reklama
Właśnie wczoraj mi pani doktor opowiadała , ze miała pacjentkę w zaawansowanej ciąży i zamiast tętna bobo znalazła swoje o niskiej wartości myślała ze to dziecka. wiec hałasu narobiła bo niskie tętno to wskazanie do natychmiastowego rozwiązania hehe a okazało się ze nie było to tętno dzidzi a mamusi
Ja mam taką małą książeczkę kartę ciąży. Tam mi położna wpisuje wyniki badań cisnienie wagę lekarz wymiary dzidziusia. Na pierwszej stronie są moje dane gr krwii itp. Do tego dostałam segregator wielkości a4 i po każdej wizycie dostaje kartę z opisem wizyty do tego są dopięte zdjęcia z usg + osobno dostaje jakieś 2-3 zdjęcia czarno białe i jedno 3dJak wyglądają Wasze karty ciąży? Mi na pierwszej wizycie lekarz dał taka jakby teczkę (a4) i po każdej wizycie dostaje nową kartkę z opisem i zdjęciem, tam są wszystkie dane odnośnie który tydzień, dane dzidziusia z usg, lekarz dopisuje wyniki ostatnich badań, jakie mu dostarczyłam, moja waga i ciśnienie, zalecenia itp.
W tej teczce tez trzymam wszystkie wydrukowane wyniki z laboratorium włącznie z grupa krwi (która potwierdziłam już, bo jakiś czas temu o to Was pytałam )
Jak to wyglada u Was?
Witam . Ja z Redy . Chodzę na wizyty prywatnie, na nfz do lekarki ktora wybralam, dostalabym sie za 1.5 roku . I wizyty mam co 4 tygodnie, chciałam czesciej, ale moja lekarka nie widzi potrzeby czestszych wizyt.Wizyty kontrolne raz w miesiącu to chyba normalna sprawa. W poprzednich ciążąch i teraz też tak mam. Ale teraz mnie zaskoczyło to, że w gabinecie na nfz co wizytę mam robione usg - czuje sie z tym świetnie bo pprzednią ciążę miałąm 10 lat temu, mimo prywatnej opieki wtedy nikt w gabinecie nie miał usg, badana byłam zawsze dopochwowo i 3 usg na ciążę były, chyba, że sobie dodatkowo wykupiłam. Jestem z Gdyni, a jak jest u Was> Ciekawa jestem w jakim mieście jakie standardy?
madziula0234
Fanka BB :)
A tak w ogóle to u której z Was ma konflikt fizjologiczny?
Ja i mąż oczywiście mamy ta sama grupa krwi B, z tymże ja Rh-, a mąż Rh+...
AlaMakota0220101
Och.. jak to jest, ze u jednego lekarza czeka się na nfz tak długo? Jak zaszłam w ciążę, w zasadzie jak poczułąm ze chyba jestem, choć jeszcze beta nie wyszła, to zadzwoniłam do pierwszej przychodni gdzie lekarką byłą koieta (to moj must był). I okazało się ze wizyta za miesiąc, wieć sie zapisałam. Jak miałąm potwierdzenie, że jestem w ciąży to akurat jakiś 6 tc wypadł więć potwierdziłą ja. a W gruniu oznajmiła,że nie dogadałą się z dyrektorą placówki i musze szukać nowego lekarza.. bo ona w Gdańsku na codzień przyjmuje i jej wygodniej... Ale co mi szkodzi raz na miesiąc do Gdańska jeżdzić, przeniosłam się z nią mimo, że kobieta dość milcząca, czesto oschła i temperamentem nie gramy ale jest konkretna, zawsze pyta czy wypisać l4 (już w lutym pojde) i sprzęt usg zachwalała, że w Gdabsku w gabinecie jest jeszcze lepszy. Jak chcesz to podam Ci jej namiary na priv, złotówki w tej ciąży nie eydaję na lekarzy, mam wszystko zrobione na tip top.Witam . Ja z Redy . Chodzę na wizyty prywatnie, na nfz do lekarki ktora wybralam, dostalabym sie za 1.5 roku . I wizyty mam co 4 tygodnie, chciałam czesciej, ale moja lekarka nie widzi potrzeby czestszych wizyt.
Morskawoda32
Ja 0rh-, mąż 0rh+A tak w ogóle to u której z Was ma konflikt fizjologiczny?
reklama
Morskawoda32
Ja planuje pracować do końca. Tez zobaczymy jak to będzieJa planuje pracować do końca maja. A czy mi się to uda to zobaczymy