reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe Mamy 2025 ☀️

zdecydowałam się pojechać dzisiaj do szpitala, jeszcze serduszko nie bije ale jest ciąża wewnątrzmaciczna ♥️ na jajowodzie mam prawdopodobnie żylaka, którego poprzedni lekarze widzieli jako ciążę

zostawili mnie na obserwacji 2-3 dni bo może inny lekarz zobaczy coś innego, chociaż podobno takie przypadki są ultra rzadkie że jedna ciąża jest pozamaciczna a druga wewnątrz więc lekarz by tego nie podejrzewał w moim przypadku.

Chociaż dziwne jest to że przy becie ponad 8tys lekarz ocenił ciążę na 4 tydzień
ale ocenił na równo 4 czy 4+ coś?

Ja miałam betę 9tys w 5+1 ale nie określała mi lek. jeszcze na ile wygląda ciąża bo to był dopiero pecherzyk i zarodek tylko…
Na tym etapie różnie rośnie maleństwo, potem może przyspieszyć albo zwolnić i też będą określać wiek pod względem statystycznej wielkości.

Organizm ludzki to nie matematyka więc nie ma co się porównywać itp.
Z córką jak byłam w ciąży to też raz tydzień do tyłu raz do przodu 🙈

reklama
Szczerze mówiąc to wiem dokładnie kiedy był stosunek z którego doszło do zaplodnienia, owulacja była dzień po stosunku potwierdzona tylko paskami owulacyjnymi. Było to 20 października, ostatnia miesiączka 2 października. Owulacja faktycznie była jakoś 3 dni później niż zazwyczaj ale nie powinno mieć to aż takiego znaczenia, chyba
Ja to w ogóle czytałam że pęcherzyk ciążowy widać od 4+5 więc to by się mniej więcej zgadzało z okresem i owulacją, pozostaje czekać do kolejnego usg :)

Ja dziś się czuje normalnie Rewelacyjnie. Dziś nawet cycki mnie nie bolą i już świruje . Ja czuje ze zamiast na porodówce to w psychiatryku wyląduje 😅😅😅

Hej, nieśmiało się przywitam. Mam prawie 36 lat, jestem w drugiej ciąży (córka ma 5 lat).
Test pozytywny 27 października (bladzioch). Potem beta 30 i po 48 h wyszło 60. Obawiałam się że nic z tego przy takich wynikach. Ale okres się nie pojawił, a objawy się nasiliły (pojawił się ból piersi, podobnie było przy ciąży z córką). Jutro umawiam się na pierwszą wizytę. Chciałabym w okolicach 20 listopada, żeby było ewentualnie widać serce.
Cały czas jestem w lekkim stresie, ale to chyba norma.

Dodam że termin z OM wychodzi ok 10 lipca.

ale ocenił na równo 4 czy 4+ coś?

Ja miałam betę 9tys w 5+1 ale nie określała mi lek. jeszcze na ile wygląda ciąża bo to był dopiero pecherzyk i zarodek tylko…
Na tym etapie różnie rośnie maleństwo, potem może przyspieszyć albo zwolnić i też będą określać wiek pod względem statystycznej wielkości.

Organizm ludzki to nie matematyka więc nie ma co się porównywać itp.
Z córką jak byłam w ciąży to też raz tydzień do tyłu raz do przodu 🙈
4+5 :)

Cześć dziewczyny :)
Mnie mało na forum, bo dużo się u nas dzieje. Wczoraj mieliśmy gości, a potem u najstarszej córki zostały koleżanki na noc, więc miałam pod opieką piątkę dzieci 😀 dziś od razu znowu goście, tym razem z dwójką, więc głośno, gwarno i wesoło :)
Niedługo ekipa remontowa ma przyjechać wymieniać nam dach, więc powoli próbujemy odgruzować strych.
W przyszłym tygodniu planuje się powoli zacząć rozglądac za lekarzem, tak żeby umówić się w 9 tygodniu.

Gratuluję wszystkim bijących serduszek i szczęśliwych wizyt:)
A za te w niepewności trzymam kciuki :)

reklama
Cześć dziewczyny :)
Mnie mało na forum, bo dużo się u nas dzieje. Wczoraj mieliśmy gości, a potem u najstarszej córki zostały koleżanki na noc, więc miałam pod opieką piątkę dzieci 😀 dziś od razu znowu goście, tym razem z dwójką, więc głośno, gwarno i wesoło :)
Niedługo ekipa remontowa ma przyjechać wymieniać nam dach, więc powoli próbujemy odgruzować strych.
W przyszłym tygodniu planuje się powoli zacząć rozglądac za lekarzem, tak żeby umówić się w 9 tygodniu.

Gratuluję wszystkim bijących serduszek i szczęśliwych wizyt:)
A za te w niepewności trzymam kciuki :)
Podziwiam taki spokoj i czekanie do 9tc z wizytą, ale to chyba kwestia tego że masz trójkę dzieci i 3 bezproblemowe ciąże?

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry