A na jakiej podstawie oni oceniaja takie ryzyko?ja już po. Mały zasłaniał rączkami buzię i w ogóle leniwy był w porównaniu do USG z 12tyg, a specjalnie zapłaciłam za nagrywanie badania, bo takie fikołki wtedy kręcił, że chciałam się wszystkim pochwalić
On zdrowy, ale mi wyszło ryzyko nadciśnienia w końcówce ciąży.
reklama
lisio
Aktywna w BB
szczerze to nie mam pojęcia... może wiąże się to ze słabym przepływem z jednej z tętnic? Bo na USG tylko to mi wyszło poza granicami normy... ciśnienie całą ciąże też mam ok...A na jakiej podstawie oni oceniaja takie ryzyko?
A dzień kobiet dokładnie, także czekanie się ciągnieA kiedy wybieracie się na USG połówkowe? Ja mam w czwartek
Hej dziewczyny! Nie mogę usiedzieć na miejscu :/ dzisiaj mam wizytę u lekarza i jakiś niepokój mnie ogarnął od paru dni a dzisiaj w szczególności :/ Wiadomo, wizyta to stres ale dzisiaj jakoś bardziej to przeżywam. Wy tez się tak stresujcie?
Tez tak mam, a najbliższa wizyta dopiero 8 marca i połówkowe 10. W ogole jeszcze mam zawsze na wizycie ciśnienie za wysokie ale to raczej ze stresu, w domu mierze i mam dobre :-)Hej dziewczyny! Nie mogę usiedzieć na miejscu :/ dzisiaj mam wizytę u lekarza i jakiś niepokój mnie ogarnął od paru dni a dzisiaj w szczególności :/ Wiadomo, wizyta to stres ale dzisiaj jakoś bardziej to przeżywam. Wy tez się tak stresujcie?
Czyli nie jestem osamotniona w moim mętliku Ja się śmieje sama do siebie: skoro teraz tak się stresuję to do połówkowych trzeba będzie mnie uśpićTez tak mam, a najbliższa wizyta dopiero 8 marca i połówkowe 10. W ogole jeszcze mam zawsze na wizycie ciśnienie za wysokie ale to raczej ze stresu, w domu mierze i mam dobre :-)
Ogólnie jestem rozsądna, silnie stąpająca osoba ale kiedy w grę wchodzą kwestie medyczne nie umiem powstrzymać głupich myśli
P.S. W obecnej sytuacji zawsze możemy zwalić winę na hormony
No ja jestem w sumie po dwoch poronieniach na bardzo wczesnym etapie. W tej ciazy krwiak i pobyt w szpitalu i chyba dlatego tak panikuje. Zaczal mi troche twardniec brzuch od razu panika, lekarz stwierdzil ze to normalne i nic sie zlego nie dzieje. Teraz sobie powtarzam ze wszystko jest ok najgorszy okres juz minal, teraz tylko zeby mala byla zdrowa i nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba :-)Czyli nie jestem osamotniona w moim mętliku Ja się śmieje sama do siebie: skoro teraz tak się stresuję to do połówkowych trzeba będzie mnie uśpić
Ogólnie jestem rozsądna, silnie stąpająca osoba ale kiedy w grę wchodzą kwestie medyczne nie umiem powstrzymać głupich myśli
P.S. W obecnej sytuacji zawsze możemy zwalić winę na hormony
Doskonale Ciebie rozumiem!!! Ja poroniłam w tamtym roku (6tc), przy okazji wyszło ze mam początki niedoczynnosci tarczycy. Tez na początku ciąży miałam krwiaka, na szczęście się wchłoną i obyło się bez krwawienia.No ja jestem w sumie po dwoch poronieniach na bardzo wczesnym etapie. W tej ciazy krwiak i pobyt w szpitalu i chyba dlatego tak panikuje. Zaczal mi troche twardniec brzuch od razu panika, lekarz stwierdzil ze to normalne i nic sie zlego nie dzieje. Teraz sobie powtarzam ze wszystko jest ok najgorszy okres juz minal, teraz tylko zeby mala byla zdrowa i nic mi wiecej do szczęścia nie potrzeba :-)
Jestem tak zaniepokojona o to czy jest wszystko ok, ze podczas usg na początku nie potrafię popatrzeć na monitor bo taka mam traumę :/
Teraz jestem w 18tc i modlę się o dobre wyniki badań i zdrowie córeczki
Trzymam za Was kciuki
reklama
Jest nas więcej po trudnych doświadczeniach, ja też utraciłam w zeszłym roku w 8 tc a teraz każda wizyta u mnie to mega stres czy aby na pewno wszystko jest ok dobrze że połowa już za mną i coraz bliżej porodu jestemDoskonale Ciebie rozumiem!!! Ja poroniłam w tamtym roku (6tc), przy okazji wyszło ze mam początki niedoczynnosci tarczycy. Tez na początku ciąży miałam krwiaka, na szczęście się wchłoną i obyło się bez krwawienia.
Jestem tak zaniepokojona o to czy jest wszystko ok, ze podczas usg na początku nie potrafię popatrzeć na monitor bo taka mam traumę :/
Teraz jestem w 18tc i modlę się o dobre wyniki badań i zdrowie córeczki
Trzymam za Was kciuki