reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja marże o córeczce i mówię do partnera ze to na pewno będzie dziewuszka on za to ze chłopak bo u niego same chłopaki w rodzinie się rodzą ale mam nadzieje ze moje geny przebija bo od strony mamy każde pokolenie to same dziewczynki się rodziły 🥰🥰
A ja się zastanawiam i sama nie wiem 🙃 mam już córkę i fajnie by było mieć syna. Natomiast wydaje mi się, że dwie dziewczynki by mialy w sobie wielkie wsparcie. Np w okresie dojrzewania ☺ chociaż wiem, że z rodzeństwem różnie bywa 😅

reklama
Ja marże o córeczce i mówię do partnera ze to na pewno będzie dziewuszka on za to ze chłopak bo u niego same chłopaki w rodzinie się rodzą ale mam nadzieje ze moje geny przebija bo od strony mamy każde pokolenie to same dziewczynki się rodziły 🥰🥰
U Nas w rodzinach z mojej strony i męża przeważają same pary. Nikt na 3 trzecią pociechę się nie zdecydował jak narazie, też jestem ciekawa🙂 córka marzy o siostrzyczce a syn marzy o tym żeby było grzeczne i w nocy dawało mu spać😅😉

Nie spałam całą noc, mój chlop na grypę i przez to ciągle się przewracał w łóżku, miał jakieś dreszcze i nie wiadomo co jeszcze..
Zawsze zaraz po Nim przychodzi czas choroby na mnie.
Jak się w teraz przed tym bronić ? Co mogę już zacząć pić/jeść żeby sie wzmocnić i uchronić przed chorobskiem..?
My zawsze śpimy osobno 😄 bo jest mniej przenoszenia zarazków i wygodniej, moj mąż nie ma z tym problemu. Jak mieliśmy covid to bardzo się izolowalismy, nawet w maseczkach 🙈 ale udało się jakimś cudem nie przenieść (akurat tutaj na moich rodziców bo mieszkamy razem ) lekarz powiedział, że nawet przy zwykłych przeziębieniach dobrze się jest izolować w miarę możliwości oczywiście 😁

Bojku wiecie co ... Mąż ledwo oczy otworzył , kazał brac mi leki i detektor w ruch 🙈🙈 i wiecie co ... Pierwszy raz tak głośno i wyraźnie słyszałam moje maleństwo ... Teraz siedzę i ryczę 🙈🤦‍♀️najpiękniejszy dźwięk w życiu jaki mogłam słyszeć 😢😢 na dodatek śniło mi się dziś że byłam na prenatalnych i pani powiedziała że gratuluje dużej i silnej córeczki ❤️❤️ ( dla mnie nie ważne jest co będzie , najważniejsze żeby było zdrowe ❤️)

Miłego dnia dziewczyny ❤️❤️❤️
Szczęśliwego nowego roku , aby przyniósł nam wszystkim szczęście i radość . Aby wszystkie wizyty kończyły się łzami szczęścia 😍 dla dźwięczny które oczekują na wyniki , aby przyszły dobre i słowa lekarza były ani prawdziwe ❤️ dziewczyny życzę każdej z nas żebyśmy w lipcu zostały najszczęśliwszymi mamami na świecie ❤️❤️❤️

U mnie mąż chciał dziewczynkę...ma teorie, że z dziewczynką łatwiej 😅 zmartwię Cię, bo niestety za płeć dziecka odpowiedzialny jest gen ojca 🙃 ale to o niczym nie przesądza. To jest zawsze szansa 50:50. Życzę Ci dziewczynki !!!🥰 daj znać jak już będziesz znała płeć 🙂

Ja wybralam nifty pro bo najwiecej testuje alw niestety moja próbka nie miala wystarczającej ilości dna dziecka i dziś mi znowu pobierali wiec musze czekać na wynik. Moje prenatalne usg jest dopiero 10 stycznia a chciałabym mieć je już za sobą! Po każdym usg jestem spokojna około tyg a później swiruje do następnej wizyty 😉
A w którym tygodniu miałaś pobieraną krew do tego pierwszego testu? Ja jestem umówiona na pobranie 2.01 też nifty i wtedy będę miała 11t1d. Też mam prenatalne 10.01 :)

Cześć ☺ powiedz coś o sobie ☺ ile masz lat? Czy to Twoja pierwsza ciąża?
I raczej nie pociesze, stres będzie z nami pewnie do porodu 😅
Cześć ma 34 lata i jest to moja druga ciąża po 8 latach - z pierwszej jest syn. Pamiętam, że wtedy stres też był czy wszystko będzie dobrze ale teraz chyba że względu na wiek niepokój jakoś większy. Zwłaszcza, że teraz chora byłam z gorączka a kaszel dalej męczy... Jak tylko wyzdrowieję to chyba a wybiorę się na USG zobaczyć czy z małą wszystko ok...

reklama
Mogę Cię pocieszyć że z mojej strony rodziny też same chłopaki były obecnie aż 6 a u mnie teraz dziewczynka więc wszystko możliwe :)

Do góry