reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

@Miętusek @aneta85aneta @Karka_Krk byłam dziś na wizycie, na usg pokazał się zarodek 3mm i pulsujące serduszko ❤️ ale też jakaś niewielka luka w błonie macicy przy jaju płodowym. Lekarz twierdzi że stąd ten spadek progesteronu I plamienia. Zalecił duphaston co 6h, dbanie o dietę i dużo odpoczynku... dostałam zwolnienie do kolejnej wizyty :) Mam myśleć pozytywnie i dbać o siebie:)
Świetna wiadomość :)
Faktycznie odpiczywaj i dbaj o Was ❤️

reklama
@Miętusek @aneta85aneta @Karka_Krk byłam dziś na wizycie, na usg pokazał się zarodek 3mm i pulsujące serduszko ❤️ ale też jakaś niewielka luka w błonie macicy przy jaju płodowym. Lekarz twierdzi że stąd ten spadek progesteronu I plamienia. Zalecił duphaston co 6h, dbanie o dietę i dużo odpoczynku... dostałam zwolnienie do kolejnej wizyty :) Mam myśleć pozytywnie i dbać o siebie:)
Dobre wieści. Odpoczywaj i dbaj o siebie.

Super wieści ❤️ a mówił lekarz czym ta luka może być spowodowana?
Kurcze ja od wczoraj bez załatwiania i dziś znów ból brzucha 😭 oszaleje 🤦
A i byłam dziś na badaniach... Też u Was czeka się 2tyg na wynik tego badania na v? Zapomniałam nazwy

A i byłam dziś na badaniach... Też u Was czeka się 2tyg na wynik tego badania na v? Zapomniałam nazwy
Ja wszystkie wyniki miałam dzień po pobraniu, jeśli chodzi o badanie na v to vdrl?

No właśnie chyba zależy od laboratorium. W poprzedniej ciąży około tygodnia czekałam na wyniki tych wszytkich chorób zakaźnych itp., a w tym labo w którym robię obecnie miałam już następnego dnia.

Nie, czytalam w internecie, że to może być krwiak. A te powstają albo z wysiłku albo niezależnie od wszystkiego...

Oo to nie wiem czy nie iść szybciej zrobić badania. Bo część załatwiłam sobie od lekarza rodzinnego, że dała mi skierowanie na NFZ (4 badania) i mam umówione badania 7 grudnia, a resztę chcialam zrobić dodatkowo za opłatą.. Wizytę mam 17 grudnia, w sumie jak tydzień czekania to jeszcze ok, ale jak się okaże że dwa tygodnie to słabo
Hm..

reklama
Wszystkie będę miała jutro tylko to jedno właśnie 2tyg mówiła że się czeka 🙈 byłam pewna że tydzień dlatego też zrobiłam dzisiaj bo wizytę mam 8-go no nic najwyżej wezmę dopiero na kolejną wizytę a tą chce ustalić jeszcze przed świętami

Do góry