reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipcowe mamy 2022

Sory, że tak walnę pytanie prosto z mostu ... ale czy wy też macie codziennie wzmożone gazy ? 🤦‍♀️🤭
Boże jedyny przychodzi wieczór i nagle zaczyna się faza jakbym zjadła fasolkę albo kapuśniak z kminkiem, niezależnie od tego co w danym dniu zjem , a bywa że tak jak np dzisiaj nie jem słodyczy bo mnie dziś nie ciągnie, piję wodę, na obiad rybka z marchewką w parowarze i ryż i nagle przychodzi wieczór i przez kilka godzin będę... ... dobrze że bezwonne 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

reklama
coś w tym rodzaju mi się widzi zeby kupić, ale jeszcze zobaczę.
Bo może najpierw skorzystam z rady @Majaga żeby dać sobie zwykłą poduszkę między nogi i spróbuję nauczyć się tak spać za wczasu żeby się zacząć przestawiać na spanie na boku.
Teraz spanie na brzuchu krzywdy nam i dzidzi nie zrobi ale jak ja śpię tak przez całe życie to potem z dnia na dzień się nie przestawię.
Jak zdecydujesz się Madziu na zakup to daj znać jak się śpi. Sama się nad podobną zastanawiam, bo ja umiem spać tylko na boku.

Tym bardziej że co chwilę slysze ze po 3 dawkach szczepionki i pod respiratorem ktoś leży. Wiec serio nie widzę sensu się szczepic. Przeszlam ta chorobę i gorzej jej napewno juz nie przejdę bo z tego co slysze mało kto dwa razy choruje a tym bardziej napewno nie przechodzi gorzej drugiego razu niż pierwszego. Jestem zdania ze w ciąży nie można antybiotyków leków przeciwbólowych itd itp. Wiele rzeczy które są z nami lata które są przebadane a szczepionka nie do końca przebadana rok na rynku i juz można?? Nie mam zamiaru eksperymentować na swoim organizmie a tym bardziej na organizmie mojego dziecka
mam identyczna opinie

No ja mam to samo rozczarowanie! Tak jak piszesz: cieszyłam się że odpocznę od okresu, a teraz ból okresu codziennie. Też mam wrażenie, że jak ktoś miał wcześniej bolesne miesiączki to bardziej boli w ciąży....
Jak byłam w szpitalu i dostałam środki na wywołanie poronienia to bóle miałam nie do wytrzymania, a dziewczyna obok mnie na sali, w tej samej sytuacji nie miała żadnych bóli (mówiła że miesiączki ma raczej bezbolesne). Także może taki jest organizm że bardziej odczuwa ból brzucha.....
Żadna koleżanka co ma dzieci nie mówiła mi o bólach, także jakoś nie byłam na to przygotowana psychicznie.
Ja przed pierwsza ciaze także miałam mega bolesne okresy. Nie dość ze ze mnie się lało to do tego z bolu aż mdlałam. Ile nocy miałam nieprzespanych to ja wiem. Ale nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży mnie bolał brzuch. Ba po urodzeniu pierwszego dziecka nie wiem nawet ze mam okres 😊 wszystko bezbolesnie się odbywa.

Ja przed pierwsza ciaze także miałam mega bolesne okresy. Nie dość ze ze mnie się lało to do tego z bolu aż mdlałam. Ile nocy miałam nieprzespanych to ja wiem. Ale nie przypominam sobie żeby w pierwszej ciąży mnie bolał brzuch. Ba po urodzeniu pierwszego dziecka nie wiem nawet ze mam okres 😊 wszystko bezbolesnie się odbywa.
Zazdroszczę i mam nadzieję, że po urodzeniu u mnie też bóle miesiączkowe znikną albo chociaż się zmniejszą 🙂

Dziewczyny a któraś z Was nie robi żadnych badań typu PAPPA, NIFTY, SANCO? Tylko prenatalne USG
Ja nie nastawiam się na nic innego jak usg. Uwazam ze w dzisiejszej sytuacji i tak mi to nic nie da. Muszę urodzić. W poprzednich ciążach miałam również samo USG. W zasadzie od Was dowiedziałam się ze takie badania są. Zobaczę jeszcze co moj lekarz mi powie… ale na razie o tym nie myśle.

Sory, że tak walnę pytanie prosto z mostu ... ale czy wy też macie codziennie wzmożone gazy ? [emoji2356][emoji2960]
Boże jedyny przychodzi wieczór i nagle zaczyna się faza jakbym zjadła fasolkę albo kapuśniak z kminkiem, niezależnie od tego co w danym dniu zjem , a bywa że tak jak np dzisiaj nie jem słodyczy bo mnie dziś nie ciągnie, piję wodę, na obiad rybka z marchewką w parowarze i ryż i nagle przychodzi wieczór i przez kilka godzin będę... ... dobrze że bezwonne [emoji2356][emoji2356][emoji2356]

Ja mam, ale głównie wieczorami .. już też zmieniałam dietę na lżejsza i nic.. [emoji1751][emoji1751] w weekend miałam jeden dzień przerwy, już się cieszyłam ale dziś znowu się zaczyna.[emoji2962] Tak jak mówisz , dobrze że bezwonne [emoji23][emoji23]

U mnie w rodzinie miesiąc temu lekarka z teleporady załatwiła wymaz i przyjechali do domu, mam nadzieje, ze się uda
Mają do domu przyjechać, mogą jutro albo pojutrze. Chciałabym wymaz z gardła, nie Z nosa.. a tu niewiadomo o której przyjadą, a żeby z gardła pobierali trzeba być conajmniej 3h bez jedzenia. U mnie z nosa pewnie nie będzie problemu, ale mąż ma czasami krwawienia. Żebym jeszcze nie musiała mu po wymazie tamować krwotoku. Ogólnie czuje, że zaczyna robić mi się ciepło. Już wolałabym mieć ten wymaz i wiedzieć na co się nastawić. Jak wszyscy 3 pochorujemy się, to nie wiem jak to wszystko ogarnąć 🙈

reklama
Byloby dobrze. Nog bym nie musiala golic 😂😂😂 A tak na serio zawsze ubieram sie tak zeby mi bylo wygodnie i szlo sprawnie. Jak przez pochwe to spodnica/sukienka ale jak by bylo przez brzuch to wygodniejsze beda spodnie.
Ja jak tydzień temu czekałam na wizytę to ładnie w sukience żeby z gola dupa nie biegac po gabinecie, a te z większymi brzuszkami w spodniach… i głupia się zastanawiałam czemu one tez nie ubierają się tak żeby gole nie latać….
A miałyście badanie na fotelu? Ja w poprzednich ciążach co wizytę. Lekarz twierdził ze trzeba kontrolować szyjkę macicy. Teraz byłam na pierwszej wizycie i samo usg miałam. Aż się zdziwiłam. Jak to u Was wyglada?

Do góry