reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Update objawów: piersi bolą już coraz mniej za to coraz częściej latam do toalety i mam strasznie suche ręce (o ile to może być objaw ciążowy) 😅 a jak u Was?
właśnie miałam sie pytać i o piersi, bo mnie tez z dnia na dzien mniej bola. Jak je dotkne to czuję, ze pobolewaja, ale juz nie tak mocno. Do toalety tez częściej latam i coraz częściej jestem zmeczona

My nie współżyjemy. W ciąży z synem lekarz mówił, aby się powstrzymać, a jak już dostaliśmy zielone światło, to nie miałam kompletnie ochoty z dużym brzuchem [emoji85][emoji86]
Dziewczyny podobno na tym etapie beta zwalnia ? 22.11 beta 11822 a 24 22034 przyrost niby w normie bo 80% ale wcześniej był 116% zwykle. I jeszcze jedno pytanie jak z przytulankami wstrzymujecie się? Wczoraj z mężem nie wytrzymaliśmy, później wieczorem oczywiście kłucie jajnika tego drugiego co się nie odzywał i całą noc nie spałam z nerwów [emoji2356]

pkt1. Jaka płeć ? Ja bym chciała synka, mąż cały czas o dziecku mówi jak do dziewczynki. Mówi że chłopcy to sami rozbójnicy, pyskują, biją się, a dziewczynki są grzeczne, śliczne, urocze... Nie na darmo mówi się : synuś mamusi i córeczka tatusia.

pkt2. Seks. Ja mam straszne parcie na szkło tym bardziej po niektórych snach 😳😈🤩 ale w moim przypadku lekarz radzi z powstrzymaniem się do II trymestru.

pkt3. Tak, ręce i nogi to mam strasznie suche, już nie wiem czym się smarować , mam kremy Avon, Ziaja, Nivea, z apteki... pozostaje mi tylko co chwilę smarować się od nowa bo jak za bardzo mam suche to zaczynają swędzieć, a już raz miałam na rękach atopowe zapalenie skóry.

pkt4. Powodzenia w dzisiejszych wizytach 😊😊😊

My nie współżyjemy. W ciąży z synem lekarz mówił, aby się powstrzymać, a jak już dostaliśmy zielone światło, to nie miałam kompletnie ochoty z dużym brzuchem [emoji85][emoji86]
My też jeszcze nie uprawialiśmy seksu odkąd dowiedziałam się o ciąży, trochę się cykamy, że możemy zaszkodzić, ale oczywiście będę pytać na wizycie, jeśli wszystko będzie dobrze z dzieckiem i dostaniemy zielone światło to będziemy działać 😉

@Gabi1988 u mnie w 6tygodniu w pracy wystąpiło silne krwawienie i wyglądowałam na SORze. Przez ostatnie 2tygodnie leżałam i automatycznie L4 ciążowe. Na szczęście plamienia ustąpiły po ponad tygodniu i już jest wszystko w pożądku ( we wtorek była wizyta i ❤), mogę chodzić, spacerować, działać sobie w domu ale na wszelki wypadek mamy na razie zrezygnować z seksu. Lekarz woli chuchać na zimne.

reklama
Dziewczyny, ja tak tylko dodam od siebie dzisiaj po Waszych postach, że tak sie martwiłam, beczałam że jednak sie nie uda i Ziomuś przestal sie rozwijac, bo a to cycki bola mniej, a to mdli mniej, a to mialam ochote na mieso a teraz nie mam, a to skora sucha na dloniach ze az szczypie. Ciagle jakies odchyly od dotychczasowego samopoczucia i wygladu spedzalam na niepowodzenie a dzisiaj widze, ze kazda z nas ma przynajmniej jedno z powyzszych. Mam tylko nadzieje, ze tym czarnowidztwem nie zaszkodzilam Ziomkowi i jesli ma charakter po mnie to stwierdzil: „No ja Ci matka pokaze” i rosnie zdrow jak ryba.

Do góry