reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

reklama
Looo u nas na domiar złego sąsiadka przybiegła i mówi ze ja zalewamy a u nas sucho kurde… to już 3 raz wctym roku, współczuje jej, ale sama aż sie boje iść kapać masakra. Pieprzone bloki 😭

Mieliśmy ten sam problem w poprzednim mieszkaniu... Nawet nie złoży ile razy zalalismy sąsiadkę na dole... Teraz na szczęście mieszkamy na parterze
Looo u nas na domiar złego sąsiadka przybiegła i mówi ze ja zalewamy a u nas sucho kurde… to już 3 raz wctym roku, współczuje jej, ale sama aż sie boje iść kapać masakra. Pieprzone bloki [emoji24]

@StKarolina moja kolezanka w 13 tygodniu dowiedziała się o obumarciu płodu i pamietam ze była bardzo zdziwiona bo miała dalej zachciewajki jakby była dalej w ciąży… nie podejrzewała nic złego.

Chyba każda z nas miewa mega wahania nastrojów i myśli czasem o najgorszym. Ja sama wczoraj miałam taki dzień. Wczoraj to myślałam ze będę musiała szukać pomocy u jakiegos psychologa bo najchętniej położyłabym się i płakał. No za nic w świecie się nie wyrabiam od początku tej ciąży… i mam wielkiego lenia… jeszcze na dokładkę moj mąż wczoraj zamiast mnie wesprzeć to tłumaczył ze jak mi się nie chce to mam to robić na sile. Super 😅

Dzisiaj mam już lepszy humor. Nawet mi się chciało i posprzątałam kuchnie. Ale od 18:30 dalej mi się nie chce nic 😀 najchętniej to leżałaby w łóżeczku.

Byłam dzisiaj na badaniach. Powiem Wam dziewczyny, ze bardzo się zdziwiłam bo myślałam ze wydam jakieś 500zl. porównałam sobie ceny tych badań w punkcie pobran w szpitalu, brusie i diagnostyce i wyszła mi mega różnica, ok 150 zł mniej w szpitalu niż w tych 2 pozostałych punktach, ale liczyłam na to ze ten cennik ze szpitala nie jest zaktualizowany i także wyjdzie coś koło 500 zł. Jednak pojechałam do szpitala, bo tam babeczki wprawione i potrafia pobrać krew, a nie jak ostatnio w brusie siedziałam 15 min i bylam już zdolna zrezygnować z tego Klocia. Powiem Wam ze zapłaciłam 329 zł 😋 oczywiście bez moczu bo zrobiłam rano siusiu i jak już zrobiłam to przypomniało mi się ze miało być w pojemnik 😂😅

Jutro odbieram wyniki, bo w szpitalu tylko odbiór osobisty… jednak po głowie chodzi mi ta glukoza i tsh. Tak się martwię ze nie wyjdzie tak jak powinno… nie chciałabym się bawić w glukometry… i jeszcze w wizyty u endokrynologa 😢

reklama
Jestem jestem ! Jeszcze zakupy musieliśmy ogarnąć.

Pfffff.... już po wizycie. Człowiek się od razu uspokaja. 😊
Krwiaka brak, kosmówka bez oznak odklejania, czysto w środku.
Serduszko bije bardzo ładnie, wg USG 11+1 ( wg apki 11+2), dzidzia od czubka głowy do pupy mierzy 4,12cm. Najbardziej zdziwiła mnie ta jego ruchliwość, taki mały wiercipiętek 🥰
Nawet pępowinę było widać.
Następna wizyta już we wtorek ( dziś była taka kontrolna po krwawieniu ).

@StKarolina luzik jest ok, to też moja wina że tak niepotrzebnie spanikowałam. U ciebie też będzie dobrze, wierzę w to 👍

Jutro poczytam wszystkie wasze wpisy. Dziś padnięta jestem.

Do góry