reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Mam poczucie winy, bo wcześniej nie powiedziałam kierowniczce ze spodziewam się bobasa, bo wcześnie , bałam się Że cos się wydarzy. A teraz l4 na 2.5 tyg. Jak wrócę muszę powiedzieć o wszystkim, chociaż zwolnienie z kodem B to już pewnie sama wie :)

Dziewczyny kochane mam pytanie - czy wasi lekarze kierują i bardzo rekomundaja badania oprócz pappy czyli nift panorama itd ? Jak jest U Was
A kierownik widzi kod? 🤔 Wydaje mi się że to tajna informacja którą znają tylko kadry i nie mogą jej zdradzić. Czy w za pięknym świecie chciałabym żyć? 😂

Mnie nic nie rekomenduje poza standardowym. Nifty to bardzo drogie badanie, czemu ono właściwie służy jak prenatalnej wyjdzie dobrze?

Dziewczyny a może by tak poprowadzić tutaj kalendarz @Salamatka taki jak prowadzę na grupie naszej z in vitro . Gdzie zapisywane były by wizyty , terminu porodu i nawet nasze urodziny ( co by życzenia złożyć 😍) co wy na to ?? Jak coś ja mogę się tego podjąć i na bieżąco dopisywać wizyty itp.
Myślę że super pomysł ale też tak jak dziewczyny pisały może już na prywatnym wątku.

Miałam jeszcze odnieść się do jakiegoś wpisu ale mi uciekło 🙈
Proszę o kciuki ✊ ✊ dziś mam o 15:30 wizytę , nam nadzieję że wszystko jest dobrze. 🙈

A kierownik widzi kod? 🤔 Wydaje mi się że to tajna informacja którą znają tylko kadry i nie mogą jej zdradzić. Czy w za pięknym świecie chciałabym żyć? 😂

Mnie nic nie rekomenduje poza standardowym. Nifty to bardzo drogie badanie, czemu ono właściwie służy jak prenatalnej wyjdzie dobrze?
😂😂
Ja pracuje w dużej firmie i idę o zakład, ze jakby kadrowe zobaczyły moje ciążowe zwolnienie, to by nawet sprzątające u nas wiedziały 😂😂😂 ale to tez dlatego, ze zajmuje dosyć eksponowane stanowisko i po prostu wszyscy mnie znają 🤷‍♀️🤷‍♀️

Tak, wydaje mi się, że cudem by było jakby szef się nie dowiedział jaki jest kod na L4 :D

Co do nifty, mój lekarz nic nie wspominał i też uważam, że jeśli badania prenatalne + pappa wyjdą dobrze to nie jest to konieczne.
Wiadomo, fajnie byłoby poznać płeć na tak wczesnym etapie. Na tą chwilę jestem na nie, ale nie wykluczam tego.

Cześć dziewczyny :)
To moja pierwsza w życiu ciąża, jestem teraz 10+2. Kolejną (trzecią już) wizytę u ginekologa mam 14.12, a badania prenatalne 19.12. :)
Powiem szczerze, że dopiero teraz zaczynam jako tako żyć, ponieważ od połowy 5 tygodnia miałam 24/7 mdłości, wymioty które pogłębiały się z każdym dniem i doszło do tego, że zwracałam wszystko co zjem. Dodatkowo dopiero teraz zaczynam myć w miarę normalnie zęby, ponieważ każdy dotyk szczoteczki w ustach powodował u mnie wymioty. W międzyczasie przeszłam jeszcze przeziębienie z temperaturą. Przez te 5 tygodni praktycznie nie byłam w stanie wstawać z łóżka.
Teraz jest już trochę lepiej, nadal jestem bardzo słaba, ale jestem w stanie wstać, wykapać się ubrać, cokolwiek zrobić itp.
Powiem szczerze, że nie spodziewałam się aż takiego hardcoru na początku ciąży. :) wszystko jest dla mnie nowe i myślałam ze jakoś to będzie, a tak naprawdę te pierwsze tygodnie to był obóz przetrwania.
Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej. :)
Dla dziewczyn, które mają problemy z wymiotami chciałabym polecić skuteczny sposób: zacznijcie zażywać witaminę B6. Na silne wymioty sam imbir i domowe sposoby nie pomogą, a zażywanie tej witaminy poleciła mi pani w aptece. Konsultowałam to z lekarzem oczywiście. Czytałam na internecie wiele artykułów i badań naukowych, które faktycznie potwierdzają pozytywny wpływ witaminy B6 na niepowsciagliwe wymioty. Mnie to uratowało życie tak naprawdę.

Pozdrawiam wszystkie i życzę wszystkiego dobrego :)
Witamy ;) z tą witaminą B6 cenne Info. W moim suplemencie mam tą witaminę, pewnie nie bez powodu. No i mdłości i wymiotów u mnie brak.

😂😂
Ja pracuje w dużej firmie i idę o zakład, ze jakby kadrowe zobaczyły moje ciążowe zwolnienie, to by nawet sprzątające u nas wiedziały 😂😂😂 ale to tez dlatego, ze zajmuje dosyć eksponowane stanowisko i po prostu wszyscy mnie znają 🤷‍♀️🤷‍♀️

OMG ja na prawdę myślałam że kadry takiej informacji zdradzić nie mogą a nie że ploteczkują to tu to tam 😱

Tak, wydaje mi się, że cudem by było jakby szef się nie dowiedział jaki jest kod na L4 :D

Co do nifty, mój lekarz nic nie wspominał i też uważam, że jeśli badania prenatalne + pappa wyjdą dobrze to nie jest to konieczne.
Wiadomo, fajnie byłoby poznać płeć na tak wczesnym etapie. Na tą chwilę jestem na nie, ale nie wykluczam tego.
Ja liczę na to że na prenatalnych, jakoś 13+4 już coś będziemy wiedzieć zresztą, zanim przyjdą wyniki pappy, zanim umówimy się na nifty, zanim przyjdą nifty to już będzie widać na USG :D
Jedno mnie tylko zastanawia w ńifty, panoramy itp: one mają wykrywać jakaś dużą liczbę mutacji, ok 200 czy nawet kilkaset. Rozumiem że pappa tego nie wykrywa?

reklama
Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące 😍będzie ok.

Ja poszłam wczoraj na L4 , nie daje rady z Mdłościami. Jest coraz gorzej , teraz jestem 9+4 wg USG. Do pracy wracam 23 grudnia.
Mam poczucie winy, bo wcześniej nie powiedziałam kierowniczce ze spodziewam się bobasa, bo wcześnie , bałam się Że cos się wydarzy. A teraz l4 na 2.5 tyg. Jak wrócę muszę powiedzieć o wszystkim, chociaż zwolnienie z kodem B to już pewnie sama wie :)

Dziewczyny kochane mam pytanie - czy wasi lekarze kierują i bardzo rekomundaja badania oprócz pappy czyli nift panorama itd ? Jak jest U Was
Nikt mi nie rekomendował, będę robić dopiero, gdy coś na usg prenatalnym wyjdzie nie tak.

Do góry