reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Udało mi się dostać na jutro do ginekologa🤗
Niewiem czy tylko ja mam taki problem, a może któraś miała w innej ciąży i mi podpowie, otóż od wizyty 2 grudnia (u innego gina) zauważylam prawie codziennie śluz (nie nazwałabym tego plamieniem, bo pojawia się raczej jednorazowo popołudniu) w kolorze beżowym/jasno brązowym. Nie ma tam krwi, ani brzuch mnie nie boli przy tym. Zastanawiam się co to może być 🤔
Tez miałam 2 lub 3 razy taki ale w aplikatorze od luteiny i raz na papierze. Wystraszyłam się od razu do leżenia i póki co więcej się nie powtórzyło ale teraz ciagle sprawdzam papier jak jestem w toalecie. Zapytam gina ale dopiero za tydzień mam wizytę

reklama
Kąpiel w wannie z ciepłą (nie wrzącą) wodą w 11 tygodniu. Za czy przeciw?
Wszystko zależy ile ta ciepła woda ma stopni, w internecie znalazłam informację, że powyżej 37 stopni Celsjusza temperatura ciała kobiety wzrasta i może być to niebezpieczne dla płodu. Ogólnie gorące kąpiele nie są zalecane przez okres całej ciąży. Ja uwielbiam wylegiwać się w gorącej wannie, ale teraz zmieniłam taktykę i najpierw nagrzewam mocno łazienkę i kąpię się w letniej wodzie lub biorę prysznic.

Nie dawało mi spokoju to, ze dziś jestem 8+4, wizytę mam 22go grudnia i wtedy będę 10+3, a lekarz nic o prenatalnych nie wspomniał. Ponadto 22go mnie Pani w recepcji zapisała na konsultacje bez usg.

Zadzwoniłam powiedziałam żeby mi zmieniła 22go na usg i pogadałam z nia trochę. Zapisała mnie 5 stycznia na prenatalne i wtedy będę mogła Pappa ewentualnie zrobić, a 22go omowie to z lekarzem. Dobrze, ze zadzwoniłam bo terminów już nie było.
We wtorek jak wyszłam od lekarza to tez mega się zdziwiłam ze nie wspomniał o prenatalanych. A zaczęłam 7 tydzień. Ale jestem umówiona z nim za 3 tygodnie i mam nadzieje ze wtedy się z nim ugadam. Moj ginekolog ogólnie specjalizuje się w prenatalnych i nie wiem czy on poprostu tego nie zrobi na zwykłej wizycie…

Z tego co pamiętam min 15 (ma być bliżej połowy /górnej granicy normy)
Kurczę to chyba zależy też od norm danego laboratorium, ale moje FT4 jest takie:
Screenshot_20211209_185407.jpg

Cześć 8-)
Ja też dzisiaj mam gorszy dzień, ale ogólnie to od początku ciąży mam takie dni łóżkowe, że czasem muszę leżeć pół dnia, a czasem cały, bo tak źle się czuję.
Też mam dziś silny ból w podbrzuszu, ale czytałam że to może być nacisk na narządy, wszystkie się przesuwa, macica powiększa itd. że o ile ból / skurcze nie są regularne to wszystko w normie.
Trochę mnie to uspokaja, ale i tak każde bóle mnie trochę niepokoją :-) też tak macie?
U mnie też na szczęście nie jest to ciągły ból i po odpoczynku przechodzi. Widocznie taki urok ciąży, potrzebujemy więcej odpoczynku. Nasze ciało przechodzi teraz wiele zmian, a my powinnyśmy się tym cieszyć i się nie zamartwiać. Już niedługo będziemy tulić nasze skarby 🤗

reklama
Do góry