reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2023

reklama
Hej ja wcześniej nie miałam czasu bo cały tydzień przed wyjazdem było dużo spraw do ogarnięcia 🙂Dzisiaj o 13 wyruszamy z moja ekipa 🙂U mnie ok choć zakupy mnie meczą jak dłużej pochodzę to jestem wykończona.Co do pulsu to ja ma mam całe życie wysoki ponad sto w ciszy też choć czasami 89 to jestem w szoku że tak mało.Robilam badania i wszystko ok widocznie taka moja uroda.Pozdrawiam wszystkie mamuśki trzymajcie się ,miłej majóweczki 😘😘😘😘
Odpoczywaj i nabieraj sił na następne tygodnie. Buziaki

Hej ja wcześniej nie miałam czasu bo cały tydzień przed wyjazdem było dużo spraw do ogarnięcia 🙂Dzisiaj o 13 wyruszamy z moja ekipa 🙂U mnie ok choć zakupy mnie meczą jak dłużej pochodzę to jestem wykończona.Co do pulsu to ja ma mam całe życie wysoki ponad sto w ciszy też choć czasami 89 to jestem w szoku że tak mało.Robilam badania i wszystko ok widocznie taka moja uroda.Pozdrawiam wszystkie mamuśki trzymajcie się ,miłej majóweczki 😘😘😘😘
Odpoczywajcie i zbierajcie siły 🩷
Ponieważ kończę 40 w tym roku wszyscy zalecali to zrobiłam.
No ja słyszałam, że tak naprawdę każda kobieta w ciąży powinna zrobić echo serduszka dziecka... Najważniejsze, że wyniki wyszły dobre ☺️

Hej, co tu taka cisza nastała. Czyżby każdy korzystał ile może z przyjemnej pogody. Ja dziś spacer w rzepaku i zbożu zaliczyłam ;)

Hallo hallo dawno mnie tu nie było 🤭
Dziś po wizycie u gina. Wszystko tip top
Dziś 28+5 dni a nasza nie taka mała ma 1430 🤭🤭 ułożenie posladkowe.. coś wyczuwam cesarkę..
samopoczucie to u mnie tak samo jak pogoda 😂 słońce i ciepło to mamuśka uśmiechnięta i pelna życia.
Powoli kompletuje sobie wyprawkę.. ale to tak małymi krokami
————————

Odzywam się dopiero teraz bo ciężko znaleźć chwilę 😄 po tygodniu wyszłam ze szpitala stwierdzono kolkę nerkową prawostronną i zastoje ale w ciąży to podobno bardzo częste. Powiem Wam tylko że ból nie do opisania.... mierzę cukier 4 razy dziennie, insuliny nie mam samą dieta staram się żeby były dobre te cukry. Mam aplikacje wszystko się zapisuje i doktorka zdecyduje co dalej. Najgorsze mam po wstaniu rano... byłam też w tej Warszawie z tą toksoplazmoza na szczęście wszystko jest ok i nie miała żadnego wpływu na dziecko a tego bałam się najbardziej. Malutka w 26+3 ważyła kilogram więc chyba ok, czuje że jest coraz wieksza 🙂 wczoraj zamówiłam pierwsze rzeczy takie higieniczne do szpitala i dla małej żeby walizkę chociaż w części mieć spakowaną. Pytanie do mam z cukrzycą jak sobie radzicie? 😃

Hej, co tu taka cisza nastała. Czyżby każdy korzystał ile może z przyjemnej pogody. Ja dziś spacer w rzepaku i zbożu zaliczyłam ;)
Odzywam się dopiero teraz bo ciężko znaleźć chwilę 😄 po tygodniu wyszłam ze szpitala stwierdzono kolkę nerkową prawostronną i zastoje ale w ciąży to podobno bardzo częste. Powiem Wam tylko że ból nie do opisania.... mierzę cukier 4 razy dziennie, insuliny nie mam samą dieta staram się żeby były dobre te cukry. Mam aplikacje wszystko się zapisuje i doktorka zdecyduje co dalej. Najgorsze mam po wstaniu rano... byłam też w tej Warszawie z tą toksoplazmoza na szczęście wszystko jest ok i nie miała żadnego wpływu na dziecko a tego bałam się najbardziej. Malutka w 26+3 ważyła kilogram więc chyba ok, czuje że jest coraz wieksza 🙂 wczoraj zamówiłam pierwsze rzeczy takie higieniczne do szpitala i dla małej żeby walizkę chociaż w części mieć spakowaną. Pytanie do mam z cukrzycą jak sobie radzicie? 😃
O popatrz czyli to kolka Cie dopadła, biedna to boli na maksa moja przyjaciółka miała to mówiła że woli rodzić niż przechodzić kolkę nerkowa. Cieszę się, że wszystko ok z toksoplazmozy. Ja mam tylko zalecenie jeść regularnie, dużo warzyw i bardziej z niskim indeksem i narazie jest w porządku. Z tym, że ja ledwo przekroczyłam normę po 2 godzinach i nawet nie kazali mi mierzyć tylko jeść regularnie. Jeżeli chodzi o wyprawkę to zostały mi rzeczy higieniczne do ogarniecia

Dziś 28+5 dni a nasza nie taka mała ma 1430 🤭🤭 ułożenie posladkowe.. coś wyczuwam cesarkę..
samopoczucie to u mnie tak samo jak pogoda 😂 słońce i ciepło to mamuśka uśmiechnięta i pelna życia.
————————
Dziecko może się nawet w 36 tygodniu obrócić 😀 u mojej koleżanki tak było.

Hej, u mnie na zmianę dni, kiedy czuję się fantastycznie i mogę wszystko, tak jakbym nie była w 7 miesiącu ciąży 😅 po nich przychodzą dni totalnego braku energii. Pogoda też u nas w kratkę, choć ten tydzień ma być cieplutki 😊
————————
Ale duża dziewczynka 😍 co lekarz mówił na ułożenie małej? Ja idę do lekarza w środę, też wtedy będziemy 28+6 ... mam nadzieję, że wszystko będzie ok, do tej pory leżała główką w dół, ale ostatnio zauważyłam, że się wypina z lewej strony brzucha i kopie mnie w pęcherz.
Nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko dobrze z tą toksoplazmozą🥰

reklama
Ja ostatnio czuje się fatalnie... Szybko się męczę, w nocy średnio śpię a rano jestem trup i najchętniej po śniadaniu poszłabym spać ale przy młodej się nie da, a ona nie śpi w dzień. Ledwo wyjdę z domu to bym wróciła na siku. Więc wyjście na plac zabaw z młodą jest ciężkie. Młody strasznie kopie.. ;/. Wydaje mi się że córka była mniej aktywna i dużo lepiej się czułam ale też nie musiałam biegać za małym dzieckiem.

Do góry