reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2008

dziewczyny, przepraszam że tak egoistycznie tylko o sobie...
przy jakiej temperaturze zbija się gorączkę??
noc ok, młoda trochę się budziła i płakała, potem wypiła mi 300 ml mleka i spała do 05:30. Potem jeszcze zasnęła i wstałyśmy o 07:00.
Temperatura teraz mierzona z rana - 37,3 i nie wiem czy dawać Ibufen czy czekać i kontrolować temperature??
Roni - trzymam mocno kciuki za malutką Olgę i jej mamę!!!!!

reklama
Pabla do 38 spokojnie może być i standardowo nie zbija się, ale tak jak pisze Roni, jak małej lepiej po Ibumie to mozesz dać już teraz. Czytałam, że wszystkie te przeciwgorączkowe działają tylko jak gorączka jest, a prawidłowej temp. nie zbijają.
Przy gorączce mocno powyżej 38 dobry jest Efferalgan w czopkach bo natychmiast zbija temp. o jeden stopień.

Widzicie co lekarze to inaczej zalecają u nas większość lekarzy mówi żeby zbijać dopiero jak jest 38,5 jak jest niższa gorączka to organizm sam niech walczy i się broni.Ja się stosowąłam do tego w ciągu dnia ale na noc jak miał taką temperaturę to dawałam już mu czopek.
A u nas się katarek pojawił ma i Maks i ja,akurat na święta kiedy planujemy wyjazd
Dopiero teraz doczytałam resztę,ostatnio jak zwykle brakuje mi czasu.
Roni współczuję serdecznie,trzymam kciuki aby wszytko szczęśliwie się zakończyło i Olga była zdrowiutka.Trzymaj się kochana.
Pabla ja mam ten sam dylemat też nic nie przygotowane,mamy jechać do teściów,a tam będzie 5 lotnia bratanica mojego męża,oby tylko Maks jej nie zaraził,chociaż dziś jak by tego kataru mniej.
Mnie lekarka zaleciła wychodzić na spacery i nawilżać jak najbardziej pokój.Często wodą morską psikać i ściągać.
Dobra ja lecę do pracy miłego dnia,może jak dam radę to wieczorkeim się odezwę

Ostatnia edycja:
hej:)
malenka mi zanela i musze wziasc sie ostro do pracy; wladlam sie przywitac, nie wiem czy znajde czas pozniej
Roni, modle sie za kruszynkę, wierze,ze bedzie dobrze; i udanej imprezki dzisiaj :tak: moze koreczki zrob?? przechlapane,bo bez miesa :-p a moze salatke?
Pabla-moze jej zęby ida-temperatura wtedy jest; mi lekarze powiedzielei,ze od 38 zbijac mozna; masz cos na zęby? na wyciszenie i temperature jest Viburkol-polecam; smaruj jej zęby-moze pomoze,a nie zaszkodzi; daj jej marchewke z lodowki ;-) schlodzi :-)
ide sprzatac :baffled:

pabla ja bym dała. Co prawda tak jak piszą dziewczyny gorączkę zbija się jak jest min 38 ale wtedy kiedy wiadomo co dziecieciu jest a mój lekarz twierdzi, że te syropki maja tez działanie przeciwzapalne.
W sumie przez ich podawanie zapalenie płuc które miał ostatnio mały było tak łagodne jak zwykle przeziębienie niemal (lekarz twierdził, że Nurofen i claritine spowolniły infekcje). No i mała jest marudna a lekarstwa pomoga na bole i niepokoje. Trzymaj się

Roni /tulimy. Wszystko będzie dobrze. Trzymamy kciuki.

reklama
Do góry