reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja to chyba zeswiruje do tego wtorku. Jestem jeszcze na innym forum, i dziś dziewczyna która była dzień przede mną napisała że ciaza obumarła. A też ja tylko cycki bolały i nic poza jak u mnie :( i tak się zaczęłam martwić coraz bardziej. Z tym że ona na 1 wizycie miała tylko pęcherzyk a u mnie było już echo z fhr..

reklama
Ja to chyba zeswiruje do tego wtorku. Jestem jeszcze na innym forum, i dziś dziewczyna która była dzień przede mną napisała że ciaza obumarła. A też ja tylko cycki bolały i nic poza jak u mnie :( i tak się zaczęłam martwić coraz bardziej. Z tym że ona na 1 wizycie miała tylko pęcherzyk a u mnie było już echo z fhr..
A wiesz że mi też nic nie jest? Dwa razy miałam mdłości. I to koniec objawów. A wszystko jest dobrze

Objawy nie mają na to wpływu. Możesz mieć wymioty, źle się czuć i stracić ciążę. Ale rozumiem że się martwisz. Chyba każda z nas boi się takiego scenariusza. U mnie by to oznaczało koniec starań, bo uznaliśmy marzec za ostatni miesiąc. A pewnie gdyby coś się wydarzyło, to bym do tego czasu nie dostała zielonego światła + nigdy nie zaszłam w ciążę w pierwszym cyklu starań.

Ja zauważyłam że jak na wizycie takiej w okolicach 6 tyg jest już zarodek z sercem to jest dobrze. Najgorzej wlansie jak się idzie na wizytę a tam tylko pęcherzyk i lekarz mówi że może ciąża młodsza (a no ktoś wie kiedy była owulacja) ja tak miałam dwa razy i skończyło się źle

Ja zauważyłam że jak na wizycie takiej w okolicach 6 tyg jest już zarodek z sercem to jest dobrze. Najgorzej wlansie jak się idzie na wizytę a tam tylko pęcherzyk i lekarz mówi że może ciąża młodsza (a no ktoś wie kiedy była owulacja) ja tak miałam dwa razy i skończyło się źle
Sam pęcherzyk ciążowy? Ja miałam na pierwszej wizycie ciążowy + żółtkowy a na drugiej już wszystko było i też się teraz martwię 😓 ale serduszko już mamy …

no ja w pierwszej ciąży która obumarla byłam na pierwszej wizycie w 7+1 według OM. Wtedy zarodek miał zaledwie 2.27 mm, ale żółtkowy ponad 4.5 i od razu powiedział że niepokoi go wielkość pecherzyka tego. Echa nie było widocznego. Poszłam po 2 tygodniach i zarodek nie urósł wcale.. Skończyło sie na zabiegu... I wtedy też nic mi nie było poza bólem i nabrzmialymi cyckami. Ale liczę na to, że tym razem skoro serduszko już biło będzie dobrze.. Chociaż wiadomo, że różnie bywa na tych etapach jeszcze...

reklama
Do góry