aneta85aneta
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
będziesz robiła dalszą diagnostykę?Miałam dzisiaj konsultacje genetykiem co do prenatalnych, wszystko ok tylko pośrednie ryzyko trisomi 18, bo wyniki biochemi trochę niskie. Jak to u was?
Szczerze jakoś genetyki nie napierała, mówił że ryzyko pośrednie to na tą chwilę żadnej amiopunkcji. Ryzyko trisomi 18 to 1:682. Nie wiem co robicbędziesz robiła dalszą diagnostykę?
Też mieszkam w bloku więc doskonale cię rozumiemJa jeszcze próbuję jakoś "dopasować" i wyobrazić z tymi największymi rzeczami dla dziecka w mieszkaniu w bloku, więc to też trochę opóźnia kupowanie jakiś rzeczy
U mnie frytki były top 1 na początku w sumie mogłam jeść w zasadzie tylko je, a teraz mi śmierdząa ja bym mogła codziennie jeść frytki
@Violka4Szczerze jakoś genetyki nie napierała, mówił że ryzyko pośrednie to na tą chwilę żadnej amiopunkcji. Ryzyko trisomi 18 to 1:682. Nie wiem co robic
U mnie było ryzyko 1:380 zd. Zdecydowaliśmy n sanco, dla świętego spokojuSzczerze jakoś genetyki nie napierała, mówił że ryzyko pośrednie to na tą chwilę żadnej amiopunkcji. Ryzyko trisomi 18 to 1:682. Nie wiem co robic
I kiedy wyniki? U mnie też wiek wpływa na wyniki.U mnie było ryzyko 1:380 zd. Zdecydowaliśmy n sanco, dla świętego spokoju
Dzisiaj przyszedł i wszystko jest dobrze będzie chłopiec. Fajnie też że nie musieliśmy czekać długo, w piątek pobrali mi krew, a dzisiaj wynik. Ja mam 25 lat, ale pappa mi wyszła nisko.I kiedy wyniki? U mnie też wiek wpływa na wyniki.