reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Ja marże o córeczce i mówię do partnera ze to na pewno będzie dziewuszka on za to ze chłopak bo u niego same chłopaki w rodzinie się rodzą ale mam nadzieje ze moje geny przebija bo od strony mamy każde pokolenie to same dziewczynki się rodziły 🥰🥰
A ja się zastanawiam i sama nie wiem 🙃 mam już córkę i fajnie by było mieć syna. Natomiast wydaje mi się, że dwie dziewczynki by mialy w sobie wielkie wsparcie. Np w okresie dojrzewania ☺ chociaż wiem, że z rodzeństwem różnie bywa 😅

reklama
Ja marże o córeczce i mówię do partnera ze to na pewno będzie dziewuszka on za to ze chłopak bo u niego same chłopaki w rodzinie się rodzą ale mam nadzieje ze moje geny przebija bo od strony mamy każde pokolenie to same dziewczynki się rodziły 🥰🥰
U Nas w rodzinach z mojej strony i męża przeważają same pary. Nikt na 3 trzecią pociechę się nie zdecydował jak narazie, też jestem ciekawa🙂 córka marzy o siostrzyczce a syn marzy o tym żeby było grzeczne i w nocy dawało mu spać😅😉

Nie spałam całą noc, mój chlop na grypę i przez to ciągle się przewracał w łóżku, miał jakieś dreszcze i nie wiadomo co jeszcze..
Zawsze zaraz po Nim przychodzi czas choroby na mnie.
Jak się w teraz przed tym bronić ? Co mogę już zacząć pić/jeść żeby sie wzmocnić i uchronić przed chorobskiem..?
My zawsze śpimy osobno 😄 bo jest mniej przenoszenia zarazków i wygodniej, moj mąż nie ma z tym problemu. Jak mieliśmy covid to bardzo się izolowalismy, nawet w maseczkach 🙈 ale udało się jakimś cudem nie przenieść (akurat tutaj na moich rodziców bo mieszkamy razem ) lekarz powiedział, że nawet przy zwykłych przeziębieniach dobrze się jest izolować w miarę możliwości oczywiście 😁

Bojku wiecie co ... Mąż ledwo oczy otworzył , kazał brac mi leki i detektor w ruch 🙈🙈 i wiecie co ... Pierwszy raz tak głośno i wyraźnie słyszałam moje maleństwo ... Teraz siedzę i ryczę 🙈🤦‍♀️najpiękniejszy dźwięk w życiu jaki mogłam słyszeć 😢😢 na dodatek śniło mi się dziś że byłam na prenatalnych i pani powiedziała że gratuluje dużej i silnej córeczki ❤️❤️ ( dla mnie nie ważne jest co będzie , najważniejsze żeby było zdrowe ❤️)

Miłego dnia dziewczyny ❤️❤️❤️
Szczęśliwego nowego roku , aby przyniósł nam wszystkim szczęście i radość . Aby wszystkie wizyty kończyły się łzami szczęścia 😍 dla dźwięczny które oczekują na wyniki , aby przyszły dobre i słowa lekarza były ani prawdziwe ❤️ dziewczyny życzę każdej z nas żebyśmy w lipcu zostały najszczęśliwszymi mamami na świecie ❤️❤️❤️

U mnie mąż chciał dziewczynkę...ma teorie, że z dziewczynką łatwiej 😅 zmartwię Cię, bo niestety za płeć dziecka odpowiedzialny jest gen ojca 🙃 ale to o niczym nie przesądza. To jest zawsze szansa 50:50. Życzę Ci dziewczynki !!!🥰 daj znać jak już będziesz znała płeć 🙂

Ja wybralam nifty pro bo najwiecej testuje alw niestety moja próbka nie miala wystarczającej ilości dna dziecka i dziś mi znowu pobierali wiec musze czekać na wynik. Moje prenatalne usg jest dopiero 10 stycznia a chciałabym mieć je już za sobą! Po każdym usg jestem spokojna około tyg a później swiruje do następnej wizyty 😉
A w którym tygodniu miałaś pobieraną krew do tego pierwszego testu? Ja jestem umówiona na pobranie 2.01 też nifty i wtedy będę miała 11t1d. Też mam prenatalne 10.01 :)

Cześć ☺ powiedz coś o sobie ☺ ile masz lat? Czy to Twoja pierwsza ciąża?
I raczej nie pociesze, stres będzie z nami pewnie do porodu 😅
Cześć ma 34 lata i jest to moja druga ciąża po 8 latach - z pierwszej jest syn. Pamiętam, że wtedy stres też był czy wszystko będzie dobrze ale teraz chyba że względu na wiek niepokój jakoś większy. Zwłaszcza, że teraz chora byłam z gorączka a kaszel dalej męczy... Jak tylko wyzdrowieję to chyba a wybiorę się na USG zobaczyć czy z małą wszystko ok...

reklama
Mogę Cię pocieszyć że z mojej strony rodziny też same chłopaki były obecnie aż 6 a u mnie teraz dziewczynka więc wszystko możliwe :)

Do góry