reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
U mnie chyba znowu nie wyjdzie ... marnie to widzę. Byłam na usg - lekarka wolała ordynatora bo dalej widoczność u mnie nijaka niby puls delikatny był- widziałam - ale coś jakby za wolno - lekarz nie znając mnie i przypadku stwierdził 6/7 tyg ale wg OM już powinnam być dalej .. No nic czekam na betę i zobaczę co ze mną dalej...
Musi być dobrze…!!
Może idź jeszcze do innego lekarza na jakaś konsultacje?
U syna dopiero w 8 tyg usłyszałam puls…
Straszyli a okazało się ze wszystko było ok…
O której masz mieć wyniki bety?

@BalbinaKwiat eeee nie, ani razu przy żadnym z lekarzy, pierwsze w ogóle słyszę o zestawieniu B12 z rwą.
Zbadalabym sobie. Mi problemy z kręgosłupem odnawiały się co jakiś czas i dużo czasu zabrało mi dojście do tego, że mam niski poziom tej witaminy. Odkąd podwyższyłam jest lepiej. Poczytaj sobie o objawach niedoboru tej witaminy, ona może dawać objawy neurologiczne związane z nerwami w obrębie dolnego odcinka kręgosłupa. Może u Ciebie jest faktycznie przyczyna typowej rwy, czyli przesunięcie, zwyrodnienie, ucisk itp. Warto dla własnej wiedzy wydać 40 zł, czasami oszczędzi to brania p/bólowych, sterydów i innych specyfików. U mnie po tej witaminie dodatkowo osłabiły sie bóle menstruacyjne.

U mnie chyba znowu nie wyjdzie ... marnie to widzę. Byłam na usg - lekarka wolała ordynatora bo dalej widoczność u mnie nijaka niby puls delikatny był- widziałam - ale coś jakby za wolno - lekarz nie znając mnie i przypadku stwierdził 6/7 tyg ale wg OM już powinnam być dalej .. No nic czekam na betę i zobaczę co ze mną dalej...
Może warto iść do innego lekarza z lepszym sprzętem?

13 lat temu na forum tez zrobiłyśmy zamknięta grupe, poznaliśmy się bliżej a jak dzieci miały pół roku to spotkaliśmy się w srodku Polski całymi rodzinami:)
Z wieloma dziewczynami mam kontakt do tej pory:)
I nasze dzieci tez się znają:)
Poza tym po czasie na zamkniętej rozmawiałyśmy nie tylko o ciąży ale tez o problemach rodzinnych itp…
Dlatego napisalam, ze nigdy nie bylam na zamknietym watku i byc moze zmienie zdanie. Poki co nie wiem czego sie spodziewac. Ba! Ja nawet nigdy nie udzielalam sie na zadnym forum :)

A ja mam mieszane uczucia co do tej grupy zamkniętej. Większość z Was pisze, że nie chce się uzewnętrzniąć przed obcymi itp. I tak się wtedy zastanawiam, co Wy chcecie na tej zamkniętej opisywać albo jakie tajemne życie prowadzicie 😃 Bez obrazy, ale raczej zawsze będziemy dla siebie mimo wszystko obce. I ja tam np. nie odczuwam potrzeby pisania o swoich bąkach, seksie, kupie, wydzielinach itd. I uprzedzam zarzut, że to ludzkie - nie brzydzą mnie takie rzeczy, mogę o nich rozmawiać, ale to raczej z przyjaciółką, a nie na forum. Co mogłam, albo miałam jakiś objaw to odpisywałam. Sama też o cos pytam i uzyskuje odpowiedz. Ale raczej to sa posty zwiazane wlasnie z ciaza. Tak samo jest pierdyliard postów o Waszych dzieciach. Ja wiem, że dla Was są oczkiem w głowie, ale ja raczej wchodzę na forum żeby zobaczyć jak się rozwijają nasze ciąże, jakie mamy odczucia, rozwiać swoje wątpliwości, co się da to porównać, upewnić się, podpytać o objawy czy ich brak. Wiecie o co mi chodzi. Ale ja też po prostu taki mam charakter. W pracy nie opowiadam o sobie mimo że znamy się tam x lat, ja zresztą też nie wnikam w ich życie. Prywatnie średnio też lubię schadzki np. ze znajomymi męża i sztucznie wymyślać tematy. Po prostu ja tych ludzi nie znam na tyle, żeby się ze wszystkiego zwierzać. Mam dwie przyjaciólki i to mi wystarcza. Może nie rozumiem idei forum, ale też nigdy na żadnym się nie udzielałam. Tyle.
Na tym otwartym nawet nie wiemy imion 🤣 z tym że będziemy obce się nie zgodzę. 6 lat temu w ciąży z córką byłam na takim forum, potem zrobiłyśmy zamknięte tyle że na fb i były spotkania, kartki na święta, zdj regularnie dodajemy. Cały czas mamy bliski kontakt. I uważam je za bardzo dobre koleżanki. Wiadomo z czasem część się wykruszyła to poprostu usunięto i tyle. A wiemy o sobie chyba wszystko. I wg mnie idea takiego forum to nie tylko temat ciąży.

