reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
zazdro bo ja dziś w poczekalni przez 5min myślałam że zejde, nie dość że głodna na maksa (oczywiście jak zwykle przy tym nudności) to jeszcze od tych wszystkich zapachów tak mi się w głowie królowało że szok 🤦
Ja mam to szczęście, że mdłości i wymioty mnie nie dotyczą w ciąży. A dwa śniadanie jem koło 11 więc głodu też nie czuje z rana 😊 więc współczuję na maksa jeśli tak cierpicie! 🫨

Przez stronę się udało

Załączniki

• 16738726316506196517865566035550.jpg
    16738726316506196517865566035550.jpg
    560,1 KB · Wyświetleń: 74
Zadzwoniłam do mojego lekarza, bo u niego wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, powiedział, ze mam się waga na razie nie stresować, ze czasem w ciąży tak jest, że waga mocno nie rośnie albo praktycznie wcale, ze dzidziuś rośnie i to najważniejsze. Pytałam tez o tabletki, mówił, żebym spróbowała od tej jednej tabletki dziennie i zobacze, może będzie lepiej.
Pytałam tez o te leciutkie kłucia i jakby skurcze macicy, dowiedziałam się, ze na tym etapie jak najbardziej może to się zdarzyć. Co do widocznej macicy i wybrzuszenia po prawej stronie tez powiedział, ze macica się rozrasta i to normalne i ze nie zawsze macica jest asymetryczna stad możliwe wybrzuszenie bardziej z jednej strony 😊 Także miałam taką mini poradę, ale uspokoił mnie. Póki nic się nie dzieje mowil, żeby nie stresować się, a jakby coś mnie bardzo zaniepokoiło to zadzwonić i umówić na szybka wizytę.

reklama
Do góry