reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Mi jak zjem to lepiej na jakąś godzinę. O 3 się obudziłam i było tak niedobrze że zjadłam trochę ryżu z kolacji. Bo bym nie zasnęła😅potem 6 to samo, podjadłam ryż z warzywkami co mąż zrobił na kolację i jeszcze spać do 9.
Kurczę nie chce tyle jeść 🥲🤣
Rozumiem co czujesz bo ja też wczoraj musiałam wstać i zjeść suchy chleb bo nie mogłam wytrzymać, i też tak mam teraz że po jedzeniu mi trochę lepiej, więc co 2 godziny muszę coś zjeść najlepiej takiego suchego typu chleb, jakiś krakers, paluszki czy coś

reklama
U mnie dzisiaj spadek siły, ale chyba głównie przez pogodę. Łeb boli, byle do 16... A potem wymęczy mnie córka 🙈

Cieszę się, że wszystko u was dobrze ❤️
Ja ciągle walczę z wielką sennością i zmęczeniem. Zasypiam na siedząco w sekundę. Do tego trochę bolesne rozciąganie w miejscu jajnika i rwa kulszowa 🙈 dziś 7+2

Ta ciąża jest inna niż pierwsza - gorzej znoszę. Może dlatego, że w domu jest 2 latek i nie mogę tak sobie po prostu odpocząć. W pierwszej ciąży jednak od razu po powrocie z pracy mogłam poleżeć, a teraz nie ma

Ja muszę jutro poprosić o tabletki bo dwa tyg wyjęte z życia
Ja też jutro mam wizyte i bede błagać o recepte na tą xonvea bo nie daje już rady jest mi nie dobrze dzień i noc masakra jaka męczarnia. Chyba do pracy juz nie wroce przez to bo sobie tego nie wyobrazam :( jestem obecnie na zwolnieniu bo moj synek ma zapalenie uszu. Trzymajcie jutro za mnie kciuki oby cos bylo widac !!! 🥰

Dziewczyny jaki ja dziś stres przeżyłam. Ostatnio pisałam o tym, że poszłam na NFZ do gin po skierowanie na badania i ledwo co było widać na tym starym sprzęcie. To było w piątek. A on dziś rano do mnie dzwoni i mówi, żebym jak najszybciej przyszła powtórzyć badanie bo wg niego coś jest nie tak po przeanalizowaniu tego USG 🤯
To ja biegiem poleciałam do mojego ginekologa prywatnego i okazało się na szczęście, że wszystko jest w porządku i nie ma czym się martwić. No masakra, brak mi słów...
A więc dzidziuś ma 17mm i termin porodu wyznaczono jednak na 30.06 (pierwotnie było 2.07, ale lekarz mówi że ten dzisiejszy termin jest bardziej adekwatny i już zostanie).
Następna wizyta 19 grudnia - prenatalne.
Kamień mi z serca spadł.

Dziewczyny jaki ja dziś stres przeżyłam. Ostatnio pisałam o tym, że poszłam na NFZ do gin po skierowanie na badania i ledwo co było widać na tym starym sprzęcie. To było w piątek. A on dziś rano do mnie dzwoni i mówi, żebym jak najszybciej przyszła powtórzyć badanie bo wg niego coś jest nie tak po przeanalizowaniu tego USG 🤯
To ja biegiem poleciałam do mojego ginekologa prywatnego i okazało się na szczęście, że wszystko jest w porządku i nie ma czym się martwić. No masakra, brak mi słów...
A więc dzidziuś ma 17mm i termin porodu wyznaczono jednak na 30.06 (pierwotnie było 2.07, ale lekarz mówi że ten dzisiejszy termin jest bardziej adekwatny i już zostanie).
Następna wizyta 19 grudnia - prenatalne.
Kamień mi z serca spadł.
Po 5 dniach spojrzał na usg i stwierdził że coś nie tak😂co za lekarz haha

Dziewczyny piszecie ze ciagle musicie cos podjadać ja mam to samo ze ciagle musze miec cos na żaładku bo inaczej to jest mi bardzo niedobrze :( jem malymi porcjami ale często. W nocy tez musze cos skubnac ja przytyje chyba sto kilo jak tak dalej bedzie.
W poprzedniej ciazy dostalam czopki przeciwwymiotne i w miare pomogły ale wtedy na rynku jeszcze nie było tej xonvei. Czy ktoras z was stosuje i pomaga na mdlosci ?

Dziewczyny piszecie ze ciagle musicie cos podjadać ja mam to samo ze ciagle musze miec cos na żaładku bo inaczej to jest mi bardzo niedobrze :( jem malymi porcjami ale często. W nocy tez musze cos skubnac ja przytyje chyba sto kilo jak tak dalej bedzie.
W poprzedniej ciazy dostalam czopki przeciwwymiotne i w miare pomogły ale wtedy na rynku jeszcze nie było tej xonvei. Czy ktoras z was stosuje i pomaga na mdlosci ?
Ja nie, ale jutro o nia poprosze.
Z tego co czytam opinie na forum to każdej dziewczynie pomogły

reklama
Farbowanie chyba jest bezpieczne po 1 trymestrze, ale ja chyba pozwolę moim włosom odpocząć i jedynie je podetnę, co chwilę coś kombinuje z farbami i zaraz się wszystko zmywa xd
Właśnie ja zapisałam się na 11 grudnia na odrost, toner i podcięcie (czyli tak jak zawsze) ale jeszcze wtedy nie byłam w ciąży. I wiem że z jednej strony jest to mit ale z drugiej chciałam się was poradzić. Będę wtedy w 10 tygodniu

Do góry