reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Dziewczyny jestem po.. ufff...
Zacznę od tego że serduszko biło.[emoji3590] Dziś mamy 10+0 i mamy już 30.67 mm. Tak jak u Madzi taki wiercipięta [emoji7][emoji7] szok. Łzy jak grochy mi leciały, do końca nie mogłam uwierzyć. Tak machał nóżkami i rączkami.[emoji7][emoji7]
Tak poza tym:
Mam bardzo wysoki wynik toxo i cytomegalii i muszę zrobić awidnosc.. jeżeli wynik ujemny(jak dobrze pamiętam), będziemy leczyć ale podobno nie wpływa to na płód. Czy któraś tak już miała ?
Do tego mam mierzyć cisnienie.
Następna wizyta 5.01.

Z bólem nad posladkiem najlepiej mam się udać do rodzinnego.

Na złość jak wróciłam brak prądu w domu.[emoji1751][emoji1751]
Nawet nie wiesz jak ja się cieszę 🥰😭
miałam wyrzuty sumienia że swoje lęki zwaliłam jakby na ciebie, strasznie mi głupio. Wybacz mi 🫂

Dziewczyny które wymiotują i dostały leki jest coś lepiej po nich. Ja daje sobie czas do końca tyg i dzwonie chyba do gin bo już mi się płakać chce. Tyle że wcześniej wymiotowałam rano popołudniu wieczór tylko w nocy nie a teraz rano nie zawsze za to wieczór jak by za cały dzień. Teraz to aż mojego wolałam bo mi się słabo zrobiło. Leżę przy otwartym oknie

Dziewczyny które wymiotują i dostały leki jest coś lepiej po nich. Ja daje sobie czas do końca tyg i dzwonie chyba do gin bo już mi się płakać chce. Tyle że wcześniej wymiotowałam rano popołudniu wieczór tylko w nocy nie a teraz rano nie zawsze za to wieczór jak by za cały dzień. Teraz to aż mojego wolałam bo mi się słabo zrobiło. Leżę przy otwartym oknie
Mi wymioty poranne przeszły, czasem zdarzy się w ciągu dnia od jakiego zapachu, odpycha mnie i od razu napina.
Nadmierne wymioty w ciąży są niezdrowe, skonsultuj to z lekarzem !!!

Ja dostałam torecan 2 razy dziennie, zastrzyk z nospy na wizycie, espumisan i essentiale forte i muszę przyznać, ze pomogło mi bardzo, a już miałam skierowanie do szpitala, bo nie byłam w stanie nic zjeść ani wypić wymiotowałam po 10+ razy dziennie

Ostatnia edycja:
Kochana już nie czekaj, zamęczysz się. Ja miałam już 3 dni temu myśli, żeby wymusic na gin leki, a aż tak nie wymiotowałam jak Ty. Dzwon juz najlepiej jutro rano. Mi zaczeło juz przechodzic a jestem tydzień przed Tobą, nie wyobrażam sobie dalej tak się męczyć.

Dziewczyny jedna zasada której musicie się bezwzględnie trzymac- wychodzicie z gabinetu z wizyty i pierwsze co robicie piszecie nam tutaj jak było! Nie ma kurna zakupy, sruty tuty. Wiecie jak się ciężko ogarnia pięciolatka do spania z zaciśniętymi kciukami? Nie odwalajcie takich numerów na drugi raz. Albo od razu z gabinetu mówicie „panie doktorze momencik muszę powiadomić kolezanki” albo ewentualnie po wyjściu ale nie ma ze idę po płaszcz i dopiero pisze! Od razu. Zrozumiały wszystkie? ;)
A z dobrych wiesci Karola i Magda mega się cieszę! Gratki. Mówiłam ze bedZie dobrze 😜

reklama
Dziewczyny, które robiły już badania glukozy i chorób zakaźnych!
Jak dotrwałyscie na czczo do momentu pobrania krwi?
Ja mam od razu mdłości, jeśli czegoś nie zjem po przebudzeniu. 😔🤢
I czy wchodziłyście pierwsze do gabinetu?
Ktoś Was przepuścił, jeśli brzucha nie widać?
Dziś z przyzwyczajenia ustąpiłam miejsca w autobusie i zreflektowałam się, że powinno być w sumie odwrotnie. 😁

A, i gratuluję ruchliwych bobasków, które dziś mogłyście obejrzeć na usg. ❤️

Do góry