkie te sklepy w Wawie:-)
a i znów pierwsza!

Do góry