Spróbuj może ta.glukoze (ważne aby był schłodzona) [emoji6]
Zobacz załącznik 1341823
Na czym w ogóle polega to badanie z glukozą na czczo ? Trzeba mieć swoją ?
Jezu mi to już się płakać chce bo nic mi nie smakuje, żadna herbata, kawa, soki, woda. Chcę mi się pić a pomyślę i już mi niedobrze. Napiszcie o pijecie i sprawdza się przy wymiotach i mdłości ach. Ostatnio ktoś mi pisał woda lekko gazowana, niby trochę ok ale jak na cały dzień to już źle
Ja tam akurat nie mam problemów z ciążowymi wymiotnikami ale na początku 6t przez 2 dni było mi cały czas niedobrze, mdliło mnie, odbić mi się nie umiało ( z ręką na sercu maks 2 razy troszeczkę wymiotywałam, prawie tyle co nic więc nawet nie wiem czy to liczyć ) ... i wypiłam na eks całą szklankę takiej coca-coli z tej małej szklanej butelki ...
Mnie akurat po tym jak ręką odjął przeszły jakiekolwiek nudności i zamulenia.
W zeszłym tygodniu może i mnie nie muliło, ale mam codziennie od późnego popołudnia straszne wzdęcia. I jakoś tak nie chciało mi przejść, gniotło mnie w brzuchu... to mąż kupił mi piwo bezalkoholowe (0,0%). Parę pożądnych beknięć i od razu lepiej na wątpiach.
Z tym, że każdy organizm jest inny ...
Niektóre koleżanki rozpisują się o herbatkach, a ja nic ciepłego nie wypiję. Kawa odpadła bo mi niesmakuje totalnie, herbata też ... tak jakoś zrobię dwa łyki to więcej nie wypiję, mam wrażenie ze ona mi w ustach rośnie.
Ja pamiętam za nastolatki jak jelitówka była i mi przejść nie chciało ... tydzień, nad szpitalem się już zastanawiali. I taki starszy lekarz tylko na mnie popatrzył i do mojej mamy : przestańcie to dziecko tak katować i dajcie jej coca-coli i słone paluszki... do dzisiaj nie wiem czy to organizm sam w końcu zwalczył tę jelitówkę czy to faktycznie na cola wszystko wyżarła.