dirtycriminal
Fanka BB :)
A dlaczego nie można na plecach ? Ja zazwyczaj śpię na lewym boku ale lubię sobie poleżeć na plecach odpoczywając w łóżku..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja właśnie mam takie zalecenia przez 5 dni 3razy dziennie po 2 tabletki nospy i magnezu .No i min dlatego też się wkurzam na brak wyników Nifty bo jutro powinnam już zacząć przyjmować leki bo potencjalna amnio 17.01 .O ile magnez nie robi problemu to nad taką ilością nospy już się zastanawiam .Pytałam dziś położnej to powiedziała że na spokojnie nie zaszkodzi no to tylko działa rozkurczowo .mam to samo i się zastanawiam czy to nie za wcześnie na ruchy ale wiele kobiet opisuje pierwsze ruchy jak trzepotanie skrzydełkami ,takie dziwne uczucie . Może faktycznie to to ,już nie moge doczekać się kopniaczkow
Co do zaleceń przed amniopunkcja,bo ktoś pytał to lekarz nic nie wspominał o no spie i magnezie,nic takiego nie brałam.
no, ja właśnie tez nic kompletnie nie wiem o łożysku, szyjce i niczym takim. Dopiero na forum czytam, że to mówią na wizycie i badają... A miałam już 3 lekarzy. W piątek 4, to może się czegoś nowego dowiem.Ja tez jeszcze nie dopiero co pierwsze były a już połówka jutro na wizycie na pewno zapytam. A co do ruchów dzis jak lekarz chwilę badał (przy skierowaniu na glukoze) to pytał się czy czuje ruchy a ja szok bo dopiero 15 tydzień się zaczął i chyba nic nie czuje, wydaje mi się że jednak za wcześnie A i już mnie zestresował bo zapytał czy mam przodujące łożysko ale nic o tym nie wiem. mój lekarz nic nie mówił na prenatalnych...
W takim razie polecam sobie coś poczytać na ten temat i coś popróbować, żeby jednak się dobrze spało na boku?O matko teraz sie zestresowałam dopiero Ja glownie spie na plecach bo kladac sie na boku, po chwili boli mnie brzuch i rwie w klatce piersiowej.
Trzymam mocno kciuki za wyniki no i żeby "lemoniada " dobrze weszłaJa do 13 tc nie miałam problemun z zaparciami a od 13 tc też zaczęły mi się pojawiać, na szczęście na razie bez bólów brzucha. Myślałam że zaparcia to na początku ciazy, a u mnie jakoś odwrotnie. Tak samon z mdlosciami. Na początku miałam słabe a teraz w 14 tc mam prawie codziennie, zwłaszcza przy myciu zębów jednak bez wymiotów, głównie ślina. Jakoś wszystko inaczej u mnie. Jutro rano jade pic glukozę. W poniedziałek wizyta, odbieram też wtedy pappe z krwi, trzymajcie kciuki, weekend będzie nerwowy. Już mi się tryb panikary załączył.
Wcześniej wyczytałam że najlepiej spać na lewym boku. Przed ciążą to była moja ulubiona pozycja. Teraz niestety nie daje rady. Po kilku minutach zmieniam pozycję. Ale nie sądziłam że kładąc się na wznak jest źle dla dziecka.no, ja właśnie tez nic kompletnie nie wiem o łożysku, szyjce i niczym takim. Dopiero na forum czytam, że to mówią na wizycie i badają... A miałam już 3 lekarzy. W piątek 4, to może się czegoś nowego dowiem.
A co do ruchów, ponoć można i w 14 tygodniu czuć ruchy, ale raczej kobiety, które już rodziły. Większość, które są w pierwszej ciąży dopiero 19-20...
W takim razie polecam sobie coś poczytać na ten temat i coś popróbować, żeby jednak się dobrze spało na boku?
Mam dokładnie to samo.Ja jak leżę za długo na lewym boku, to łapie mnie taka jakby...kolka w okolicach żeber po lewej stronie więc się tak przewracam z boku na bok zwykle. Na brzuchu akurat nie lubię leżeć więc
Ooo tak to najlepsza pozycja everMnie sam zapisał lekarz na prenetalnych co do spania w poprzednich ciążach czytałam że najlepiej spać na lewym boku bo wtedy wszystkie narządy prawidłowo pracują ale nie wiem ile w tym prawdy... Ja chyba w każdej pozycji w nocy się ale najlepiej mi na lewej stronie z zarzuconą nogą na mężu
W UK radzą ze po 28 tygodniu zwiększa to ryzyko urodzenia martwego płodu. Ma to związek z ograniczeniem przepływu krwi i tlenu w tej pozycji.A dlaczego nie można na plecach ? Ja zazwyczaj śpię na lewym boku ale lubię sobie poleżeć na plecach odpoczywając w łóżku..
Ja jeszcze śpię na pół brzusznie czyli tak jakby na brzuchu jedna noga i reka styłu, druga noga i ręka z przodu. Z tym że noga z przodu zgieta... brzuszek trochę na bok... hm... może foto na necie znajdę... mojej pozycji spania nie ma przerobilam...Ja nie wiem jak mam spać. Zawsze moją ulubioną pozycja byla na boku z podkulonymi nogami. Teraz mam jakiegoś schiza ze dziecku bedzie nie wygodnie i leze na wznak. Ale po tym nie mogę wytrzymac z bolu krzyża Poza tym dokuczają mi mdlosci wiec zdarza sie ze spię pol nocy na siedząco..