reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Hej, któraś pisała o zapaleniu pęcherza.
Nie wiem czy w Polsce znajdziecie coś podobnego, może uda wam się po składzie lub nazwie - załączam zdjęcie.

Jak tylko dorwało mnie zapalenie to leczyłam się właśnie takimi saszetkami, smakują jak woda z solą i soda 😅 ale mi na prawdę pomagało.

Brałam też takie saszetki do rozpuszczania z żurawiną, widziałam w aptekach internetowych że mają coś podobnego.
No i koniecznie nasiadowki nad wodą z rumianku

Załączniki

• Screenshot_2022-12-14-14-13-55-45_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    Screenshot_2022-12-14-14-13-55-45_40deb401b9ffe8e1df2f1cc5ba480b12.jpg
    315,4 KB · Wyświetleń: 26
reklama
Mam to samo cały czas od początku ciąży. Znalazłam jedną jedyną pastę Elmex taką pomarańczową dla dorosłych bez mentolu i nią dam radę myć zeby rano. :) a na wieczór jak jest mi bardziej niedobrze to myję szczoteczką bez pasty.
Kupiłam też irygator do zębów ale problem jest taki że strasznie po użyciu krwawią dziąsła bo są teraz w czasie ciąży bardziej wrażliwe. :)
Lepszy niż irygator są szczoteczki miedzyzebowe :) Irygator to głównie taki chwyt reklamowy, aniżeli przydatna rzecz do higieny jamy ustnej. A w ciąży to właśnie nie polecam właśnie przez to że w ciąży dziąsła są bardziej tkliwe :)

Znów pobolewa mnie podbrzusze, kiedy to się skończy 🙆‍♀️ Konkretniej jajniki, aż promieniuje mi do pleców i pachwin. Normalnie przez to nie do życia jestem. Was też jeszcze boli? Czy już jesteście tymi szczęściarami? 😂

Znów pobolewa mnie podbrzusze, kiedy to się skończy 🙆‍♀️ Konkretniej jajniki, aż promieniuje mi do pleców i pachwin. Normalnie przez to nie do życia jestem. Was też jeszcze boli? Czy już jesteście tymi szczęściarami? 😂
Mnie boli nawet kłócia takie a
Mnie boli Kłócia takie jedno aż krzyknęłam mimowolnie i raz przy kichaniu aż rwało

Mnie boli nawet kłócia takie a

Mnie boli Kłócia takie jedno aż krzyknęłam mimowolnie i raz przy kichaniu aż rwało
mnie tez często coś zarwie po kichaniu.
Co do bólu to czuje praktycznie codziennie, ale jest to ból taki…lekki miesiączkowy, czasem kłuje po lewej stronie jakby jajnik? Jednak nie jest to ból, który jakoś mocno przeszkadza. Wcześniej często tez miałam takie jakby rozciąganie przy pachwinach.

Mnie dzisiaj też zaczęło boleć, po dłuższej przerwie, mam nadzieję że to nic złego. Jutro rano wizyta więc się okaże na czym stoję. Oby było wszystko ok. Chyba sobie melise wypije przed wizyta. Trochę mam stracha bo w poprzedniej ciąży druga wizyta to była ta ostatnia 😥

reklama
Mnie dzisiaj też zaczęło boleć, po dłuższej przerwie, mam nadzieję że to nic złego. Jutro rano wizyta więc się okaże na czym stoję. Oby było wszystko ok. Chyba sobie melise wypije przed wizyta. Trochę mam stracha bo w poprzedniej ciąży druga wizyta to była ta ostatnia 😥

Spróbuj nie zadręczać sie, myśl pozytywnie 🫘

Do góry