reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

Chyba wyłączę całkowicie Internet w domu i może przestanę czytać te wszystkie głupoty i nie będę się w końcu denerwować... wyjdzie to z korzyścią i dla mnie i dla dziecka 😐

reklama
Chyba wyłączę całkowicie Internet w domu i może przestanę czytać te wszystkie głupoty i nie będę się w końcu denerwować... wyjdzie to z korzyścią i dla mnie i dla dziecka 😐
Z jednej strony im mniej czytamy tym jesteśmy spokojniejsze, a z drugiej strony gdyby nie to forum to ja bym na przykład nie wiedziała, że normy tsh w ciąży są inne niż zazwyczaj. Dzięki temu mogłam od razu zareagować, a nie spokojnie czekać na wizytę, żeby potem jeszcze bardziej się stresować.

Laski, odebrałam wyniki badan. Moje TSH wyglada następująco : 3,890 w przedziale 0,27-4,2.
Zaznaczam, ze przed ciąża nie miałam problemu z tarczyca. Wizyta u gina 22ego i pytanie czy czekać czy jest konieczna wizyta u endokrynologa?? Któraś z Was ma podobną sytuacje??
Jak masz możliwość zadzwonić do swojego giną to dzwon wystawi Ci e-receptę, bi jest do zbicia…

Siedzę właśnie w przychodni i czekam na wizytę, niestety jest obsuwa i mam z godzine czekania na oko. Jakas nerwowa dzisiaj jestem chyba bo zaraz cos jednej konicie powiem, siedzimy w 5, a jedna napierd….. przez telefon, nosz cholera, nie mam ochoty wysluchiwac historii z jej zycia. Trajkocze jak najęta, czuję się jak w „dzień świra” co te laski w pociagu tak trajkotały…. Ehhh

Laski, odebrałam wyniki badan. Moje TSH wyglada następująco : 3,890 w przedziale 0,27-4,2.
Zaznaczam, ze przed ciąża nie miałam problemu z tarczyca. Wizyta u gina 22ego i pytanie czy czekać czy jest konieczna wizyta u endokrynologa?? Któraś z Was ma podobną sytuacje??
Ja wczoraj dostałam wyniki tsh i miałam wizytę u ginekologa ale i tak kazała mi się od razu z endokrynologiem umowic. Wiec myśle ze musisz ogarnąć endokrynologa a ginekolog swoją droga.

A powiedzcie czy już na badaniu prenatalnym mogą powiedzieć czy będzie chłopiec czy dziewczynka? Moje wypada w 12tyg+2
Słyszałam że czasem mówią ale raczej jak chłopiec, ale wg nie to za wczesnie. Szwagierce powiedzieli że córka w 13 tyg a okazało się że chłopiec. Ja z córkami wiedziałam w 18 tyg i 16 tyg

Ja z kolei dużo czytam, ale w ogóle mnie to nie stresuje. Może dlatego, ze tez dużo pracuje i jakoś nie myśle o tym za dużo.

Dzisiaj wyczytałam na przykład, ze w 9 tygodniu ryzyko poronień spada do 5%, jestem 8+3 i trooooszke mnie to ucieszyło.

A na forum tez się sporo rzeczy dowiedziałam!

reklama
Do góry