reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Doświadczone dziewczyny, możecie napisać trochę czego można się spodziewać na takich badaniach prenatalnych? Jak to wygląda? Jak długo trwa? 😉

Właśnie umówiłam się na badania prenatalne, to będzie 12+3 a Wy kiedy idziecie? ☺️
U mnie 12+2, ja mam termin na 23grudnia.
Babka która mnie zapisywała, zapytała kiedy miała ostatni okres i zapytała czy gdy byłam teraz u ginekologa to czy wiek ciąży pokrywał się z usg ( no u mnie akurat się pokrywa ) i powiedziała że powinno być 11-13 tydzień, a oni zapisują tak żeby wypadał 12 tydzień .

Załączniki

• 7d43d553-0c20-4801-831e-a405adf16f0e.jpg
    7d43d553-0c20-4801-831e-a405adf16f0e.jpg
    84,6 KB · Wyświetleń: 53
Masz 10+2 z usg a ile z OM?
Nie miałam dokładnie zapisanej om. Początkowo pierwszy gin wyliczył mi 4.07. Zmieniłam gina, 2 wizyty mam już za sobą i potwierdza się, że tp będzie raczej wcześniej. Teraz przyjmuje 28.06. Przycupnelam tutaj z Wami i nie chce mi się przenosić na czerwcowe, tam i tak już mają pozamykane fora itp. Chyba mnie nie pogonicie..? 🙂

A tu badania do 10 tygodnia, które trzeba zrobic:

Załączniki

• 8a145720-9e7e-4afb-88bf-dda1a2b27a6b.jpg
    8a145720-9e7e-4afb-88bf-dda1a2b27a6b.jpg
    62,2 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Cześć dziewczyny,
Ostatnio zrobiłam sobie przerwę z forum,ale już wracam. Czuje się fatalnie,no okrooopnie. Nudności mam wieczorami a dziś nawet rano... Czuje się taka słaba,rozbita. Ehh
Czekam do poniedziałku na wizytę ( przełożyli z wtorku) będę miała prezent Mikołajkowy 😊
U mnie nikt nie wie o ciąży, jak na wizycie wszystko będzie ok,to powiem w pracy ( choć dziewczyny chyba się domyślają) Szefowa będzie wściekła znając życie,ale trudno.
Mam nadzieję,że u was dziewczyny ok.
Zaczynam nadrabiać.

Do góry