reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

Dziewczyny mam takie pytanie...
Moja Mała często ma czkawkę i zazwyczaj te ruchy przy czkawce czułam w dole brzucha. I mimo, że ostatnio na usg nie leżała główką w dół to później chyba się przekręciła, bo czkawka znowu była wyczuwana na dole. Wczoraj wieczorem też tak było. Po godzinkę wykąpałam się, położyłam do łóżka i kolejna czkawka...pierwszy raz z lewej strony brzucha na wysokości pępka. Czy to znaczy, że Mała jeszcze tak swobodnie się porusza w środku i znowu zmieniła pozycję? 🙄
Ja też się ostatnio nad tym zastanawiałam, w identycznej sytuacji 😉 Nagle czkawka była wyczuwalna o wiele wyżej, gdzieś koło pępka. Wydaje mi się, że dziecko jest jeszcze w stanie zmienić pozycję, ale mogę się mylić. Sama jestem ciekawa jak będzie ułożony na najbliższej wizycie 😊

reklama
Moja Mała często ma czkawkę i zazwyczaj te ruchy przy czkawce czułam w dole brzucha. I mimo, że ostatnio na usg nie leżała główką w dół to później chyba się przekręciła, bo czkawka znowu była wyczuwana na dole. Wczoraj wieczorem też tak było. Po godzinkę wykąpałam się, położyłam do łóżka i kolejna czkawka...pierwszy raz z lewej strony brzucha na wysokości pępka. Czy to znaczy, że Mała jeszcze tak swobodnie się porusza w środku i znowu zmieniła pozycję? 🙄
Mam podobnie, moja córa robi sobie wycieczki chwilowe w dół a potem znowu jest w poprzek, z tymże Tośka ma być drobna to może ma jeszcze miejsce. Nic zobaczę na wizycie jutro i dam znać.dzis nad ranem tak mnie ciągnęło w oacgwinie przez chwilę, że masakra mega nieprzyjemne uczucie.Po szczepieniu wszytko w porządku,ręka boli juzmniej innych objawów brak.

Mój jest głową w dół ale po prawej stronie brzucha. Może być dalej głową w dół ale np przesuwać się głową to w lewo to w prawo

Dziewczyny dzięki za odpowiedzi 😊 zobaczymy przy kolejnej czkawce i kolejnym usg 😄
Byłam dziś z mężem na zakupach, zrobilam prania, teraz kończymy obiad... I walizka na mnie patrzy, ale chyba zacznę ją pakować za tydzień 😃

Ja też w końcu spakowałam na torbie położyłam kartkę czego jeszcze brakuje i co mam dołożyć, jak coś dokładam to skreślam 😄 bo z moją pamięcią coś słabo ostatnio 😅 zastanawiam się nad rozkiem czy brać go do szpitala i jaki kocyk czy taki cieńszy? Jakie wy macie? Odbierałyście już pampersy z Rossmann?

reklama
Ja też w końcu spakowałam na torbie położyłam kartkę czego jeszcze brakuje i co mam dołożyć, jak coś dokładam to skreślam 😄 bo z moją pamięcią coś słabo ostatnio 😅 zastanawiam się nad rozkiem czy brać go do szpitala i jaki kocyk czy taki cieńszy? Jakie wy macie? Odbierałyście już pampersy z Rossmann?

Do góry