Lepiej niż w czasie świąt Praktycznie nie jadłam przez całe święta, jakoś mi tak było ciężko... I teraz planuję, że jeszcze w tym tygodniu zjem białą kiełbasę, bo w ogóle jej nie jadłam Jutro mamy kontrolną wizytę u gina... stresuję sięŚwięta, święta i po świętach jak się czujecie?
reklama
W święta najadalam się na maksa, korzystałam, że mam apetyt. Powiem Wam, że od wczoraj mam tak że jak trochę pochodzę zwlaszcza po poludniu to brzuch mam napięty, nie boli ani nie czuje nic tylko taka napięta skórę. Jak się położę i chwilkę odpocznę to brzuch robi się miękki.
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
I jak wizyta? dlaczego się stresujesz?Lepiej niż w czasie świąt Praktycznie nie jadłam przez całe święta, jakoś mi tak było ciężko... I teraz planuję, że jeszcze w tym tygodniu zjem białą kiełbasę, bo w ogóle jej nie jadłam Jutro mamy kontrolną wizytę u gina... stresuję się
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
Skurcze ja parę miesięcy temu boleśniej je odczuwałam niż teraz w 25tc mieliśmy dzisiaj jechać na echo serca ale musiałam przełożyć i mamy 21.04, ciekawi mnie czy ta plamka już zanikłaW święta najadalam się na maksa, korzystałam, że mam apetyt. Powiem Wam, że od wczoraj mam tak że jak trochę pochodzę zwlaszcza po poludniu to brzuch mam napięty, nie boli ani nie czuje nic tylko taka napięta skórę. Jak się położę i chwilkę odpocznę to brzuch robi się miękki.
Ja dziś 26 tydzień i 0 dni. Czy jakoś się oszczędzałam czy normalnie funkcjonowałaś? Wizytę mam za tydzień to dopytam gina co i jak.Skurcze ja parę miesięcy temu boleśniej je odczuwałam niż teraz w 25tc mieliśmy dzisiaj jechać na echo serca ale musiałam przełożyć i mamy 21.04, ciekawi mnie czy ta plamka już zanikła
Mama3Kinga
Zaangażowana w BB
Normalnie wszystko robiłam, bo w domu jeszcze dwie dziewczynki, także odpoczynek był rzadkoJa dziś 26 tydzień i 0 dni. Czy jakoś się oszczędzałam czy normalnie funkcjonowałaś? Wizytę mam za tydzień to dopytam gina co i jak.
Z tym brzuchem to też mam tak, że jak trochę więcej porobię to czuję, że jest taki ciężki.... normalnie go nie czuję jakoś bardzo a po takim aktywnym dniu już tak. Ale to podobno normalne Może musimy częściej odpoczywać?W święta najadalam się na maksa, korzystałam, że mam apetyt. Powiem Wam, że od wczoraj mam tak że jak trochę pochodzę zwlaszcza po poludniu to brzuch mam napięty, nie boli ani nie czuje nic tylko taka napięta skórę. Jak się położę i chwilkę odpocznę to brzuch robi się miękki.
I jak wizyta? dlaczego się stresujesz?
No właśnie stresowałam się przez dwie plamki w serduszku ... Na wizycie w 16tc były torbielki w główce i plamka w serduszku. Wynik nifty ok. W 20tc na połówkowych badaniach nie było już torbiele w główce, ale w serduszku pokazała się druga plamka. Dziś w 24tc na usg lekarz nie widział już żadnej z tych plamek w sercu... Na echo pójdziemy, bo na termin czekamy od miesiąca, choć lekarz prowadzący mówi, że według niego struktura i praca serduszka jest w porządku a plamek on już nie widzi (a ma dobry sprzęt i umiejętności, bo wszystkie prenatalne robimy u niego). Przez to właśnie się tak stresowałam... Od początku ciąży jakieś problemy, najpierw miałam krwiaka, brałam duphaston, potem te torbielki i kropki w sercu. Dziś pierwszy raz usłyszałam, że moja córka ma dobre warunki do rozwoju i wzrostu Szyjka mi sie trochę skróciła, bo ma 37mm a miała 46mm, ale też ostatnio się nie oszczędzałam... Zdjęcia nie mamy, bo Natka zasłoniła się rączkami i zasnęła 5 min lekarz probowal ją obudzić stukając w brzuch, ale jedyne co zrobiła to odwróciła się plecami i odpuściliśmy także Dziś 720g i 50 centylimieliśmy dzisiaj jechać na echo serca ale musiałam przełożyć i mamy 21.04, ciekawi mnie czy ta plamka już zanikła
@Mama3Kinga Mam nadzieję, że u Was ta kropeczka w serduszku też zniknie
reklama
Dzięki za odpowiedź,ja właśnie tez nie mogę cały czas odpoczywać nie makto zamnie wszystkiego robićNormalnie wszystko robiłam, bo w domu jeszcze dwie dziewczynki, także odpoczynek był rzadko