reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Tym bardziej że co chwilę slysze ze po 3 dawkach szczepionki i pod respiratorem ktoś leży. Wiec serio nie widzę sensu się szczepic. Przeszlam ta chorobę i gorzej jej napewno juz nie przejdę bo z tego co slysze mało kto dwa razy choruje a tym bardziej napewno nie przechodzi gorzej drugiego razu niż pierwszego. Jestem zdania ze w ciąży nie można antybiotyków leków przeciwbólowych itd itp. Wiele rzeczy które są z nami lata które są przebadane a szczepionka nie do końca przebadana rok na rynku i juz można?? Nie mam zamiaru eksperymentować na swoim organizmie a tym bardziej na organizmie mojego dziecka
Dokładnie tak! Fajnie, że też macie takie zdanie 🙂
Oczywiście są tu osoby za i przeciw, także myślę, że nie ma co drążyć tematu i przekonywać innych do swoich racji.
Każdy ma swój pogląd i zdanie.
Szanuję każdego opinie, najważniejsze że każdy czuje się dobrze z tym co robi i tyle!

reklama
Ja jak tydzień temu czekałam na wizytę to ładnie w sukience żeby z gola dupa nie biegac po gabinecie, a te z większymi brzuszkami w spodniach… i głupia się zastanawiałam czemu one tez nie ubierają się tak żeby gole nie latać….
A miałyście badanie na fotelu? Ja w poprzednich ciążach co wizytę. Lekarz twierdził ze trzeba kontrolować szyjkę macicy. Teraz byłam na pierwszej wizycie i samo usg miałam. Aż się zdziwiłam. Jak to u Was wyglada?
Jak narazie na każdej wizycie zagląda mi też a potem usg.

Sory, że tak walnę pytanie prosto z mostu ... ale czy wy też macie codziennie wzmożone gazy ? 🤦‍♀️🤭
Boże jedyny przychodzi wieczór i nagle zaczyna się faza jakbym zjadła fasolkę albo kapuśniak z kminkiem, niezależnie od tego co w danym dniu zjem , a bywa że tak jak np dzisiaj nie jem słodyczy bo mnie dziś nie ciągnie, piję wodę, na obiad rybka z marchewką w parowarze i ryż i nagle przychodzi wieczór i przez kilka godzin będę... ... dobrze że bezwonne 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
Jeju dziewczyno ja też prawie codziennie mam wzdęcia i gazy. Obojętnie co zjem czy to coś lekkiego czy ciężkiego. Codziennie piję zioła typu melisa, mięta, rumianek i nic nie pomaga. Czytałam że z powodu wysokiego poziomu progesteronu jelita spowalniają swoją pracę.

Mam pytanie do dziewczyn tylko niezaszczepionych. Czy Wasi lekarze naciskaja? Czy podejmowali ten temat? Ja do mojej chodzilam prywatnie teraz na nfz i dzis zapytala czy sie szczepilam powiedzialam ze nie ze jestem ozdrowiencem. Powiedziala ze musze ( musze? A to nie moja dobrowolna decyzja? ) zeby zrobic na kolejna wizyte 12go stycznia przeciwciala i ze porozmawiamy. Ja nie chce sie szczepic tymbardziej w ciazy...nie ufam... jak u Was jest?
Lekarz w ogóle tego tematu nie podejmował.

Ja jak tydzień temu czekałam na wizytę to ładnie w sukience żeby z gola dupa nie biegac po gabinecie, a te z większymi brzuszkami w spodniach… i głupia się zastanawiałam czemu one tez nie ubierają się tak żeby gole nie latać….
A miałyście badanie na fotelu? Ja w poprzednich ciążach co wizytę. Lekarz twierdził ze trzeba kontrolować szyjkę macicy. Teraz byłam na pierwszej wizycie i samo usg miałam. Aż się zdziwiłam. Jak to u Was wyglada?
Też się nad tym zastanawiałam, bo poprzedni ginekolog najpierw sprawdzał na fotelu a potem usg. Teraz mam tylko usg, ale lekarka mówi, że przez dopochwowe widzi stan szyjki. Więc mi to pasuje ;)

A odnosząc się do gołej dupy - w tym gabinecie mają jednorazowe spódniczki. Matko, jaki to jest komfort nie musieć zastanawiać się, co ubrać i czy nie będzie wiochy ;p

Jak zdecydujesz się Madziu na zakup to daj znać jak się śpi. Sama się nad podobną zastanawiam, bo ja umiem spać tylko na boku.
Na razie będę testować jedną opcję ze zwykłą poduszką między nogami i zobaczę czy to mi wystarczy. Jeśli po pewnym czasie zobaczę że poduszka to o wiele za mało to wtedy będzie opcja z tą większą ciążową .
Na pewno dam znać jak mi idzie 😅

Mają do domu przyjechać, mogą jutro albo pojutrze. Chciałabym wymaz z gardła, nie Z nosa.. a tu niewiadomo o której przyjadą, a żeby z gardła pobierali trzeba być conajmniej 3h bez jedzenia. U mnie z nosa pewnie nie będzie problemu, ale mąż ma czasami krwawienia. Żebym jeszcze nie musiała mu po wymazie tamować krwotoku. Ogólnie czuje, że zaczyna robić mi się ciepło. Już wolałabym mieć ten wymaz i wiedzieć na co się nastawić. Jak wszyscy 3 pochorujemy się, to nie wiem jak to wszystko ogarnąć 🙈
O nie byle to nie było to :/ dobrze w sumie, że przyjadą, a nie, że Ty byś miała gdzieś jechać

Też się nad tym zastanawiałam, bo poprzedni ginekolog najpierw sprawdzał na fotelu a potem usg. Teraz mam tylko usg, ale lekarka mówi, że przez dopochwowe widzi stan szyjki. Więc mi to pasuje ;)

A odnosząc się do gołej dupy - w tym gabinecie mają jednorazowe spódniczki. Matko, jaki to jest komfort nie musieć zastanawiać się, co ubrać i czy nie będzie wiochy ;p
Ooo matko, a może u mojego tez są? Ogólnie gabinet wyposażony jest w lazienke. Także mogę skorzystać z toalety, podmyc sie i w ogóle ale nie zwróciłam uwagi żeby leżały tam jednorazowe spódniczki 🙈 nie wpadłam na to! 😂

reklama
Dokładnie tak! Fajnie, że też macie takie zdanie 🙂
Oczywiście są tu osoby za i przeciw, także myślę, że nie ma co drążyć tematu i przekonywać innych do swoich racji.
Każdy ma swój pogląd i zdanie.
Szanuję każdego opinie, najważniejsze że każdy czuje się dobrze z tym co robi i tyle!
Tez rąk myślę szanuje zdanie innych jak chcą to niech się szczepią. Ja nie chce i mam nadzieję że moje zdanie również zostanie uszanowane

Do góry