reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcówki w kuchni

reklama
Lala, to zwykła pomidorowa :-D jak w reklamie pudliszek ;-) że zamiast 'pomidorowa', to mówią 'pudliszkowa' :-D

A nickow się nauczysz ;-)

Angie Ty mnie tu nie ...wiesz...;-) zrób ciacho, w paczce nadaj, adres podeślę na priv :-D:-D:-D bo ja gotować lubię i w miarę mi to wychodzi ale z ciachami mi średnio idzie :-D:-D:-D:-D

Powiem że pierwszy raz tort robiłam:tak: wyszedł smaczny naprawdę ...chyba... w poniedziałek nic już nie było.

Kochana następnym razem wyśle Ci kurierem kawał:tak::-D

wyszedł mi dziś na obiad pycha gulasz, robiłam eksperymentalnie z tego, co akurat miałam w lodówce.

Gulasz:
(na 2-3 osoby)

1/2kg schabu bez kości
1 cebula
2 marchewki
bulion warzywno-mięsny
sól, pieprz, tymianek, papryka słodka i ostra
jogurt naturalny
odrobina mąki pszennej

do garnka z grubym dnem wlać odrobinę oleju, wrzucić posiekaną z piórka cebulę, zeszklić ją, dodać pokrojone w kawałki mięso, doprawić solą, pieprzem, paprykami w proszku, smażyć na średnim ogniu często mieszając, jak mięso się delikatnie podsmaży, zalać wszystko bulionem (ja akurat gotowałam zupę w drugim garnku i odlałam sobie z niej 3 chochle wywaru drobiowo-cięlęco-warzywnego), dodać marchewki pokrojone w cienkie plasterki lub półplasterki, gotować pod przykryciem na małym ogniu przez dłuższy czas, aż wszystko ładnie zmięknie. Doprawić tymiankiem i ewentualnie jeszcze solą i pieprzem, do smaku. Odlać do miseczki trochę gorącego sosu, wmieszać trzepaczką trochę jogurtu naturalnego i wlać z powrotem do gara, później to samo z dodaniem mąki (chyba, że nie chcecie zagęszczać, wtedy z mąką pominąć). Zagotować i smacznego.

My jedliśmy z frytkami z piekarnika i sałatką mandarynkową Babonki :)

smacznego :))

reklama
Do góry