reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Laski, odebrałam wyniki badan. Moje TSH wyglada następująco : 3,890 w przedziale 0,27-4,2.
Zaznaczam, ze przed ciąża nie miałam problemu z tarczyca. Wizyta u gina 22ego i pytanie czy czekać czy jest konieczna wizyta u endokrynologa?? Któraś z Was ma podobną sytuacje??

reklama
A powiedzcie czy już na badaniu prenatalnym mogą powiedzieć czy będzie chłopiec czy dziewczynka? Moje wypada w 12tyg+2
To zależy od ustawienia. Jednej kuzynce było widać, drugiej nie. I na tych prenatalnych też jej mówili że to zależy od ustawienia się dziecka.
Jak wypnie się tyłkiem i nogi skrzyżuje to wstydzioch nic nie pokaże, ale jak dziecinka ustawi się jak model do zdjęć no to się zobaczy.

Ja się dowiedzialam na prenatalnych :)
To zależy od ustawienia. Jednej kuzynce było widać, drugiej nie. I na tych prenatalnych też jej mówili że to zależy od ustawienia się dziecka.
Jak wypnie się tyłkiem i nogi skrzyżuje to wstydzioch nic nie pokaże, ale jak dziecinka ustawi się jak model do zdjęć no to się zobaczy.
O to jest nadzieja!!! :-) czekam z niecierpliwością, może akurat się uda :-)

Laski, odebrałam wyniki badan. Moje TSH wyglada następująco : 3,890 w przedziale 0,27-4,2.
Zaznaczam, ze przed ciąża nie miałam problemu z tarczyca. Wizyta u gina 22ego i pytanie czy czekać czy jest konieczna wizyta u endokrynologa?? Któraś z Was ma podobną sytuacje??
Tsh jest zdecydowanie do zbicia. Weź skierowanie nawet od internisty, a szukając na nfz powiedz że jesteś w ciąży i musisz się pilnie dostać. Ja takim sposobem dostałam termin w dosłownie kilka dni 🙂 właśnie jestem u lekarza. To już 2 wizyta u endo 😉

Ja mam podobną sytuację. W poniedziałek robiłam badania, tsh wyszło mi 3,454. We wtorek telefon do ginekologa i od razu dostałam euthyrox 25, mam za 4 tygodnie powtórzyć badanie.

reklama
a leczysz się czy coś ?
bo ja się nie leczę, mi wyszło 2,8 i lekarz powiedział, że jest w pożądku.
Nie, nigdy nie miałam problemów z tarczycą a badałam kilka razy przed ciążą ze względu na to że moja mama ma wyciętą tarczycę więc robiłam to profilaktycznie. Ale już się naczytałam że można mieć najwięcej 2,5 i się zestresowałam.

Do góry