reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

Roni prykro mi dziewczyny sobie ze wszytskim poradza zobaczysz i juz niedlugo kolejna dzidzia tym razem przez sciane bedzie Cie budzic w nocy;-)
Mis juz ma sie lepiej nocka ok spanka jak u Florci 11h bez pobudki.Dzis zmykamy na zakupy :tak:
Kaja a wiec trzymam kciuki za starania:tak:
Florcia wieeelkie gratki :-)
Pabla zdrowia dla Leny
Roni baw sie super:-)

reklama
Dziewczyny, Kochane jesteście, dzięki za rady.
Roni - młoda ma dosyć duży katar jeszcze, kaszlu nie ma.
dostałam się teraz do lekarki, osłuchała - wszystko ok. Czyli mamy katar i lekko zaczerwienione gardło. Lekarka powiedziała że to przeziębienie i spokojnie mamy jechać do rodziny. Mam dla niej drosetux, wapno calcium, cebion, ibufen. Babka dała mi jeszcze eurespal - ale wyczytałam w ulotce że to na jakieś ciezkie stany i nie wiem czy jej dawać:baffled:
dziewczyny, sorki że na tym wątku, ale latam jak w ukropie i tylko ten czytam. Młoda jest nie do zniesienia....teraz połozyłam ją spać i muszę zrobić sałatkę i się popakować ale już słyszę że płacze...ehh, choróbska precz od nas:angry::angry::angry:
a, i tak się zastanawiam czy na spacer to ja mogę z nią wyjść jak temp nie ma?? teraz mierzyłam i ma 37 stopni. Dziś nie zamierzam wychodzić bo będziemy w drodze, ale jutro jak nie będzie gorzej to jak myślicie??

Ostatnia edycja:
Pabla, ja bzm dala dla pewnosci ze na oskrzela nie zejdzie
jak ma duzy katar, to nie ryzykuj
lepiej dac teraz eurespal niz za kilka dni antybiotyk
a dodatkowo dziala wyciszajaco wiec Mloda nie bedzie sobie zdzierac chorego gardelka
a czy na stany ciezkie? nie wydaje mi sie
moaj lekarka zawsze daje jak jest gardlo czerwone zeby potem zapalenia oskrzeli nie bylo
a po reszcie lekow wydaje mi sie ze lekarka Wasza ma glowe tam gdzie ja miec powinna

dzieki dziewczyny za wsparcie
Justyna jeszcze nic nie wie

Pabla całe szczęście, że się dostalaś do lekarza i masz lekarstwa i ze spokojnym sumieniem możesz jechać do rodziców:tak: i może jak jest taka marudna to rzeczywiscie podaj ten lek co Izabelka pisała:tak: nie stosowałam go ale słyszałam, że na murudy dobrze działa;-)
Roni może zrób sałatkę- pomidor, mozzarella i pesto (grubo pokroić) i wymieszać - oczywiście pomysl zerżnięty od mojej koleżanki -restauratorki:rofl2:
Surv ty to mi zawsze humorek poprawisz swoimi postami :-D:-D I kuruj się koleżanko:tak:
a ja dzisiaj śmigam z małą do lekarza, ponieważ drażni mnie ta biała plamka, bo niewiem czy to ząbek, czy pleśniawka:crazy: a do tego mała nic kompletnie nie chce jeść od dwóch dni, jedynie co to cycuś- i tez nie zawsze:-(

Dobra, schab, sernik i mazurek upieczone, dwa chleby rosną w kolejce do pieczenia i chyba starczy:tak: Do Post mi nadal daleko, ale sumiennie lekko ukojone:-)

Roni,a może zrób swoje bułki z wege nadzieniem? Ucałuj od nas Andzię, życz jej wspaniałego ślubu no, a w sierpniu szczęśliwego rozwiazania! Wiadomo już kogo nosi w brzuszku?

Maciuś, wszystkiego najlepszego z okazji kolejnej rocznicy! rośnij duży (choć tego Ci chyba życzyć nie trzeba:-D)!

a na spacer z nią mogę wyjść jak jest podziębiona ale już bez gorączki??
kurcze, zapomniałam zapytać lekarki:baffled:
jak myślicie??

Pabla, mozesz! My chodzimy. Tylko osłonić od wiatru i może czapeczkę włożyć. Broń Boże cieplej nie ubieraj, bo jak się zgrzeje to gorzej będzie. I nie denerwuj się kochana aż tak! Nic malutkiej nie jest, a każdy musi w końcu kiedyś przejść pierwsze przeziębienie:tak:

Surv a mi do ciebie dalej niz na koniec swiata..az mi wstyd, napawde:zawstydzona/y:

Pabla ja bym wyszla.
Maciejku 100 lat i duzo usmiechu na buziulce!!

Ostatnia edycja:
reklama
oj,dzięki, już jestem trochę spokojniejsza....
mała jeszcze śpi, ja już prawie spakowana, sałatka zrobiona, paznokcie też i jest mi lepiej.
Surv - Ty jakie wypieki robisz:szok::-) super!
Roni - na pewno z malutką będzie wszytko w porządku, w zasadzie to 36 tydz już ale wczesniaczkiem będzie no i jeszcze to zatrucie jej mamy....muszą ją przebadać i posprawdzać czy wszystko ok. A jak się czuje mama malutkiej?
ucałuj Andzię od nas i bawcie się dobrze!!!! czekamy na foto!

Do góry