reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Lekarz który przepisze coś. Przypomniało mi to że mam lek do wypiciq dziś. Nie chciałam przed badaniami pić [emoji32]
Dziewczyny co na infekcje intymną? Przed ciążą brałam gynoxin i maść clotrimazolum. Teraz chyba tylko masc mi zostaje ale sama raczej nie pomoże [emoji17]

reklama
Robiłaś krzywą? Ja czekam na wyniki. Ile miałaś na czczo? Mi glukometrem przed pobraniem wyszła 90 więc ciągle mam nadzieję że poprzedni wynik był zły i diabetolog każe się pilnować ale bez rygorystycznej diety
Tak robiłam... na czczo wyszła 95... ale przed badaniem zdenerwowała mnie kobieta w rejestracji :p wiec zastanwiam się czy to przez to nie było źle... od 2 tyg mierze w domu glukometrem .. w tamtych tyg było poniżej 90 codziennie w w tym już 92 i powyżej :/

Ja na pierwszych prenatalnych nawet nie pytałam, przy jednej córce dowiedziałam się w 18 tyg a przy drugiej w 16. Ale moja przyjaciółka miała usg prenatalne w 12 tyg i już gin jej powiedział że jest pewny że chłopak. Teraz idę na nfz to mam wrażenie że mogę być gorzej traktowana, jakoś tak mam w głowie No bo teraz człowiek wszędzie prywatnie chodzi. Bo nfz same wiecie.
Ja przy córce dowiedziałam się bardzo późno ze będzie dziewczyna. Przy synu był to chyba 11 tydzień
A druga sprawa byłyście już u dentysty na wizycie kontrolnej? Przed ciąża wyleczyłam wszystkie zęby i nawet sobie wybieliłam, ale teraz już minęło 6 miesięcy od ostatniej wizyty i trzeba by było sprawdzić czy wszystko OK 😉
ja byłam w poniedziałek 😉 moja dentystka powiedziała ze bardzo dobrze ze przyszłam a tez z pół roku temu zakończyłam leczenie. Powiedziała ze jeżeli nic nie będzie mi dokuczać to mam przyjść na początku 2 trymestru a później na początku 3 😉 także można śmiało się umawiać 😉 żeby to istotna sprawa w ciazy

Tak robiłam... na czczo wyszła 95... ale przed badaniem zdenerwowała mnie kobieta w rejestracji :p wiec zastanwiam się czy to przez to nie było źle... od 2 tyg mierze w domu glukometrem .. w tamtych tyg było poniżej 90 codziennie w w tym już 92 i powyżej :/
Stres też powoduje wzrost cukru we krwi?

reklama
Dziewczyny doleciałam bezpiecznie, byłam już na wizycie u lekarza. Wszystko jest jak najbardziej w porządku. Termin się nie zmienił, jest to 6+2 tc. Wizyty będę miała co tydzień i to zawsze w czwartek. Strasznie cieszę się, że nic się nie stało podczas lotu. Zdążyłam jeszcze na zapalenie choinki w Nowym Jorku. Za dwa tygodnie jak będzie Ok to lecę do LA sprawdzić jak tam się mają sprawy z naszym domem

Do góry