reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

Ja to nie wiem czy czuję się tak przez ciążę czy jakieś przeziębienie mnie łapie ale czuję się tragicznie :(

reklama
Wstępnie ginekolog mówiła że jak będę miała czas to abym zbadała w piątek i sobotę. W sobotę nie znalazłam za siebie zastępstwa i musiałam jechać do pracy. Dlatego chciałam jeszcze zbadać jutro i ewentualnie w czwartek rano ale i tak w czwartek na 13 mam już wizytę więc to też już niedlugo

Dziewczyny a kiedy beta zaczyna mniej rosnąć niż te 66% co dwa dni? Obliczyłam że po 4 dniach (czyli jutro) moja beta powinna wynosić minimum 37 tys. Boję się strasznie tego pustego jaja
jak miałam puste jajo to mi zwolniła po 3000 i to był serio mały już przyrost np o 1000 i potem zaczęła spadać…

Ok rozumiem. Dziękuję za wskazówki. Czekam niecierpliwie do czwartku i tyle. Chyba już przesadzam. Wybaczcie 😓
Ciężko tak spokojnie wysiedzieć i nie rozkminiać za dużo, ale co zrobić, musimy uzbroić się w cierpliwość :( ja też się stresuję, czy będzie w piątek serduszko, ale staram się o tym za dużo nie myśleć. Będzie co ma być 🙈

Dziewczyny każda się stresuje, nie ma co się dziwić. Ja niby 5.11 miałam zarodek i bijące serduszko a wraz się stresuje czy 26.11 będzie na pewno nadal wszystko okej i dobrze.

zdecydowałam się pojechać dzisiaj do szpitala, jeszcze serduszko nie bije ale jest ciąża wewnątrzmaciczna ♥️ na jajowodzie mam prawdopodobnie żylaka, którego poprzedni lekarze widzieli jako ciążę

zostawili mnie na obserwacji 2-3 dni bo może inny lekarz zobaczy coś innego, chociaż podobno takie przypadki są ultra rzadkie że jedna ciąża jest pozamaciczna a druga wewnątrz więc lekarz by tego nie podejrzewał w moim przypadku.

Chociaż dziwne jest to że przy becie ponad 8tys lekarz ocenił ciążę na 4 tydzień

Dziewczyny każda się stresuje, nie ma co się dziwić. Ja niby 5.11 miałam zarodek i bijące serduszko a wraz się stresuje czy 26.11 będzie na pewno nadal wszystko okej i dobrze.
Niestety stres w ciąży jest ciągle, martwienie się od wizyty do wizyty. Wyszukiwanie w Internecie każdego bólu 😆

Musimy to przetrwać po prostu

zdecydowałam się pojechać dzisiaj do szpitala, jeszcze serduszko nie bije ale jest ciąża wewnątrzmaciczna ♥️ na jajowodzie mam prawdopodobnie żylaka, którego poprzedni lekarze widzieli jako ciążę

zostawili mnie na obserwacji 2-3 dni bo może inny lekarz zobaczy coś innego, chociaż podobno takie przypadki są ultra rzadkie że jedna ciąża jest pozamaciczna a druga wewnątrz więc lekarz by tego nie podejrzewał w moim przypadku.

Chociaż dziwne jest to że przy becie ponad 8tys lekarz ocenił ciążę na 4 tydzień
Cieszę się że jest wewnątrzmaciczna bo to najważniejsze. Jeśli chodzi o rozwój to faktycznie dziwne a jest możliwe żeby ciąża była młodsza?

reklama
Cieszę się że jest wewnątrzmaciczna bo to najważniejsze. Jeśli chodzi o rozwój to faktycznie dziwne a jest możliwe żeby ciąża była młodsza?
Szczerze mówiąc to wiem dokładnie kiedy był stosunek z którego doszło do zaplodnienia, owulacja była dzień po stosunku potwierdzona tylko paskami owulacyjnymi. Było to 20 października, ostatnia miesiączka 2 października. Owulacja faktycznie była jakoś 3 dni później niż zazwyczaj ale nie powinno mieć to aż takiego znaczenia, chyba

Do góry