reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Dziewczyny jedna zasada której musicie się bezwzględnie trzymac- wychodzicie z gabinetu z wizyty i pierwsze co robicie piszecie nam tutaj jak było! Nie ma kurna zakupy, sruty tuty. Wiecie jak się ciężko ogarnia pięciolatka do spania z zaciśniętymi kciukami? Nie odwalajcie takich numerów na drugi raz. Albo od razu z gabinetu mówicie „panie doktorze momencik muszę powiadomić kolezanki” albo ewentualnie po wyjściu ale nie ma ze idę po płaszcz i dopiero pisze! Od razu. Zrozumiały wszystkie? ;)
A z dobrych wiesci Karola i Magda mega się cieszę! Gratki. Mówiłam ze bedZie dobrze 😜
Obiecuję że już nie będę 🤣🤣🤣 jeszcze opierdziel na koniec dnia dostałam 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
Dziewczyny jestem po.. ufff...
Zacznę od tego że serduszko biło.[emoji3590] Dziś mamy 10+0 i mamy już 30.67 mm. Tak jak u Madzi taki wiercipięta [emoji7][emoji7] szok. Łzy jak grochy mi leciały, do końca nie mogłam uwierzyć. Tak machał nóżkami i rączkami.[emoji7][emoji7]
Tak poza tym:
Mam bardzo wysoki wynik toxo i cytomegalii i muszę zrobić awidnosc.. jeżeli wynik ujemny(jak dobrze pamiętam), będziemy leczyć ale podobno nie wpływa to na płód. Czy któraś tak już miała ?
Do tego mam mierzyć cisnienie.
Następna wizyta 5.01.

Z bólem nad posladkiem najlepiej mam się udać do rodzinnego.

Na złość jak wróciłam brak prądu w domu.[emoji1751][emoji1751]
Nooo!!!
Ciesze się:)
Jam mam cmv reaktywne…
Awidnosc wysoka wiec zakażenie stare…
A które miałaś wysokie igg czy igm?

@truskawkowa_ tzn ja jeszcze glukozy na czczo nie robiłam. A jak idę na badania krwi to u mnie pobierają od 7:30 i w sumie jeśli jest przede mną jeszcze ktoś to maks 1 osoba więc ja jeszcze nigdy nie musiałam czekać Bóg wie ile na swoją kolej.
No rano to mnid strasznie ściska z głodu ale te badania o 7:30 to moment i ja dosłownie za 10 minut jestem w domu.
Tych na glukozę do wypicia to sobie za cholerę nie wyobrażam ...

No musisz wytrzymac nacczo. Nawet pic nie możesz. Poprostu siedzisz w poczekalni. Wchodzisz pierwsza mowisz ze masz obciążenie glukoza i jest twoja godzina i musza cię przepuścić.
Zawsze możesz poprosić panią co pobiera krew żeby cię wywołała o konkretnej godzinie. Czmeu już macie obciążenie tak wczesnie? Normalnie to jest koło 22 tc

Dziewczyny, które robiły już badania glukozy i chorób zakaźnych!
Jak dotrwałyscie na czczo do momentu pobrania krwi?
Ja mam od razu mdłości, jeśli czegoś nie zjem po przebudzeniu. 😔🤢
I czy wchodziłyście pierwsze do gabinetu?
Ktoś Was przepuścił, jeśli brzucha nie widać?
Dziś z przyzwyczajenia ustąpiłam miejsca w autobusie i zreflektowałam się, że powinno być w sumie odwrotnie. 😁

A, i gratuluję ruchliwych bobasków, które dziś mogłyście obejrzeć na usg. ❤️
Ja robiłam obciążenie już w 6 tygodniu…
PowiedzialM w rejestracji ze jestem w ciąży i mnie wzięły bez kolejki do zabiegowego…
Wtedy nie miałam jeszcze dużych mdłości…
Potem szlam i wchodziłam jak mijała godzina nie patrząc na innych

Dziewczyny, które robiły już badania glukozy i chorób zakaźnych!
Jak dotrwałyscie na czczo do momentu pobrania krwi?
Ja mam od razu mdłości, jeśli czegoś nie zjem po przebudzeniu. 😔🤢
I czy wchodziłyście pierwsze do gabinetu?
Ktoś Was przepuścił, jeśli brzucha nie widać?
Dziś z przyzwyczajenia ustąpiłam miejsca w autobusie i zreflektowałam się, że powinno być w sumie odwrotnie. 😁

A, i gratuluję ruchliwych bobasków, które dziś mogłyście obejrzeć na usg. ❤️
Też pytałam tutaj kiedyś o to wchodzenie bez kolejki, bo było mi glupio.
Ale już się z tego wyleczyłam, teraz normalnie podchodzę do osoby pierwszej do rejestracji i mówię "przepraszam, czy przepuści mnie Pan/Pani, jestem w ciąży", a w rejestracji pokazuję kartę ciąży i panie same mówią, że mam wejść bez kolejki. Oczywiście osoby czekające na pobranie informuję, że jestem w ciąży i wchodzę bez czekania.

reklama
Do góry