reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

A czy powiedzialyscie już rodzinie o ciąży? Ciezko mi nadrobić 300 stron, więc przepraszam jeśli powtarzam temat 😉 ja bym chciała powiedzieć w wigilię, a z drugiej strony bym chciała poczekac do prenatalnych... Ale mam dopiero 13 stycznia 🙈
Jestem po stracie i nie chce za szybko mówić . Ja mam tylko tatę ale od partnera oboje rodziców żyją narazie plan jest taki ze w dzień babci pojedziemy powiedzieć jego rodzica a w dzień dziadka mojemu tacie .najpierw chcieliśmy powiedzieć jak zacznie coś być widać , ale 3 styczni kończę 12 tydzień wiec to wypada na końcówkę 4 miesiąca wiec może zaraz być coś i tak już widać to by fajnie się zgrywalo Prawie 15 sty tydzień wiec ładne zdjęcie z usg byśmy już mieli na ten czas

reklama
Jest ❤️ i wszystko rozwija się prawidłowo 😃 wg. om 7w6d wg. usg 7w4d. Termin porodu na 28 lipca. Karta ciąży założona, skierowanie na badania prenatalne wypisane. Przesyłam foto mojego Mini Bobasa 👶

Mój zanik objawów niczego złego nie zwiastował🙂
Ja tez byłam zmartwiona ze piersi były jak sprzed ciazy wieczór przed wizyta następnego dnia lekarka powiedziała ze to normalne i nie musza bolec cały czas na wizycie było wszystko okej

Jestem po stracie i nie chce za szybko mówić . Ja mam tylko tatę ale od partnera oboje rodziców żyją narazie plan jest taki ze w dzień babci pojedziemy powiedzieć jego rodzica a w dzień dziadka mojemu tacie .najpierw chcieliśmy powiedzieć jak zacznie coś być widać , ale 3 styczni kończę 12 tydzień wiec to wypada na końcówkę 4 miesiąca wiec może zaraz być coś i tak już widać to by fajnie się zgrywalo Prawie 15 sty tydzień wiec ładne zdjęcie z usg byśmy już mieli na ten czas
U mnie to samo. Nie chciałam mówić zbyt wcześnie i własnym jeszcze zaczekać z tym, ale idą święta i na tyle już widać, że powiem, bo i tak się będą domyślać. Będę wtedy w 13 tygodniu dopiero... Ale chwilę wcześniej mam prenatalne, także mam nadzieję, że przynajmniej się okaże, czy wszystko w porządku... Ale chyba stres straty i tak nie przechodzi 🙄.

U mnie to samo. Nie chciałam mówić zbyt wcześnie i własnym jeszcze zaczekać z tym, ale idą święta i na tyle już widać, że powiem, bo i tak się będą domyślać. Będę wtedy w 13 tygodniu dopiero... Ale chwilę wcześniej mam prenatalne, także mam nadzieję, że przynajmniej się okaże, czy wszystko w porządku... Ale chyba stres straty i tak nie przechodzi 🙄.
ty masz termin lipcowy czy czerwcowy?

Obudził dziś mnie taki napad głodu o 5 rano, ze nie było opcji, żeby go zignorować 😂 a potem już zasnąć nie mogłam :-/ zauważyłam u siebie, ze poza gorszym samopoczuciem fizycznym wieczorem, mam jakiś zjazd samopoczucia i poczucie beznadziei zmieszane z lękiem… czy któraś z Was tez tak atakuje wieczorem? Wczoraj doszłam do wniosku, ze powinnam tak jak we wcześniejszych tygodniach chodzić spać o 21, wtedy przysypiałam ten dramat ;-)

Chyba mi umknęło, ale mówiliście już starszym dzieciakom o niespodziewanym bobasku? 😁😁

Ja mam piekarnię pod nosem i codziennie między 20 a 21 można iść po świeże, ciepłe paczki 🙆‍♀️🙆‍♀️ Kocham teraz paczki. Ogólnie bardziej mnie słodycze kuszą niż zwykle 😂 Może u mnie faktycznie się dziewczyna szykuje? 🤔 Ty masz córeczkę, dobrze widziałam? 😁
Tak dokładnie, mam córeczkę 😊 przed pierwsza ciąża prawie wcale słodkiego nie jadłam. Dopadło mnie właśnie w trzecim trymestrze i.... niestety trwa do dzisiaj 🤣 uwielbiam słodkości 🤭

zauważyłam u siebie, ze poza gorszym samopoczuciem fizycznym wieczorem, mam jakiś zjazd samopoczucia i poczucie beznadziei zmieszane z lękiem… czy któraś z Was tez tak atakuje wieczorem?
Tak mam zjazdy samopoczucia od 17 popołudniu mniej więcej, smutno, przygnębienie, głupie myśli potem o 23 mijają gdy idę z psami🙊🙈

reklama
Do góry