reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2023

Głupie pytanko 😂😂 Dzisiaj przychodzi do mnie koleżanka i chciałabym się napić piwa owocowego 0%. Można, prawda? 😂 Nie ma tam żadnego śladowego alkoholu, tylko to taka kaloryczna, słodzona lemoniada? 😂😂

reklama
Głupie pytanko 😂😂 Dzisiaj przychodzi do mnie koleżanka i chciałabym się napić piwa owocowego 0%. Można, prawda? 😂 Nie ma tam żadnego śladowego alkoholu, tylko to taka kaloryczna, słodzona lemoniada? 😂😂
Tak.
Nad tym samym się zastanawiam tylko w kontekście wina 0%, bo wybieram się na spotkanie do koleżanek 😂😂😂😂
Nie jestem pewna co do wina z kolei. Podobno są różne rodzaje, takie które od razu są robione jako bezalkoholowe, oraz te z którego alkohol odparowywują. Nie mniej jednak myślę, że taka ilość nie zaszkodzi nikomu. Ostatecznie można zejść Michałka i nic się dziecku nie stanie.
Ja osobiście pijam raz na jakiś czas piwo 0,0 i prosseco 0,0. Obie pozycje są nieco jak lemoniadki ;). Innych win bezalkoholowych nie kupuję, bo zdarzało mi się spróbować nie raz i powiem szczerze, że to jest dużo loteria jeśli chodzi o smak. Raz się trafi smaczne, a innym razem okropne, a ceny niskie nie są :(. Wiadomo jednak, co kto lubi ;).

Tak, ale sprawdź dokładnie z tyłu woltaż, bo podają alkohol free na etykiecie, a z tyłu >0.5% - ja sobie tak ostatnio właśnie wypiłam takie winko (2 lampki) 🤦‍♀️ dopiero potem zobaczyłam:/
Moja znajoma opowiadała ze w ciazy miała ciagle ochotę na Lecha mohito 0% i Piła codziennie a potem się dowiedziała ze ponoć nawet zerówek nie powinno się pic

reklama
Do góry