reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja po wizycie. Wszystko sprawdzone i na chwilę obecną jest dobrze. Dziecko ma już 112 gramów i na 100% jest chłopak. Od początku ciąży przeczuwałam dziewczynke i moje przeczucia nie sprawdziły się. Zresztą wszyscy co wiedzieli o ciąży też mi przepowiadali dziewczynkę i to mi się tak wryło w mózg, że teraz nie umiem się przestawic, także będzie problem z imieniem. Glukoza ok, miałyście rację te co pisały, że na glukometrze wychodzi duzo za duzo, a z żyły mniej i u mnie tak było. Glukometr 113 a z żyły 90. Z racji ryzyka porodu przedwczesnego 1:99 bo mam wysokie ciśnienie na wyizytach, w domu jest ok, mam brać accard. USG miałam przez brzuch, ale płci nie pokazywał więc płeć zrobiła przezpochwowo. Niestety fotki żadnej nie dostałam bo nie szło ładnie uchwycic i zero współpracy po stronie dziecka.

reklama
Kochane,
Każda już wypowiedziała się chyba na tyle żeby przekazać co merytorycznie miała do powiedzenia i to po kilka razy. EJK ma już te informacje w postach.
Teraz dyskusja zjeżdża po prostu na dogryzanie i zrobiły się już z tego 3 strony.
Nie drążmy już pls tego tematu kto jak co zinterpretował i kto jak czyją wypowiedź zrozumiał.
Temat jest przeraźliwie trudny, ale sytuacja dotyczy EJK i z szacunku dla ten trudnej sytuacji dobrze byłoby nie produkować tutaj teraz gównoburzy bo już (nie tak) powoli się nakręca.
Nikt nie chciał źle, każda każdej życzy dobrze i poprzestańmy na tym zamiast się nakręcać :)

Ja po wizycie. Wszystko sprawdzone i na chwilę obecną jest dobrze. Dziecko ma już 112 gramów i na 100% jest chłopak. Od początku ciąży przeczuwałam dziewczynke i moje przeczucia nie sprawdziły się. Zresztą wszyscy co wiedzieli o ciąży też mi przepowiadali dziewczynkę i to mi się tak wryło w mózg, że teraz nie umiem się przestawic, także będzie problem z imieniem. Glukoza ok, miałyście rację te co pisały, że na glukometrze wychodzi duzo za duzo, a z żyły mniej i u mnie tak było. Glukometr 113 a z żyły 90. Z racji ryzyka porodu przedwczesnego 1:99 bo mam wysokie ciśnienie na wyizytach, w domu jest ok, mam brać accard. USG miałam przez brzuch, ale płci nie pokazywał więc płeć zrobiła przezpochwowo. Niestety fotki żadnej nie dostałam bo nie szło ładnie uchwycic i zero współpracy po stronie dziecka.

Gratulacje ❤️

Ja jutro idę do dentysty 😱
Mam "zabezpieczyć" 8 która niestety jest do wyrwania, ale żeby nie musieć tego robić w ciąży to mają założyć opatrunek żeby tylko przetrwało do conajmniej sierpnia ;)
Trochę obawiam się znieczulenia... Ale podobno są takie bezpieczne?

Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku ❤️

Mam "zabezpieczyć" 8 która niestety jest do wyrwania, ale żeby nie musieć tego robić w ciąży to mają założyć opatrunek żeby tylko przetrwało do conajmniej sierpnia ;)

Z tego co wiem to jest bezpieczne, tylko trzeba dentystę poinformować, ze jest się w ciąży, nie można prześwietleń robić, ale to na pewno wiesz :)

Tak, artykaina jest środkiem najbezpieczniejszym w ciąży, stomatolog będzie wiedział :) Nie ma się co martwić 😊

reklama
Dziewczyny, mam jeszcze panikę która mnie gryzie.... Zapomniałam się i sięgnęłam po miskę na wysokiej półce. Stanęłam na palcach i mocno wyciągnęłam rękę do góry. Różnie mówią z podnoszeniem rąk... Ale czy macie jakieś info a propos tego od lekarza (nie z neta)?

Do góry