reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny zadzwonili. Niestety nie będzie szczesliwego happy endu. Mój syn ma wadę genetyczna. To jest aż niewiarygodne żeby mieć takiego pecha w życiu jeżeli chodzi o macierzyństwo.

Dziękuję Wam za wsparcie, dobre słowo i trzymanie kciuków. Muszę ochłonąć. Na pewno się odezwę ale teraz zrobie sobie przerwę.
Trzymajcie się cieplutko do usłyszenia.

Może to beznadziejnie zabrzmi ale poryczalam się strasznie 😢 tak mocno trzymałam kciuki że jednak będzie dobrze ❤️ kuźwa czemu życie jest tak niesprawiedliwe 😢😢😢 przytulam Cię mocno 😘

reklama
U nas dokładnie to samo. Chodzę prywatnie i to ciężko z terminem.. bo lekarz przyjmuje tylko raz w tygodniu . Na NFZ nawet nie chce widzieć na kiedy byłby termin, bo jak raz pytałam to było jakoś na początku grudnia to Pani poinformowała mnie, żeby dzielnic po 15tym grudnia i wtedy zaczynają się zapisy na NOWY ROK .
Nie powinno tak być. Jak się mówi, że z ciążą lub na potwierdzenie ciąży to odrazu pierwszy termin kiedy gin przyjmuje, a nie czekać w kolejce. Często jest tak, że Panie tylko po receptę, a kolejkę już zajmują i ci co potrzebują to nie ma miejsc.

A co do wcześniejszego pobierania krwi ja na jednej grupie wyczytałam że nie powinno być właśnie pappa pobierana wcześniej niż tydzień przed USG ale nie wiem ile w tym prawdy więc się nie wypowiadam
Ja czytałam, że najlepiej Pappa robić w ten sam dzień co USG bo jest na równi. Fakt wyniki są później ale jest co porównywać.

Dziś tam dzwonilam, bo mialy być w ciągu tygodnia, ale otrzymałam info że wyników jeszcze nie ma proszę uzbroić się w cierpliwość ☹️ Łatwo powiedzieć ☹️

Dziękuję ❤️

Powiem Wam że dziś mam kryzys. Jestem mi cholernie ciężko i nie radzę sobie ze swoimi emocjami. Na wizycie u endokrynologa się poryczalam i nie mogłam się uspokoić a kobitka nie wiedziała jak mi pomóc. Nie zdarzyło mi się jeszcze żebym się rozkleiła przy kimś obcym (prócz psychologa), bo jestem z takich osób które trzymają wszystko w sobie a dziś pękłam. Muszę znowu umówić się na psychoterapię bo ponownie życie mi się sypie.
Kobitko wypłacz co musisz, wysmarkaj nosek, wypij soczek pomarańczowy, ugryź gorzką czekoladę, nosek do góry i bedzie dobrze. Jutro jest nowy dzień, nowe siły, mów se że wszystko jest dobrze i będzie lepiej. Zajmij się czymś by nie myśleć o głupotach i by czas ci leciał w ciągu dnia. Bo jak siedzisz to się martwisz, a po co na zapas.

Dziewczyny zadzwonili. Niestety nie będzie szczesliwego happy endu. Mój syn ma wadę genetyczna. To jest aż niewiarygodne żeby mieć takiego pecha w życiu jeżeli chodzi o macierzyństwo.

Dziękuję Wam za wsparcie, dobre słowo i trzymanie kciuków. Muszę ochłonąć. Na pewno się odezwę ale teraz zrobie sobie przerwę.
Trzymajcie się cieplutko do usłyszenia.
Nadzieja umiera ostatnia. Lekarz ci powie co i tak. Trzymam kciuki.

@Violk4 aż spojrzałam jeszcze raz na Twoje badania. Kość nosowa jest, przeziernosc karku jest niska, wciąż miesci się w normie. Badania z krwi po prostu podwyższyly ryzyko, ale kluczowy jest obraz z usg i przepływy w sercu taka jest prawda. Pójdziesz na wizytę do swojego lekarza i lekarz na pewno coś podpowie, więc nie wyj Kochana, bo póki co nic to nie znaczy wszystko, poza zwiększonym stresem 😘
Właściwie co oznacza tak niska przezierność? Bo na internecie widzę tylko zawyżona..

reklama
Do góry