Ja biorę i boli mnie głowa, czuję się dziwnie. Poza tym mam byc w szpitalu do weekendu. Cieszę się że nie ma już krwawień, plamienia i z dzidzia już ok. Aczkolwiek chciałabym poleżeć w domu a tu do weekendu ehh. Lekarz nie tak prędko mnie wypuści. Powiedział że wyszłam i zaraz wróciłam tutaj. W domu maluch 1,5 roczku z babcią:( bliżej wieczora z tatą już ale jednak się chce do dziecka... W tamtym tyg we wtorek 7.12 przyszłam do szpitala ze skierowaniem na obserwację ciśnienia, lekarzowi się nie podobało i mnie wysłał. 3 dni. Oczywiście nic nie znaleźli, nie ma nadciśnienia,l. Jest stres, a raczej już nie ma, hamuję się jak mogę aby nie denerwować, niestety nie jest to takie proste. W piątek wyszłam przed południem a wieczorem plamienia i krawienie, sobota plamienia, niedziela coś w domu zrobiłam, przeszliśmy się spacerem na cmentarz wróciliśmy i ooo znów krwawienie. Przyjechałam na izbę i kazali zostać. Dobrze że chociaż dwa dni w domu byłam, zobaczyłam męża i synka. Leze i czytam, czas mi szybciej mija tutaj...
jak każą to leż moja droga i odpoczywaj, do dziecka zawze wrócisz :) a ciążą teraz jest najważniejsza :)

Był jakis czas temat detektorow tętna płodu, ale nie kojarzę czy pisałsyście czy któraś miała taki co wykrywa od 11 tygodnia? Widziałam w necie, że są takie, ale czy w praktyce działają?
Kurczę ja nie jestem przekonana, moja kuzynka korzystała z tego detektora i co chwile do szpitala jeździła bo nie słyszała tętna a po prostu ciężko było jej złapać bo dzidziuś był tak odwrócony nie wiem czy nie dołożyło by mi to stresu 😂 a jestem panikara

@AnnMar88 spałam dziś z poduszkami między nogami i na boku żeby się przestawić. Łatwe to to nie będzie. Ja zasnęłam dopiero po paru godzinach gdy te poduszki w końcu wyrzuciłam i położyłam się tradycyjnie na brzuchu 🤦‍♀️
A pytałam się wczoraj ginekologa, że spokojnie można spać na brzuchu tak długo jak mi wygodnie!
Także ja z ulgą wczorajszą noc przespałam na brzuchu 😂
Chociaż poduszkę między nogi na boku też daje, mam wrażenie że wtedy mniej mnie brzuch boli, że ta pozycja odciąża trochę.
Kurde ja to mam bóle jak zasypiam i jak się budzę.....
Teraz z czasem trochę lżejsze, ale czy tak już będzie do końca ciąży? Ech...

reklama
Do góry