Tak. Najpierw mialam tsh zbyt wysokie. Ginekolog przepisal mi tabletki, i po pol miesiaca tsh spadlo do 1,93Znowu ja Czy badałyście tsh, ft3, ft4?
reklama
Tak robiłam z pierwsza beta i tsh wyszło mi 5,1 ponowilam za 2 dni i było już 2,1 endo mówiła że mogła to być wina zastrzyku.. ale i tak zwiększyła mi dawkę eurotyxu z 37,5 na 50. Zobaczymy co dalej.Znowu ja Czy badałyście tsh, ft3, ft4?
CiagleNiewyspana
Fanka BB :)
Załączniki
CiagleNiewyspana
Mnie tak pobolewa od niedzieli, a w sobotę miałam termin @…7.10 @, owulacja 23/24.10, a implantacja 1.11 (bolało, a 2 dni później test pozytywny)
Powiedzcie mi czy którąś z was boli brzuch momentami? Bo mnie np w sobotę bardzo (termin @), w niedzielę i poniedziałek było wszystko ok, a dzisiaj znowu pobolewa
Nie jest to stały ból, ale Np jak dłużej pochodzę…
Tak w tym ostatnim cyklu…Znowu ja Czy badałyście tsh, ft3, ft4?
Ale ja tez się leczę 10 lat na niedoczynnosc…
Ja pobrałam 3 raz bete i do 22 mam mieć wynik…
Nie wiem czemu się tak stresuje…:/
Ja jestem od wielu lat pod opieką endokrynologa. Leczyłam się przed ciążą, w ciąży zwiększałam dawkę bo były gorsze wyniki. Natomiast mój endokrynolog do którego mam zaufanie twierdzi, że kobieta w ciąży powinna mieć poniżej 2 (przed planowaną ciążą też i do 1,5 mi zbijał tsh). Także @CiagleNiewyspana skonsultuj to może. Wyniki nie są złe, ale warto porozmawiać z dobrym endokrynologiem.
Ja miałam zbijane do poniżej 1, z uwagi na hashimoto i dużo skoki tsh…Ja jestem od wielu lat pod opieką endokrynologa. Leczyłam się przed ciążą, w ciąży zwiększałam dawkę bo były gorsze wyniki. Natomiast mój endokrynolog do którego mam zaufanie twierdzi, że kobieta w ciąży powinna mieć poniżej 2 (przed planowaną ciążą też i do 1,5 mi zbijał tsh). Także @CiagleNiewyspana skonsultuj to może. Wyniki nie są złe, ale warto porozmawiać z dobrym endokrynologiem.
Narazie zbadałam jak już test wyszedł pozytywny i na szczescie skoku duzego nie było…
CiagleNiewyspana
Ja
Ja też dzisiaj po raz enty zbadalam bete. Taki chyba nasz losMnie tak pobolewa od niedzieli, a w sobotę miałam termin @…
Nie jest to stały ból, ale Np jak dłużej pochodzę…
Tak w tym ostatnim cyklu…
Ale ja tez się leczę 10 lat na niedoczynnosc…
Ja pobrałam 3 raz bete i do 22 mam mieć wynik…
Nie wiem czemu się tak stresuje…:/
CiagleNiewyspana
No u mnie wszyscy w rodzinie tarczycowi. Zazwyczaj moje tsh było w granicach 1,5.Ja jestem od wielu lat pod opieką endokrynologa. Leczyłam się przed ciążą, w ciąży zwiększałam dawkę bo były gorsze wyniki. Natomiast mój endokrynolog do którego mam zaufanie twierdzi, że kobieta w ciąży powinna mieć poniżej 2 (przed planowaną ciążą też i do 1,5 mi zbijał tsh). Także @CiagleNiewyspana skonsultuj to może. Wyniki nie są złe, ale warto porozmawiać z dobrym endokrynologiem.
reklama
Ja mam masakrę z tarczyca…No u mnie wszyscy w rodzinie tarczycowi. Zazwyczaj moje tsh było w granicach 1,5.
Jedna wizyta u endo np około 1
Druga za trzy miesiące 27….
I tak mi skacze od kilku lat…
Czasami dokłada ki do letroxu novothyral i wtedy się normuje…
Mam nadzieje ze jakoś mi się uda w ciąży utrzymać to na stałym poziomie…
Będę musiała często badać…