jazz_joanna
Fanka BB :)
DziękiJak masz możliwość zadzwonić do swojego giną to dzwon wystawi Ci e-receptę, bi jest do zbicia…
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
DziękiJak masz możliwość zadzwonić do swojego giną to dzwon wystawi Ci e-receptę, bi jest do zbicia…
No jak się czasami trafi na taką osobę to dzień spieprzonySiedzę właśnie w przychodni i czekam na wizytę, niestety jest obsuwa i mam z godzine czekania na oko. Jakas nerwowa dzisiaj jestem chyba bo zaraz cos jednej konicie powiem, siedzimy w 5, a jedna napierd….. przez telefon, nosz cholera, nie mam ochoty wysluchiwac historii z jej zycia. Trajkocze jak najęta, czuję się jak w „dzień świra” co te laski w pociagu tak trajkotały…. Ehhh
A jakie w takim razie powinno być to FT4?Tsh w ciąży powinno być w okolicy 1 / 1,5 . Co prawda, ważniejszym parametrem dla dziecka jest ft4. Najlepiej umówić chociaż teleporadę z endokrynologiem / ginekologiem.
O to są dobre informację, 5% napawa mnie optymizmemJa z kolei dużo czytam, ale w ogóle mnie to nie stresuje. Może dlatego, ze tez dużo pracuje i jakoś nie myśle o tym za dużo.
Dzisiaj wyczytałam na przykład, ze w 9 tygodniu ryzyko poronień spada do 5%, jestem 8+3 i trooooszke mnie to ucieszyło.
A na forum tez się sporo rzeczy dowiedziałam!
Ja miałam prenatalne jakoś w tym czasie i była dziewczynka na 90%A powiedzcie czy już na badaniu prenatalnym mogą powiedzieć czy będzie chłopiec czy dziewczynka? Moje wypada w 12tyg+2
Optymalnie jest 1,5 w pierwszym trymestrze. Zadzwoń do swojego lekarza I skonsultuj, popros o receptę na zbicie i jużNie, nigdy nie miałam problemów z tarczycą a badałam kilka razy przed ciążą ze względu na to że moja mama ma wyciętą tarczycę więc robiłam to profilaktycznie. Ale już się naczytałam że można mieć najwięcej 2,5 i się zestresowałam.