reklama
Madzia86G
Fanka BB :)
Jak masz z przodu to łożysko działa jak poduszka amortyzująca więc tu ... cierpliwościDziewczyny, w którym tygodniu poczulyscie pierwsze ruchy dzidzi ? Ja jestem w 19 t 4 d i jeszcze nic nie czuje, co prawda mam łożysko z przodu ale zaczynam się trochę stresować
No niby tak ale nie mogę się już doczekaćJak masz z przodu to łożysko działa jak poduszka amortyzująca więc tu ... cierpliwości
angeliskax
Moderator
Oj to prawda z tym łożyskiem, ja zaczęłam 24 tc. a dopiero teraz czuje wyraźniejsze ruchy od trzech dni. Tez mam lozysko w przodu.No niby tak ale nie mogę się już doczekać
olka11135
Fanka BB :)
To też dużo zależy od dziecka. Ja w każdej ciąży mam łożysko na przedniej ścianie i w sumie w dwóch, które udało mi się utrzymać byłam też otyła/miałam nadwagę. Więc w obu mówiono mi, że ruchy mogę poczuć późno. Nie wiem kiedy poczułam pierwsze ruchy z synem, chyba jakoś w okolicach 30tc, naprawdę bardzo późno. Nigdy by mi się tego nie udało nakręcić tak jak to czasem robią mamy, nigdy też mój mąż nie poczuł tego ruchu przez mój brzuch. Dodatkowo te ruchy były tak rzadkie, a niby ma ich być 10 dziennie więc mnie to strasznie stresowało - bo jednak wszyscy się "chwalą" tymi ruchami. Z plusów - dziecko po urodzeniu nadal mało się ruszało bo wolało spać
W drugiej ciąży w ogóle nie oczekiwałam tych ruchów, wiedziałam że akcja się powtórzy. A tu szok bo poczułam je gdzie w okolicach 14tc, od 17tc to już czułam naprawdę konkretnie. Dodatkowo sporą część czasu moja córka leżała w poprzek więc idealnie czułam jej głowę. Były więc i filmy i wszyscy znajomi nawet mogli poczuć jak kopie no i w sumie bobas był nieśpiący
Mega mnie ciekawi jak będzie w kolejnej ciąży, w której dotrwam do II trymestru
W drugiej ciąży w ogóle nie oczekiwałam tych ruchów, wiedziałam że akcja się powtórzy. A tu szok bo poczułam je gdzie w okolicach 14tc, od 17tc to już czułam naprawdę konkretnie. Dodatkowo sporą część czasu moja córka leżała w poprzek więc idealnie czułam jej głowę. Były więc i filmy i wszyscy znajomi nawet mogli poczuć jak kopie no i w sumie bobas był nieśpiący
Mega mnie ciekawi jak będzie w kolejnej ciąży, w której dotrwam do II trymestru
To mnie uspokoiłaś trochęOj to prawda z tym łożyskiem, ja zaczęłam 24 tc. a dopiero teraz czuje wyraźniejsze ruchy od trzech dni. Tez mam lozysko w przodu.
Ja mam łożysko z tyłu wysoko i 18+2 I nie czuje nicDziewczyny, w którym tygodniu poczulyscie pierwsze ruchy dzidzi ? Ja jestem w 19 t 4 d i jeszcze nic nie czuje, co prawda mam łożysko z przodu ale zaczynam się trochę stresować
Ja mam 10 marca :-)A kiedy wybieracie się na USG połówkowe? Ja mam w czwartek
reklama
lisio
Aktywna w BB
ja już po. Mały zasłaniał rączkami buzię i w ogóle leniwy był w porównaniu do USG z 12tyg, a specjalnie zapłaciłam za nagrywanie badania, bo takie fikołki wtedy kręcił, że chciałam się wszystkim pochwalićA kiedy wybieracie się na USG połówkowe? Ja mam w czwartek
On zdrowy, ale mi wyszło ryzyko nadciśnienia w końcówce ciąży.