reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

zdecydowałam się pojechać dzisiaj do szpitala, jeszcze serduszko nie bije ale jest ciąża wewnątrzmaciczna ♥️ na jajowodzie mam prawdopodobnie żylaka, którego poprzedni lekarze widzieli jako ciążę

zostawili mnie na obserwacji 2-3 dni bo może inny lekarz zobaczy coś innego, chociaż podobno takie przypadki są ultra rzadkie że jedna ciąża jest pozamaciczna a druga wewnątrz więc lekarz by tego nie podejrzewał w moim przypadku.

Chociaż dziwne jest to że przy becie ponad 8tys lekarz ocenił ciążę na 4 tydzień
ale ocenił na równo 4 czy 4+ coś?

Ja miałam betę 9tys w 5+1 ale nie określała mi lek. jeszcze na ile wygląda ciąża bo to był dopiero pecherzyk i zarodek tylko…
Na tym etapie różnie rośnie maleństwo, potem może przyspieszyć albo zwolnić i też będą określać wiek pod względem statystycznej wielkości.

Organizm ludzki to nie matematyka więc nie ma co się porównywać itp.
Z córką jak byłam w ciąży to też raz tydzień do tyłu raz do przodu 🙈

reklama
Szczerze mówiąc to wiem dokładnie kiedy był stosunek z którego doszło do zaplodnienia, owulacja była dzień po stosunku potwierdzona tylko paskami owulacyjnymi. Było to 20 października, ostatnia miesiączka 2 października. Owulacja faktycznie była jakoś 3 dni później niż zazwyczaj ale nie powinno mieć to aż takiego znaczenia, chyba
Ja to w ogóle czytałam że pęcherzyk ciążowy widać od 4+5 więc to by się mniej więcej zgadzało z okresem i owulacją, pozostaje czekać do kolejnego usg :)

Ja dziś się czuje normalnie Rewelacyjnie. Dziś nawet cycki mnie nie bolą i już świruje . Ja czuje ze zamiast na porodówce to w psychiatryku wyląduje 😅😅😅

Hej, nieśmiało się przywitam. Mam prawie 36 lat, jestem w drugiej ciąży (córka ma 5 lat).
Test pozytywny 27 października (bladzioch). Potem beta 30 i po 48 h wyszło 60. Obawiałam się że nic z tego przy takich wynikach. Ale okres się nie pojawił, a objawy się nasiliły (pojawił się ból piersi, podobnie było przy ciąży z córką). Jutro umawiam się na pierwszą wizytę. Chciałabym w okolicach 20 listopada, żeby było ewentualnie widać serce.
Cały czas jestem w lekkim stresie, ale to chyba norma.

Dodam że termin z OM wychodzi ok 10 lipca.

ale ocenił na równo 4 czy 4+ coś?

Ja miałam betę 9tys w 5+1 ale nie określała mi lek. jeszcze na ile wygląda ciąża bo to był dopiero pecherzyk i zarodek tylko…
Na tym etapie różnie rośnie maleństwo, potem może przyspieszyć albo zwolnić i też będą określać wiek pod względem statystycznej wielkości.

Organizm ludzki to nie matematyka więc nie ma co się porównywać itp.
Z córką jak byłam w ciąży to też raz tydzień do tyłu raz do przodu 🙈
4+5 :)

Cześć dziewczyny :)
Mnie mało na forum, bo dużo się u nas dzieje. Wczoraj mieliśmy gości, a potem u najstarszej córki zostały koleżanki na noc, więc miałam pod opieką piątkę dzieci 😀 dziś od razu znowu goście, tym razem z dwójką, więc głośno, gwarno i wesoło :)
Niedługo ekipa remontowa ma przyjechać wymieniać nam dach, więc powoli próbujemy odgruzować strych.
W przyszłym tygodniu planuje się powoli zacząć rozglądac za lekarzem, tak żeby umówić się w 9 tygodniu.

Gratuluję wszystkim bijących serduszek i szczęśliwych wizyt:)
A za te w niepewności trzymam kciuki :)

reklama
Cześć dziewczyny :)
Mnie mało na forum, bo dużo się u nas dzieje. Wczoraj mieliśmy gości, a potem u najstarszej córki zostały koleżanki na noc, więc miałam pod opieką piątkę dzieci 😀 dziś od razu znowu goście, tym razem z dwójką, więc głośno, gwarno i wesoło :)
Niedługo ekipa remontowa ma przyjechać wymieniać nam dach, więc powoli próbujemy odgruzować strych.
W przyszłym tygodniu planuje się powoli zacząć rozglądac za lekarzem, tak żeby umówić się w 9 tygodniu.

Gratuluję wszystkim bijących serduszek i szczęśliwych wizyt:)
A za te w niepewności trzymam kciuki :)
Podziwiam taki spokoj i czekanie do 9tc z wizytą, ale to chyba kwestia tego że masz trójkę dzieci i 3 bezproblemowe ciąże?

Do góry